Akarat és hit kell!

közös

Labdarúgó csapatunk a szombaton 20 órakor kezdődő Újpest elleni NB I-es bajnoki mérkőzésre készül. A meccs előtti gondolatait osztotta meg Dobos Barna sportigazgató, Böőr Zoltán csapatkapitány és Farkas Viktor.

DSC_0175

Dobos Barna sportigazgató: – Azt látjuk edzőkollégáimmal, hogy a vereségek nem szétverik a csapatunkat, a közösséget, hanem azt, hogy megpróbál mindenki még többet hozzáadni egyénileg a csapat teljesítményéhez. Tavaly is kellett, hogy a játékosok a maximum fölött teljesítsenek, ez kell most is. Nekünk az feladatunk, hogy folyamatosan fejlesszük a csapatot, egyre jobbak legyünk. Nem mi vagyunk a hétvégi mérkőzés esélyesei, de szeretnénk megnehezíteni az Újpest feladatát. Az UTE egy masszív csapat, kevés gólt kap, de nem is rúg sokat. Hazai pályán nagyon veszélyesek. A támadó sorukban nagyon gyors játékosok vannak, és minden találkozón sok szurkoló támogatja őket. Nekünk mindezzel kell megbirkóznunk. Ha sikerül azt megvalósítanunk, amivel készülünk ellenük, akkor egy nagy bravúrral pontot, vagy pontokat szerezhetünk. Kisebb sérülések és Jakab Dávid eltiltása akadályozza kissé a munkát, de ezeket megpróbáljuk megoldani.

böőr2JPG

Böőr Zoltán: – Mindannyian többet reméltünk a szezon eddigi részétől, még akkor is, ha újoncok vagyunk. Kemény munka és hit! Ha ezek megvannak, akkor bízhatunk abban, hogy minden, legyen az jó, vagy rossz, egyszer megszakad. Én, mint csapatkapitány ezt próbálom mindenkiben tudatosítani. Ez nem jelenti azt, hogy homokba dugnánk a fejünket, és azt mondanánk, hogy minden rendben van, de továbbra is egymás szemébe tudunk nézni. A problémákat meg tudjuk beszélni, azokat megpróbáljuk kijavítani. Játékban már léptünk előre, ezt láthattuk a Puskás ellen is, de ezt kell tovább építeni. A jó dolgokat meg kell erősíteni. Bízom abban, hogy jól fogunk játszani, ezzel akár nyerhetünk is Újpesten. Nem játszanak sokgólos mérkőzéseket, és ha egy gólt tudunk szerezni, azzal is győzhetünk. Ehhez azonban az kell, amit a legelején mondtam: kemény munka és hit!

farkas és dobos

Farkas Viktor: – Nehéz bekerülni a kezdő tizenegybe, de edzéseken mindet megteszünk, megteszek azért, hogy minél jobb teljesítményt tudjunk nyújtani. Próbálom a fiatalokat arra ösztönözni, hogy még jobban megértsék azt, hogy az viszi előre a csapatot, ha a hétköznapokon mindannyian a maximumot nyújtjuk. Akarattal sok minden felülírható. A mérkőzéseink alatt több fordulópont is van. Azokban a pillanatokban, ha lenne három-négy olyan játékos, aki az akaratával, a töretlen hitével át tudná ezen lendíteni a csapatot, akkor sokkal sikeresebbek lehetnénk. Ahogy csapatkapitányunk is mondta, keményen kell dolgozni azért, hogy a sikerek megjöjjenek. Az edzéseken ezért száztíz százalékkal kell teljesíteni, hogy ez a teljesítmény a meccseken is sikerüljön. Így tudunk egyenesen egymás szemébe nézni. Nagyon sok minden a fejben dől el. Vissza kell szerezniük a játékosoknak a hitüket! Nagyon jó játékosok alkotják keretünket, és ha jól összeállunk, akkor Újpesten és bármelyik mérkőzésen sikeresek lehetünk. Ezt már bebizonyítottuk a tavalyi szezonban is, és ezt fogjuk tenni az idén is!