Ma este 19 órakor a labdarúgó OTP Bank Liga, vagyis az NB I tizenegyedik fordulójában történelmet írunk, hiszen villanyfényes találkozón a Dunaújváros a Szombathelyi Haladást fogadja.

 

haladas

 

Így várják a mérkőzést:

dobos

Dobos Barna vezetőedző (DPASE):

– Sportemberek vagyunk, mindig a legjobb eredményre törekszünk! Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, hogy hazai pályán is bemutatkozhassunk szurkolóink előtt. A Haladás elleni mérkőzésen történelmi pillanatokat élhetünk majd át, hiszen villanyfényes mérkőzést még nem láthatott a dunaújvárosi közönség. Bízunk abban, hogy a hazai pálya pontokat, győzelmeket hoz majd. A szakvezetőknek, a játékosoknak és a szurkolóknak is egyaránt óriási dolog az, hogy az első osztályban szerepelünk. Azt megígérem, hogy mi mindent meg is teszünk azért, hogy egy nagy bravúrral bent tudjunk maradni. Ehhez erőn felül kell teljesíteni. Mi a végsőkig fogunk küzdeni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot! Ehhez kérjük szurkolóink támogatását!

oroszm

Orosz Márk, a Dunaújváros csatára:

– Nem csak mi, az egész város hihetetlen izgalommal várja az első hazai meccset. A történelmi villanyfényes összecsapáson nagy akarattal fogunk pályára lépni. Jó meccsen győzelemmel szeretnénk bemutatkozni saját közönségünk előtt. Igazi hatpontos mérkőzés lesz, mely számunkra egyben rangadó is.

Artner Tamás vezetőedző (Haladás):

– Nagyon nehéz összecsapásra számítunk, hiszen ez lesz a Dunaújváros első hazai mérkőzése, melyet mind a labdarúgók, mind a szimpatizánsok nagyon vártak már. Dobos Barnáéknak óriási hátrány volt eddig, hogy minden találkozójuk idegenben volt. A csapatépítés hasonlóan alakult, mint nálunk, hiszen folyamatosan érkeztek az új játékosok, akik beépítése nem egyszerű folyamat. Mostanra azonban összeállt a jó játékosok által alkotott Dunaújváros, így egy jó csapattal fogunk találkozni. Nagyon oda kell figyelnünk, hiszen mi ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni. Az biztos, hogy Halmosi Péter az eltiltása miatt nem szerepel, míg a felkészülést kisebb sérülések hátráltatták.

Cserna Gábor DMJV polgármestere:

– Dunaújváros tizennégy évvel ezelőtt kapta meg „A Nemzet Sportvárosa” címet. Öt bajnokcsapatunkat hatalmas szurkolótáboruk lelkesítette mérkőzésről mérkőzésre. Minden meccs, minden győzelem fontos esemény volt az életünkben. Az elmúlt négy évben Dunaújváros önkormányzata újjászervezte városunk sportéletét. Mára erőn felüli teljesítményt felmutató női kézilabda-, futsal-, jégkorong-, vízilabda- és röplabdacsapatunk van, akik az ország elitjében küzdenek a győzelemért. A sportszerető közönség is visszatért a pályákra. Büszke vagyok arra, hogy futballcsapatunk is feljutott az NB I-be, és ebben a szezonban már a legjobbakkal mérkőzhet. Csapatunk számára lélektanilag fontos, hogy október 17-én végre itthon, hazai közönség előtt mérkőzhetnek, hiszen elkészült az MLSZ előírásainak megfelelő stadion-rekonstrukció első üteme.  A csapatnak, a szurkolóknak becsülettel végigküzdött mérkőzéseket, emlékezetes, szép pillanatokat kívánok! Tudjuk: a pályán csak egy számít, a siker.

Dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros díszpolgára, a MEKH elnöke:

– Labdarúgó csapatunk az elmúlt két évben csodákra volt képes. Az azonban egyik újonc együttesnek sem tesz jót, így nekünk sem, ha egyfolytában idegenben játszik. Munkámból kifolyólag sokat járom az országot, és az a hírünk, hogy a Dunaújváros jó csapat. Sokan várták ezt a pillanatot, hogy hazai pályán folytatódjanak a küzdelmek, és ezt követően várják tőlünk az eredményeket. Én semmi mást nem kérek a fiúktól, mint azt, hogy az első hazai villanyfényes meccsen óriási lendülettel, akarással verjük meg a Haladás csapatát, és azt követően játsszunk tudásunk legjobbja szerint. Sokan, és én is bízom abban, hogy a csapat bennmarad az első osztályban.

Fontos tudni!

A jegyét a mai napon elővételben a klubház 307-es irodájában megvásárolhatja 800 és 1700 óra között.

 

Belépőjegyét a helyszíni jegypénztárakban a meccs előtt két órával, 1700 órától, a kapunyitáskor is megvásárolhatja, de itt hosszas sorban állásra kell felkészülnie!

 

Azok a leggyorsabb szurkolók, akik 1830-ig feljutnak a büféig, jutalom sörben részesülnek!

 

A vendégszurkolók a vendégek számára fenntartott jegypénztárnál válthatják meg a jegyet („C, D és E” szektorok mögött található, a stadion északi oldalán). A hazai szurkolók pedig a sportcsarnok parkolója mellett található kapun keresztül, az Eszperantó út felől jutnak el a jegypénztárakhoz.  Autókkal parkolni a megszokott helyeken, az Eszperantó út kisebb parkolójában és a Dunaújváros Sportcsarnok előtti nagy parkolóban lehet. A vendég szurkolók a „C”, „D” és az „E” szektorokban, a hazai szurkolóink a stadion keleti, Eszperantó út felöli oldalán, a „G”, „H”, „I”, „J”, „K” és az „L” szektorokban szurkolhatnak majd.