Ezen a hétvégén 14 csapat fogadta el a Dunaújváros PASE meghívását.

IV. DPASE Kupa

Gyermekek zsivajától volt hangos Dunaújváros Sportcsarnoka. A játékteret most az U6-os és az U11-es korosztály népesítette be.

DSC_0758

 

Több mint 150-en rúgták a labdát a IV. DPASE Kupa első játéknapján, melyen két teremben folytak a küzdelmek. A torna rangját az is emelte, hogy a tornára pillanatok alatt beteltek a nevezési helyek. Érkeztek csapatok Budapesttől Kalocsán keresztül Pécsig. DSC_0818A kupa főtámogatója ezúttal is Dunaújváros Megyei Jogú Város és a DPASE voltak. Az U11-es korosztály első mérkőzésein már látszott, hogy igazán szoros küzdelem lesz a dobogós helyekért. A találkozók magas színvonalúak és igen izgalmasak voltak, melyeken egy-egy játékos kiemelkedő teljesítményt is nyújtott. DSC_0848A kisebbek, vagyis a hat évnél fiatalabbak akkora energiával futballozták végig a napot, melyet talán a nagyobbak is megirigyelhettek. Mindezt sokszor mosolyogva, de a végére azért egy pityergős gyerkőc is feltűnt. Mint utóbb kiderült, azért kerültek elő a könnyek, mert nem ő kapta a legjobb játékost megillető serleget. Talán majd jövőre, hiszen a csapatvezetők egybefüggő véleménye alapján az idén is nagyszerűen érezték magukat a kitűnően megszervezett tornán, így biztosan jövőre is eljönnek Dunaújvárosba.DSC_0753 A díjakat a gyerekek a Dunaújváros PASE első osztályban játszó csapatának két játékosától, Sóron Tibortól és Villám Balázstól vehették át.

sóron3

Sóron Tibor: – Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek ebben a korban magas színvonalú tornákon vegyenek részt, és megméressék magukat. Örülök annak, hogy a díjátadáson én is részt vehettem, hiszen jó volt látni az örömöt minden díjazotton.

 

villám 4

Villám Balázs: – Megtisztelő volt számomra, hogy ezen a nagyon jól megszervezett tornán én is segíthettem. Biztos vagyok abban, hogy ilyen tornákon sokat tudnak fejlődni a fiatalok. Az pedig engem is elérzékenyített, hogy többen is közös fotót készítettek velem.

 

A kupa végeredménye:

U6 korosztály

u6

 

 

1. helyezett: Mészöly Focisuli

2. helyezett: PMFC MATHIAS

3. helyezett: Ercsi Kinizsi SE

4. helyezett: Csepel FC

5. helyezett: Dunaújváros PASE

6. helyezett: Szödi DSE

 

Különdíjasok

Legjobb játékos: Zsitnai Marcell Zalán (Mészöly Focisuli)

Legjobb hazai játékos: Karda Dániel

Gólkirály: Somogyi Tamás (Csepel)

 

U11 korosztály

mindenki

1. helyezett: Gloriett SE

2. helyezett: Csepel FC

3. helyezett: Mészöly Focisuli

4. helyezett: Kalocsai Méhecskék SE

5. helyezett: Tolle UFC Szekszárd

6. helyezett: Dunaújváros PASE „piros”

7. helyezett: Ercsi Kinizsi SE

8. helyezett: Dunaújváros PASE „kék”

 

Különdíjasok

Legjobb kapus: Kovács Ádám (Mészöly Focisuli)

Legjobb játékos: Szabó Donát (Gloriett SE)

Legjobb hazai játékos: Kocsis Martin

Gólkirály: Urbin Martin (Csepel FC)

 további képek