A 2014. november 1-én 1600-kor kezdődő Dunaújváros PASE – PMFC mérkőzés előtt arra voltam kíváncsi, hogy a két szakvezető mit vár a találkozótól.

dobos barna honvéd 2

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Lehet, hogy meglepő, de Diósgyőrbe győzni mentünk, ahonnan végül „csak” egy értékes ponttal távoztunk. Amiért nem tudtunk nyerni, annak két oka volt. Az egyik, hogy a helyzeteinket a második félidőben nem tudtuk értékesíteni, a másik pedig, hogy az ellenfél szögleteit nem tudtuk hatástalanítani. A héten az volt a feladatunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk, hiszen ezek bárki ellen előfordulhatnak. A Pécs ellen azon az úton akarunk továbbhaladni, amelyiken az utóbbi hetekben elindultunk, hiszen DVTK meccset megelőzően a Liga Kupa összecsapásokat és a Haladás elleni találkozót is megnyertük. Utólag is köszönjük annak a közel 2500 szurkolónknak, akik buzdításukkal remek hangulatot varázsoltak, és ezzel hozzásegítettek bennünket az első győzelemhez. A teljes csapat bízik abban, hogy most, amikor a találkozót nem közvetíti a televízió, a legutóbbi két fordulóban megszerzett négy pontunkat követően még többen lesznek majd kíváncsiak ránk.

 

A hét első napján a PMFC közös megegyezéssel szerződést bontott Véber Györggyel, a PMFC vezetőedzőjével.

2014. október 27-én Győri János, a PMFC-MATIAS ügyvezetője és Véber György abban állapodtak meg, hogy közös megegyezéssel felbontják a vezetőedző szerződését. Az új szakember kinevezéséig a csapat jelenlegi másodedzője, a klub korábbi játékosa, Kulcsár Árpád készíti fel a Dunaújváros ellen a pécsieket. Mint azt Győri János, a PMFC ügyvezetője a csapat honlapjának nyilatkozta, nagyon sajnálja a történteket:

1237920_617753158245602_1682812416_n

– Őszintén sajnálom, hogy így alakult! A szezon előtt abban bíztunk, hogy a PMFC-MATIAS ismét meghatározó csapata, üde színfoltja lesz az NB I-nek. Véber György korábbi együtteseinek játékstílusából arra következtettünk, hogy az ő irányításával azon az úton tudunk majd tovább haladni, amelyen tavaly elindultunk. Látványos, szórakoztató és nem utolsó sorban eredményes focira számítottunk, de valamiért nem ezt láttuk viszont. Hogy ez miért történt, annak felderítése hosszabb elemzést kíván, viszont a csapat már olyan helyzetbe sodródott, hogy mindenképp lépnünk kellett. A Véber Györggyel tartott megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződését.