A 2014. november 22-én, szombaton 1600-kor a Dunaújváros Stadionban kerül megrendezésre a Dunaújváros – Paks találkozó, melyet egyik televízió sem közvetít.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti majd, asszisztensei Buzás Balázs és Kóbor Péter lesznek, míg a tartalék játékvezető Szpisják Zsolt.

 

barna1

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros):

– A Paks az idei bajnokságban minden területen jól szerepel. Nem csak a tabellán, hanem az egyéb statisztikákban is a dobogón vannak. Kimagasló a teljesítményük, de nekünk az a feladatunk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni, extra teljesítményt kell nyújtanunk. Nagy teljesítmény lenne a győzelem megszerzése, de természetesen ez a cél. Ehhez a védekezésünket szilárdabbá kell tennünk, míg támadásban hatékonynak kell lennünk. A játékunkban arra törekszünk, amit az egyesületünk régóta céljának tart. Ez pedig olyan támadó futballt jelent, ami a nézők számára is élményt nyújt. Azt majd a mérkőzésen fogjuk megtudni, hogy egy kitűnően védekező Paks ellen mire vagyunk képesek. A legfőbb erényünk a csapategység, mellyel most sem lesz gond.

 

csertői aurél

 

Csertői Aurél (vezetőedző, Paks):

– Bár a Dunaújváros elleni bajnokit ebben az évben még kettő követi, de a hivatalos őszi szezont ez a találkozó zárja. Mi szeretnénk feltenni a pontot az i-re, és győzelemmel zárni a tizenötödik fordulót. Ugyanakkor az idegenbeli meccsek mindig nagyon nehezek, ez így lesz most is. Ellenfelünknek vannak jó focistái, de ha mi magunkkal foglalkozunk, és ha kihozzuk magunkból azt, ami bennünk van, akkor sikerülhet mindhárom pontot elhoznunk Dunaújvárosból. Öröm számunkra, hogy sérültjeink visszatérhetnek.

 

Játékos szemmel:

orosz márk

Orosz Márk (Dunaújváros):

– Egy nagyon jó csapattal játszunk szombaton, de a mi feladatunk a hazai veretlenség megőrzése. Muszáj itthon tartanunk a három pontot.

 farkas viktor

Farkas Viktor (Dunaújváros):

– Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, három pontot kell szereznünk. Erre képesnek tartom a csapatunkat. A Paks a labdarúgást – a szó igazi értelmében vett – játszó, nem pedig bunkerfocit alkalmazó csapat, így nyílt lesz a találkozó. Jó együttes érkezik hozzánk, de mi is azok vagyunk. A hazai pálya előnyét be kell húzni. A tavalyi évben a Magyar Kupában sikerült győznünk, most is ebben bízom.