Csapatmunkából jeles. Így jellemezte csapatát Andriska Gábor, a Dunaújváros U 15-ös együttesének edzője. Nem véletlenül mondhatta ezt, hiszen a Tapolcán megrendezett torna második helyén végeztek a fiatalok.

andriska-2

– Figyelemre méltó, nagyon értékes második helyezést sikerült elérnünk, hiszen olyan csapatokkal játszottunk, mint a Győr, a Sopron, a Zalaegerszeg és a Balatonszabadi. Utóbbi csapat kivételével minden ellenfelünknél magas szintű utánpótlás nevelés zajlik. Az első összecsapás a Győr ellen volt, mely 1-1-es döntetlennel zárult. Gólunkat Novák Zsombor szerezte, aki az egész tornán kiemelkedő teljesítményt mutatott. Egy kicsi hiányérzetem azért volt, mert több olyan helyzetünk is kimaradt, amivel el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Utólag azért már természetesen elégedett lehetek ezzel az eredménnyel, és a fiúk is megtapasztalhatták, hogy egy NB I-es csapatnál milyen munka folyik. A második meccsen a Sopron ellen egy igen éles találkozót játszottunk. Jól kezdtünk, hiszen egyből az elején gólt szereztünk, de azt számomra érthetetlen módon a játékvezető les miatt nem adta meg. A kiegyenlített küzdelemben egy hibát vétett a védelmünk, ebből szerezte meg a vezetést a Sopron. Ezt tetézte az is, hogy egy szabadrúgás szituációnál középhátvédünket kiállították, így tíz emberre fogytunk. Ezt követően igazi arcát mutatta csapatom, akik minden erőfeszítésükkel arra törekedtek, hogy ne csak a döntetlent, hanem a győzelmet is elérjék. Ennek meg is lett az eredménye, Dobos Áron szabadrúgását Novák Zsombor értékesítette. Ekkor már nem volt túl sok idő hátra, és a srácok az emberhátrány ellenére is mindenképpen nyerni szerettek volna, de sajnos egy sarokrúgásnál hibáztunk, és megint vezetést szerzett a Sopron, amely végül a meccset is eldöntötte.

001

– Egy döntetlen és egy vereség után a Balatonszabadi következett, akik ellen simán győztetek.

– Igen. Egy szerény képességű, de annál sportszerűbb, becsülettel küzdő csapattal találkoztunk, akikkel szemben a fiúk ismét megmutatták, hogy igazi sportemberek, hiszen nagyszerűen játszottak. A végeredmény 12-0 lett. Ez a siker erőt adott az utolsó, Zalaegerszeg elleni találkozóhoz, ahol a tét győzelmünk esetén az volt, hogy egy esetleges keresztbeverés, jobb gólkülönbségünk miatt a csoportelsőséget is jelentheti. Végül a gólkülönbség meg is lett, a zalaiakat megvertük 2-0-ra, de a másik találkozón győzött a Győr, így ők jutottak tovább. Az utolsó meccsen nagyon szervezetten játszottunk, melyen az döntött, hogy a végjátékban sokkal határozottabbak voltunk, illetve Dobos Áron és Novák Zsombor ismét vezéregyéniségei voltak a csapatnak, akik mérkőzéseket tudtak eldönteni. Áron nem csak nagyszerű gólja miatt, amikor három védőt kicselezve lőtt a zalai kapuba, hanem azért, mert játéktudásával kiemelkedett a tornán résztvevő játékosok közül. Ráadásként a vége előtt Novák Zsombor is betalált. Nemcsak a srácok, hanem én is nagyon örültem ennek a győzelemnek, még akkor is, ha ez nem jelentette a továbbjutást. Olyan hozzáállással lettünk másodikak, amelyre mindenki, így én is büszke lehet. Ha ezzel az ellentmondást nem tűrő hozzáállással játszunk tovább a bajnokságban is, annak biztosan meg lesz az eredménye. Összességében annak örültem, hogy csapatként nagyon jól működött a társaság.