DSC00795

Vígh György elnök úr és segítői, többek között Szabó Tamás is évek óta szorgalmazza és tevékenykedik azon, hogy a női szakág is egy jól működő része legyen a Dunaújváros PASE közösségének. Megalakultak az utánpótlás csapatok, és kiválóan működik a felnőtt együttes is.  Éppen egy éve állt össze a Róth Magdolna irányította, az 1999-2000 es lányokból álló leány U15-ös gárda, amely igen szép időszakot tud maga mögött:

DSC01137

– Óriási köszönet a klubnak, mely mindent megtesz azért, hogy a női szakágat is teljesen felépítse. Ha most visszatekintek az elmúlt időszakra, akkor kijelenthetem, hogy ennek a támogató segítségnek köszönhetően kifejezetten nyugodt felkészülési és versenyeztetési időszakot tudhatunk magunk mögött. Jól sikerült a nyári alapozás is, így nagyon jó erőben és technikailag is sokkal fejlettebben vágtunk neki a bajnokságnak. A szezon kezdete előtt – az igen erős mezőny miatt – csak találgatni mertünk azt, hogy vajon hol lesz a helyünk a bajnokságban? Jóslásokat nem fogalmaztunk meg, de gyakorlatilag jó pár forduló elteltével jöttünk rá, hogy nem fogunk alárendelt szerepet játszani a mezőnyben. Sőt, ahogy mondani szokták, evés közben jött meg az étvágy.

DSC00861

– Hogyan alakult a bajnokság?

– Nagy örömmel és büszkeséggel mondhatom ma már, hogy a rengeteg edzés és a kitartó munka meghozta a gyümölcsét! Rájöttem, hogy egy fantasztikusan küzdő, nagyon ütőképes csapatom van, akik minden helyzetben győzni akarnak. Ez mérkőzésről mérkőzésre meg is látszott! Végig szorosan a listavezető mögött helyezkedtünk el, majd az utolsó fordulóban megszerzett győzelmünknek köszönhetően kitettük az indexet, így pillanatnyilag mi állunk a tabella legtetején. Büszkeség, és hatalmas tett az is, hogy több egyénileg kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosunk van. Pillanatnyilag a Dunaújváros Pase két játékosa vezeti a góllövő listát. Tóbiás Fanni áll az élen, aki 16 góllal ajándékozott meg minket, míg a második 7 góllal Rafael Laura.

DSC01062

– Ki segíti, ki támogatja a munkádat?

– Ez mindannyiunk érdeme! Nagyon sok segítséget kapok a felnőtt női csapat vezetőedzőjétől, Vígh Györgytől, aki minden pillanatban a legjobb tudását nyújtja a számomra. Ez a siker természetesen a családom nélkül sem menne, hiszen  ők azok, akik minden pillanatban mellettem állnak.

DSC00841

A bajnokság tavasszal folytatódik, de addig is lehet jelentkezni a leány csapatokba.

A Dunaújváros PASE női szakosztálya toborzót hirdet az U7, U9, U11, U15, U17, korosztályos lányoknak!

Információ kérhető: Vígh György 06-30-2777830

Róth Magdolna 06-30-5976404