Az első hazai NB I-es meccs előtt győzelemmel hangoltak labdarúgóink.

 

A Liga Kupa „C” csoportjának negyedik körében a Dunaújváros – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésre került sor a Pálhalmai Sporttelepen.

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry FC 6-1 (4-0)

A Dunaújváros a „C” csoport listavezetőjeként fogadta a tavaly még az első osztályban játszó Mezőkövesd együttesét, melyet akár a harmadik forduló visszavágójának is tekinthettek a vendégek, akiket Oroszék hazai pályájukon győztek le 4-0-ra. A papírforma azonban szerencsére nem borult fel, hiszen a Dobos Barna által irányított csapat Godslove révén az első negyedóra végén megszerezte a vezetést (1-0). Ezt Petneházi duplázta meg (2-0), majd hat perccel később még Thiago is bevette Szántai kapuját (3-0). A félidő lezárásaként szerzett Godslove góllal négyre nőtt a két csapat közötti távolság (4-0), így megnyugtató előnnyel a birtokában mehettek labdarúgóink a szünetre. Talán a magabiztos vezetés okozta azt, hogy egy kissé megváltozott a második felvonásra a játék képe, melyben sokkal kevesebb helyzetet dolgoztak ki Szalaiék. A vendégek ezt kihasználták, és Máté góljával szépítettek (4-1). A végén azért megrázta magát a Dunaújváros, Jakab, majd Peric volt eredményes (6-1), így végül ötgólos különbséggel is megérdemelten nyert csapatunk.

Így látta:

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Kellően agresszívak voltunk a védekezésben, míg jól használtuk ki a helyzeteinket. Ennek köszönhetően az első félidőben komoly előnyre tettünk szert. A második 45 percben egy kicsit visszafogottabbak voltunk, így az ellenfél is jobban érvényesült. A mérkőzés hajrájára újra rendeztük a sorokat, majd ismét nagy fölényben játszottunk, és teljesen megérdemelten nyertünk, ezzel továbbra is vezetjük a „C” csoport tabelláját.

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd Zsóry FC 6-1 (4-0)

Vezették: Zierkelbch Péter, Georgiu Theodoros, Kovács II. Gábor

Dunaújváros PASE: Nagy – Sóron, Farkas (Sárközi a 46. percben), Gavric, Hangya, Szalai, Godslove (Peric az 59. percben), Thiago (Lázár az 59. percben), Petneházi (Józsi a 46. percben), Jakab, Pascua (Orosz a 68. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai – Búrány (Hegedűs a 46. percben), Izing (Balogh a 46. percben), Engel, Csató, Hanzl (Menyhért a 65. percben), Tajthy, Pantovic, Menougong (Baracskai a 46. percben), Máté, Csirmaz. Vezetőedző: Tóth László

  1. Dunaújváros     10 pont
  2. MTK                   9 pont
  3. Mezőkövesd       3 pont
  4. Balmazújváros   1 pont

Ne feledje!

haladas

Hazai pályán a Haladás ellen.

Villanyfényben játsszunk!

Vegye meg jegyét elővételben az első hazai NB I-es mérkőzésre, melyet pénteken este 19 órakor a Haladás ellen játsszuk.

 

A Liga Kupában aratott magabiztos győzelem remélhetőleg jó előjel a pénteki, 19 órakor kezdődő Haladás elleni első villanyfényes találkozó előtt, melyre már most, elővételben, vagy onlin-on érdemes megvásárolni a jegyeket. Ez azért fontos, hogy a meccsre kilátogató szurkolók elkerüljék a hosszú sorban állást, mivel az NB I-es összecsapásokat már csak névre szóló belépőjeggyel lehet megtekinteni, melyhez Klubkártyára is szükség van. Az online jegyvásárlást megteheti otthonról is – a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos jegyértékesítő weboldalán, egy előzetes regisztráció után a következő elérhetőségen: https://meccsjegy.mlsz.hu/ -, de akinek ez gondot okoz, annak csupán annyit kell tennie, hogy a Vasmű úton található Turinform Irodába bemegy, ahol a kolléganők készséggel segítenek az elővételi jegyvásárlás lebonyolításában! Figyelem! Itt fizetni kizárólag bankkártyával tudnak! A találkozókra a felnőtt belépő jegy 1200, míg a nyugdíjas- és diákjegy 800 forintba kerül. A mérkőzés napján a helyszíni jegypénztárak a meccs előtt két órával, 17 órakor nyitnak.