Az NK Slaven Belupo ellen folytatódik a felkészülési meccsek sora.

 

belupo

Az NK Slaven Belupo labdarúgócsapatot 1907-ben alapították Kapronca környékén. Az akkori csapat a Đački nogometni klub Koprivnica (Kaproncai Diákok Labdarúgóklubja) nevet viselte. A Horvátországban híresnek számító Friedrich család szárnyai alá vette az egyesületet és 1912. augusztus 20-án megalapították a Hrvatski športski klub Slaven (röviden HŠK Slaven) csapatot. A csapat 1920-ra olyannyira fejlődött, hogy sikerült a megyei bajnokságot megnyerniük. Megalapításuk óta összesen kilenc néven futott a csapat. 1994-re tehető a jelenlegi csapatnevük megalakulása, amely a Belupo nagyvállalat főszponzorálásával alakult ki, becenevük: Gyógyszerészek.

belupo2

A kék-fehér klubszíneket viselő horvát labdarúgó bajnokság középmezőnyébe tartozik, mely a jelenlegi 2014/2015-ös szezonban az eddigi lejátszott 19 mérkőzés után 20 ponttal a 7. helyen áll. 5 győzelem 5 döntetlen és 9 vereség, valamint 18 lőtt és 29 kapott gól áll a nevük mellett. Legeredményesebb játékosuk a Szerb származású Marko Miric, aki a ranglista 16. helyén található 5 góllal.

athletic

Utolsó bajnoki szereplésük alkalmával a tabella első Dinamo Zágrábot fogadták, ahol 3-2-es vereséget szenvedtek el. Az eddig három felkészülési mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni hazai pályán a Szerb OFK Belgrád csapata ellen.

080912_slaven--bilbao11

Legutóbbi nemzetközi kupaszereplésük alkalmával 2012-ben a spanyol Athletic Bilbao ejtette ki őket az Európa Liga 3. selejtezőkörében 4-3-as összesítéssel.

Legkiemelkedőbb helyezésük a hazai bajnokság harmadik helye, amelyet eddig szereplésük során háromszor tudhattak magukénak.

A Dunaújváros PASE csapata január 31-én lép pályára az NK Slaven Belupo vendégeként.