Egy hét alatt háromszor is játszunk a listavezetővel!

A Liga Kupa kiesési szakaszának első összecsapásán

megérdemelten győztük le az NB I listavezetőjét!

 

DSC_1309

 

Dunaújváros – Fehérvár FC 2-1 (2-0)

A 2014-2015. évi Férfi Felnőtt nagypályás Liga Kupa középdöntő mérkőzések kieséses szakaszában az OTP Bank Liga NB I őszi bajnokát, a Videotont fogadtuk. A találkozó az időjárási körülmények miatt a két csapat és az MLSZ közötti megállapodás alapján az új, kitűnő állapotú műfüves pályán került megrendezésre. A hazaiak számára jól kezdődött a találkozó, hiszen csupán fél centin múlott, hogy Gavric lövésekor nem sikerült megszerezni a vezetést, amikor a labda a kapufán csattant. A nagyon motiváltan játszó Dunaújváros erőteljes játéka, a szoros emberfogás és a kitűnő letámadás meglepte az őszi bajnokot, akik még a mezőnyben sem tudtak fölénk kerekedni. A szélen vezetett akciók veszélyesek voltak, a csatáraink már a labdát felhozó védőket is megtámadták, így egyre többet volt nálunk a labda.

DSC_1197

A 23. percben is a szélen sikerült feltörni a Videoton védelmét. Ekkor a jobb oldalon robogott el az MTK ellen is gólt szerző Dodlek, aki a tizenhatoson belülre érve észrevette, hogy Horváth kapus beadásra készül, és ezért otthagyta a rövid oldalt, amelyet remekbe szabott lövéssel köszönt meg az újvárosi középpályás (1-0).

DSC_1199

 

DSC_1202

 

DSC_1212

A szemerkélő esőben teázó szurkolók is örömmel látták, hogy a folytatást is igen komolyan vették a mieink, akik a vezetés után sem álltak vissza, bármilyen nyomást is szeretett volna gyakorolni ránk Carillo mester csapata. Több látványos kontrát is sikerült kialakítani, míg a védelmünk rendkívül stabilan állt a lábán. Az első félidő végéhez közeledve kétszer kellett izgulniuk a védőknek. Előszöz Simon löketénél, ami a kapufán csattant, majd amikor a Videoton kétszer egymást követően sarokrúgást végzett el, de sikerült megoldani a helyzetet. A 44. percben aztán óriási védelmi hibát vétett a székesfehérvári alakulat, de ehhez is kellett az az ellentmondást nem tűrő letámadás, amely előtte is jellemezte a csapatunkat. Történt ugyanis, hogy a Vidi védői hátulról próbálták felhozni a labdát, amikor megzavarta őket Peric, így kénytelenek voltak visszapasszolni Horváth kapusnak, de őt Muscat támadta le, aki ettől olyan lányos zavarba került, hogy a labdát odaajándékozta játékosunknak, aki kicselezte őt, majd az üres kapuba talált (2-0).

DSC_1293

A szünetben alapos fejmosást tartott a Fehérvár edzője, melynek köszönhetően a második félidőt jól is kezdte a vendég együttes, de a védelmünk, és a csapat minden tagja rendkívül jól akadályozta meg a támadásokat. A cseréket követően sem lankadt a mieink figyelme és fegyelmezettsége, akik számára nem volt olyan labda, amelyért ne csúsztak-másztak volna. Sőt, a lehetőségünk majdnem góllá érett, amikor Orosz lódult meg, aki több védőn is túljutva 18 méterről lövésre szánta el magát, mely az ámuló Horváth szeme láttára a jobboldali kapufán csattant. Folyamatosan frissítettek a fehérváriak is, így az alapembernek számító Sándor és Kovács is pályára léptek. Ettől valamivel nagyobb nyomás nehezedett a középpályánkra és a védelmünkre, de a fiúk mindent, egymást gyakran kisegítve hárítani tudtak. Feczesinnek akadt helyzete a hajrához közeledve, aki egy jó kiugratást követően lövés helyett keresztben előtte a labdát a kapunk előtt. A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, hadrendet is váltottak, hiszen a négy védős játékról a támadóbb felállású három védős alakzatra álltak át. Jöttek a felívelések, melyek egyikét Feczesin jól vette át a büntetőterületen belül, aki Dánielre vezette rá a labdát. Kapusunk szép mozdulattal a labdát elérte a csatár elől, de a rutinos játékos feldobta magát, és legnagyobb meglepetésünkre, mely a Videoton kispadján ülőket is meglepte, a játékvezető tizenegyest ítélt.

DSC_1359

A labda mögé a „sértett” állt, aki nagy erővel lőtte ki a kapu bal alsó sarkát. A lövésbe Dániel beleért ugyan, de hárítani nem tudott (1-2). A folytatásban több helyzet már nem alakult ki, így a lefújást követően a Dunaújváros örülhetett, akik ezzel a győzelemmel egy lépéssel közelebb kerültek a Liga Kupában a továbbjutást illetően.

 

Izgalmas szakasz vette ezzel kezdetét, hiszen egy héten belül összesen háromszor találkozik a Dobos legénység az ország pillanatnyilag legjobb csapatával. Ezek közül az elsőt sikerült most megnyerni, amely kitűnő alapot ad a szombati, már az első osztályú pontokért tartó küzdelemhez.

A Fejér megyei rangadóra december 6-án, 16 órakor a

Dunaújváros Stadionban kerül sor,

melyre labdarúgóink minden szurkolót várnak.

Nagyon fontos, hogy csapatunk érezze

és meg is kapja azt a támogatást,

amely egy újabb sikerhez vezethet!

Ha esik, ha fúj, ne tágítson senki,

hanem jöjjön mindenki a hétvégi összecsapásra!

 

A további menetrend:

 

2014. december 6-a 1600 Dunaújváros, OTP Bank Liga NB I. mérkőzés, Dunaújváros – Videoton

 

2014. december 9-e 1700 Székesfehérvár, Liga Kupa középdöntő 2. mérkőzés, Videoton – Dunaújváros

 

Dunaújváros – Fehérvár FC 2-1 (2-0)

Vezették: Németh Ádám, ifj. Varga Gábor, Pápai Zoltán

Dunaújváros: Dániel Csaba – Peric Milan (Jakab Dávid a 87. percben), Gavric Dino, Szalai Tamás, Riberio Thiago (Lázár Zsolt a 68. percben), Egejuru Godslove (Pascua Bruno a 76. percben), Sóron Tibor (Orosz Márk az 54. percben), Dodlek Timotej, Muscat Rowen, Hangya Szilveszter, Szauter István (Villám Balázs a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna

Fehérvár FC: Horváth Tamás – Rodrigez Brachi, Simones Caneira, Chakla Soufian (Kovács István a 61. percben), Trebotic Dinko (Sándor György a 82. percben), Simon Ádám, Vilaca De Oliveira, Pajac Marko, Kleinheisler László (Alvarez Jose Arturo a 68. percben), Heffler Tibor (Fejes András a szünetben), Feczesin Róbert. Vezetőedző: Juan Antonio Carillo