Női teremlabdarúgó kupa

A Kárpátmedence Bajnoka elnevezéssel nemzetközi női teremlabdarúgó kupát szervezett a Penteléért Alapítvány és a DPASE  2014.12.21-én a dunaújvárosi Sportcsarnokban. DSC_0002

A Dunaújváros PASE és a Penteléért Alapítvány közös összefogásaként a Dunaújváros Sportcsarnokban került megrendezésre az első alkalommal kiírt Kárpát-medence Bajnoka női labdarúgó kupa, melynek régre visszanyúló hagyománya van. A lányok ugyanis már 24. éve találkoznak egymással a karácsonyi időszakban, hogy a határokon túl nyúló barátságot a sportban, ezen belül a labdarúgásban is bebizonyítsák.

DSC_0013

Mint minden alkalommal ezúttal is kitűnő, hazájukban meghatározó csapatok fogadták el Szabó Tamásék meghívását. Így a vajdasági Magyarkanizsa és Szabadka Junior, a Sivac és a Mohol, az erdélyi magyarságot képviselő Nagyvárad, a felvidéki Érsekújvár, valamint a magyar élvonalban jeleskedő METIS Budapest, PMSC, Szeged, Videoton Fc, MTK Budapest volt a házigazda Dunaújváros PASE vendége.

DSC_0171

A rendkívül magas színvonal a mérkőzéseken is megmutatkozott, melyeken a DPASE az alábbi eredményeket érte el:

Szabadka – Dunaújváros PASE  0  – 3

Dunaújváros PASE  – Nagyvárad  1  –  0

Dunaújváros PASE  – Érsekújvár   0 –  3

Dunaújváros PASE  – Szeged   0 – 4

Dunaújváros PASE  – Mohol   0  – 1

 

DSC_0243

 

A dunaújvárosi csapat azonban hiába játszott erőn felül, ez a teljesítmény nem volt elegendő ahhoz, hogy felkerüljenek a dobogóra. Az elődöntőbe az MTK BL főtáblás csapata, a METIS Budapest, a Szeged NBI-es csapata és az Érsekújvár jutott. Végső győzelmet végül nem kis meglepetésre a METIS büntetőrúgásokkal nyerte meg az MTK előtt.  A harmadik a Szeged, míg a negyedik az Érsekújvár együttese lett.

 

DSC_0232

 

A torna végeredménye:

1. METIS Budapest

2. MTK  Budapest

3. Szeged

4.Érsekújvár

 

DSC_0223

 

Különdíjakban részesültek:

Aranycipő (gólkirálynő): Szili Tünde 7 góllal Szeged

Ezüstcipő: Ivana Pálencsikova 6 góllal (Érsekújvár)

Legjobb kapus: Káti Zsuzsa (MTK)

Kapus különdíj: Kovács Gáborné (DPASE)

Legjobb védőjátékos: Veninger Tünde (METIS)

Legjobb felvidéki játékos: Horváthova  Ádjá (Érsekújvár)

Legtechnikásabb játékos: Krár Edina (Videoton)

Legjobb hazai játékos: Zumbulisz Martina (DPASE)

Szépségkirálynő: Diószegi Fanni (MTK)

Legjobb erdélyi játékos: Lakatos Gyena (Nagyvárad)

Legjobb vajdasági játékos: Csernyák Andrea (Mohol)

Legjobb szíváci játékos: Mirjáná Erdélyi

Legjobb magyarkanizsai játékos: Knezsevics Milana

DSC_0025

 

 

Mint azt a rendezvény főszervezőjétől, Szabó Tamástól megtudtuk, a torna az idén is elérte célját:

SZABO_T

– A DPASE lányai minden dicséretet megérdemelnek azért, ahogyan ebben a rendkívül erős mezőnyben helyt álltak. A mieink nagyon jól, két győzelemmel kezdtek, de a többi találkozón sem vallottak szégyent az európai kupákban is játszó határon túlról érkező csapatokkal szemben. A szervezést dicséri, hogy a mostani vendégeink már előre megerősítették részvételi szándékukat a jövő évi, 25. jubileumi tornára, amely 2015. december 19-én kerül megrendezésre a II. Kárpát-medence Bajnoka címért. Megtisztelt bennünket a sportért felelős helyettes államtitkár, Kiss Norbert, aki úgy nyilatkozott a döntőt követően, hogy számára a legmeghatóbb az volt, hogy ilyen sokan eljöttek városunkba a Kárpát-medence minden részéről, és azt is megjegyezte, hogy a fiúkat is megszégyenítő tudású női csapatokat látott küzdeni.

DSC_0244

 

 

Köszönjük a csapatoknak, hogy 2014-ben is megtiszteltek Bennünket!

 

DSC_0274

további képek a galériában