Az NB II ötödik, a listavezető Vasas csapatától csupán két pontnyival elmaradó, így az első osztályra is joggal pályázó Szolnok ellen játszotta a negyedik előkészületi mérkőzését csapatunk.

DPASE – Szolnok 1–1 (1–0)

DSC_0594

Dobos Barna csapatából ezúttal is többen hiányoztak, akik kisebb sérüléssel, vagy megfázással küszködnek. A kezdőcsapat ezúttal a következő volt:

DSC_0622

Dunaújváros: Nagy Gergely (Safet Jahic a szünetben) – Csehi Tamás, Hajdók Gábor (Szekeres Adrián a szünetben), Farkas Viktor (Burucz Barna a 70. percben), Papp Máté (Villám Balázs a szünetben) – Sárközi Norbert (Szellák Soma a szünetben), Petneházi Márk, Egeruju Godslove, Jakab Dávid (Ribeiro Thiago a szünetben)  – Böőr Zoltán (Sóron Tibor a szünetben), Zome Louis Rene (Tóth Tibor a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna

DSC_0618

Az első félidő eleje közepes iramot és kiegyenlített küzdelmet hozott, melynek első helyzete Jakab előtt adódott, aki nem sokkal a felső léc fölé lőtt. A jól megszervezett vendégcsapat a 28. percben vezetett egy formás támadást, melynek végén az egykori dunaújvárosi Nagy István beadására jól érkező Tóth Bence fejelhetett, de Nagy Gergely szépen hárított. A Dunaújvárosnál próbajátékra jelentkező Zome Louis Rene egy távoli lövéssel próbálkozott, de célt tévesztett. A hazai fölény a 44. percben érett góllá. A sérüléséből felépült csapatkapitány, Böőr Zoltán az alapvonalról gurított középre, és a kitűnő ütemben érkező Jakab 6 méterről Pokorni mellett lőtt a kapuba (1-0).

DSC_0630

A fordulás után ismét rengeteg cserét rendelt el Dobos Barna, így a csapat gerince is kicserélődött. Az első helyzet a Szolnok előtt adódott, Nagy lövését Jahic fogta. Válaszként a túloldalon Tóth Tibor a leshatárról lépett ki a védői közül, akinek lövését Pokorni bravúrral kiütötte, azt Thiago csípte el, de a lövésébe az utolsó védő jól dobta bele magát. A 75. percben ismét Nagy vetetette észre magát, akit a tizenhatoson belül csak szabálytalanul sikerült megállítani. A jogos büntetőből a sértett egyenlített (1-1). Két perc múlva majdnem sikerült visszavenni a vezetést. Sóron tekert középre a jobb oldalról egy szabadrúgást, melyet Tóth Tibor fejelt alig a léc fölé. A lefújás előtt még Rokszinnak akadt egy lehetősége, de lövése keresztben elcsúszott a kapu előtt.

DSC_0603

Összességében egy élvezetes, a felkészülést remekül szolgáló mérkőzésen 1-1-es döntetlen született. A Dunaújváros legközelebb 2015. január 31-én, a horvát labdarúgó-bajnokság első osztályában szereplő NK Slaven Belupo Koprivnica gárdájával játszik idegenben.