Pénteken a Honvéd ellen!

 

honved2

 

Csapatunk az NB I első fordulójában több, mint egy évtizednyi kihagyást követően 2014. július 26-án a Honvéd otthonában lépett először pályára. Az emlékezetes összecsapás 26. percében a Holender elleni szabálytalanság után a játékvezető azonnal kiállította Villám Balázst, de egészen a meccs hajrájáig a megfogyatkozott csapat is egyenrangú partnernek bizonyult. Akkor a 75. percben Holender, a 87-ben Youla, majd a hosszabbításban Traore góljaival 3-0-ra nyert a Honvéd.

A két csapat összeállítása a következő volt:

Budapest Honvéd – Dunaújváros PASE 3–0 (0–0)

Vezette: Farkas (Dr. Varga, Márkus)  
Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne, Ignjatovics, Alcibiade, Sundas (Fejes 59. perc), Godoy, Nagy, Job, Vécsei (Hidi 85. perc), Holender, Youla (Traore 92. perc)
Vezetőedző: Pietro Vierchowod

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavrič, Lázár, Csehi, Böőr (Kocsis 61. perc), Petneházi, Godslove (Perič 81. perc), Pascua (Sóron 86. perc), Jakab, Szekeres
Sportigazgató: Dobos Barna
Azóta mindkét csapatnál rengeteg változás volt, hiszen nem csak játékos, hanem edzőmozgás is történt, így a Honvéd kispadján Pietro Vierchowod helyét Csábi József foglalta el. Nálunk a legfontosabb fejlődés azonban azóta az, hogy a kiépült villanyvilágítás miatt végre itthon játszhatjuk meccseinket. Nem is akárhogyan, hiszen a hazai pályán nyújtott teljesítmény kitűnő! Három meccsből három győzelem!

nikházi gólöröm2

2014. október 17-én Dunaújváros – Szombathely 1-0

DSC_0619

2014. november 1-én Dunaújváros – PMFC 3-2

DSC_0290

2014. november 22-én Dunaújváros – Paks 1-0

DSC_0409

A hazai közönség is meghálálta ezt, hiszen már több, mint 4200 Klubkártya talált gazdára, akiknek közel a fele kint is volt a találkozókon. A pénteken 19 órakor kezdődő mérkőzésre őket, és természetesen azokat is várjuk, akik eddig még nem jártak az esti fényben úszó stadionban, hogy minél többen buzdítsák csapatunkat. Erre azért is szükség van, hiszen a fővárosiaknak ugyanannyi pontjuk van, mint nekünk, és csupán a gólkülönbségnek köszönhetően állnak eggyel előttünk a tabellán. Nikházi Márkot idézve, győzelem esetén „kitesszük az indexet”, és akkor eltávolodhatunk a veszélyzónától.

 

Várunk tehát minden szurkolót

a 2014. november 28-án a 19 órakor kezdődő

Dunaújváros – Honvéd összecsapásra,

melynek játékvezetője Iványi Zoltán,

asszisztense Goergiu Theodoros és Kormányos II. Gábor lesz.

 

Hajrá Dunaújváros!