Ebben több volt.

honvedhazai

Mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet jelentő három pontot.

 

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában igazságos döntetlen született Budapest Honvéd ellen.

Dunaújváros – Budapest Honvéd 0-0 (0-0)

Csapatunk az előző fordulóban végére elmozdult veszélyzónából, mely a hazai remek teljesítménynek köszönhető, mivel mindhárom itthoni meccsét megnyerte. A Budapest Honvéd a legutóbbi fordulóban pontot szerzett Pápán, de ettől függetlenül nagyon gyenge volt a mérlege vendégként, hiszen eddig összesen kétszer szerzett pontot. A két csapat az OTP Bank Liga 2014–2015-ös idényének első fordulójában Kispesten találkozott már, ahol a Honvéd nyert 3-0-ra. Ennek alapján egy igazi ki-ki mérkőzést vártunk az NB I „visszavágókörének” első összecsapásán. A találkozó elején jól kezdett a vendég együttes, Presser dolgoztatta meg Nagy Gergelyt, majd Youla előtt adódott lehetőség, de őt lesen állította meg a játékvezetői sípszó. Az ötödik percben Holander tiszta helyzetből leadott lövését kellett kitornáznia kapusunknak, majd Godoy lövésébe léptek bele védőink.

DSC_0763

Az első tíz perc Honvéd fölénye után kiegyenlítetté vált a találkozó, de a kapuk a 18. percig nem forogtak veszélyben. Ekkor a vendégek végeztek el szögletet, melyet olyan jól sikerült kivédekezni, hogy abból akár a vezetést is megszerezhettük volna, hiszen Zsótér késztette versenyfutásra a Honvéd védőit, de a végére elfogyott a lendület, így Ikene-King blokkolta a lövést.

DSC_0907

Kemenesnek Nikházi lövésénél adódott tennivalója, aki ezzel annyira bemelegedett, hogy Böőr lövésénél, majd Petneházi ajtó ablak ziccerénél is óriási bravúrral védte meg kapuját a góltól. A másik oldalon ugyan megzörrent a háló, de Godoy lesről talált be, így a gólt érvénytelenítette a játékvezető.

DSC_0882

Az első félóra végén Zsótér lépett be a vendég tizenhatoson belülre, aki jó cselek után kisodródott helyzetből nem találta el a kaput. Petneházi szabadrúgása szállt fölé, míg a Honvéd előtt ugyancsak pontrúgásból adódott lehetőségét Nagy hiúsította meg. A félidő utolsó helyzetét a kispestiek dolgozták ki, de Youla passzát a kitűnően helyezkedő kapusunknak köszönhetően Prosser nem tudta gólra váltani. A fordulást követően egy vendég szöglet okozott némi zavart a védelmünkben, majd az 51. percben egy formás Villám-Böőr-Zsótér akció végén Donát gyenge lövéssel fejezte be a támadást. Csehi bombája ment alig mellé, majd Orosz ugratta ki Böőrt, de a kapujából kimozduló Kemenes bravúrral, lábbal hárított, és a kipattanót centikkel fölé emelte Nikházi. Ismét hazai lehetőségnek tapsolhatott a közönség, de Zsótérnak megint nem jött össze a befejezés.

DSC_0727

A félidő felénél Csehi Tamás bravúros, tiszta szerelését meglepetésre sárga lappal jutalmazta a sípmester. A megítélt szabadrúgást Vidovic végezte el, de Nagy vetődve húzta magához a labdát. Átvette ekkor az irányítást a Honvéd, és sorra alakította ki helyzeteit.

DSC_0999

Holander jól adott középre, de Vécsei felhőfejese fölé szállt, majd ismét a vendégek középpályásáé volt a főszerep, aki jól célzott, de a 21 méterről leadott lövést Nagy hárította. A folytatásban egymást követően négy sarokrúgást is elvégeztek a fővárosiak, amelyek komoly zavart okoztak a védőink körében, de megúsztuk. Már az utolsó negyedórában jártunk, amikor ismét magára talált a hazai együttes.

DSC_0867

Csehi passzát Böőr lőtte centikkel mellé, majd válaszként a csereként beállt Bobál hagyta ki a találkozó egyik legnagyobb helyzetét, melyet óriási bravúrral, a meccs védését bemutatva hárított Nagy Gergely, aki egy szöglet után Baráth fejesét újheggyel ütötte ki a kapu torkából.

DSC_0968

A hajrában két Petneházi szabadrúgás következett, de az elsőt Kemenes védte, míg a második csúnyán fölé szállt. Bár mindkét csapat győzhetett volna, a lehetőségek kimaradtak, így egy-egy pont jutott mindkét gárdának.

 

 

Dunaújváros – Budapest Honvéd 0-0 (0-0)

Vezették: Iványi Zoltán, Gregoriu Theodoros, Kormányos II. Gábor

Kezdőcsapatok:

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Farkas Viktor, Lázár Zsolt, Csehi Tamás, Böőr Zoltán (Dodlek Timotej a 91. percben) Sárközi Norbert, Petneházi Márk, Zsótér Donát (Riberio Thiago a 73. percben), Orosz Márk, Nikházi Márk. Vezetőedző: Dobos Barna.

Honvéd: Kemenes Szabolcs – Kosnic Jevrem, Holender Filip (Bobál Gergely a 73. percben), Hidi Patrik, Vécsei Bálint, Vidovic Marko, Godoy Anibal, Youla Suleymane, Prosser Dániel (Czár Richárd a 85. percben), Baráth Botond, George Ikenne-King. Vezetőedző: Csábi József.