Labdarúgó csapatunk a tegnapi két edzést követően ma már lejátszotta első előkészületi mérkőzését.

török 2

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Dunaújváros PASE – FC Baník Ostrava (cseh) 1-2 (0-0)
Törökország, Antalya
DPASE: Nagy Gergely – Rafe Wolfe (Burucz Barna 80. percben), Farkas Viktor (Sárközi Norbert a 71. percben), Szekeres Adrián, Hidvégi Sándor (Villám Balázs a 80. percben) – Lázár Zsolt (Papp Máté az 50. percben), Nikházi Márk (Sóron Tibor az 50. percben), Böőr Zoltán (Riberio Thiago az 50. percben), Csehi Tamás – Orosz Márk (Petneházi Márk az 50. percben), Tóth Tibor (Egejuru Godslove az 50. percben). Edző: Dobos Barna

Gólszerzők: Papp M. (67.), illetve Kukec (64.), Filip (78.)

török 1

A mai napon, helyi idő szerint 15, magyar idő szerint 14 órakor kezdődött Törökországban, Antalyában a Dunaújváros és a cseh élvonal ötödik helyén álló Baník Ostrava felkészülési mérkőzése. Az összeállításunk egyik érdekessége volt, hogy kezdőként lépett pályára Hidvégi Sándor, aki az MTK érintésével (kölcsönben szerepelt náluk) a Ferencváros csapatától érkezhet hozzánk. Mint az Dobos Barnától megtudtuk, az ő átigazolása rendben zajlik, és már csak a papírokat kell rendezni ahhoz, hogy a tavasszal csapatunkat erősítse.

Dobos Barna (vezetőedző): – A találkozó nagyban segítette a felkészülésünket, hiszen kiváló ellenfél ellen ideális körülmények között játszottunk. A legfontosabb számunkra, hogy kialakítsuk azt a csapatot, amely a tavaszi folytatásban a legütőképesebb lehet. Ennek megfelelően játszottunk, ahol pályára küldtem Hidvégi Sándort és Rafa Wolfet is azért, hogy minél gyorsabban beilleszkedjenek a közösségbe. A meccs jó iramot hozott, melyben sok helyzetet alakítottunk ki, de azokat nem tudtuk értékesíteni. A három találat a mérkőzés utolsó negyedében született, ahol a csehek ellen sikerült az egyenlítés, de a végén ismét betaláltak. A mi gólunkat egy támadó területen belüli labdaszerzés után Papp Máté szerezte, aki a hosszú sarkot lőtte ki. A legvégén még több helyzete is volt az Ostravának, de a vége 2-1 lett. Természetesen nem lehetek elégedett a vereség után, még ha felkészülési meccsről is van szó, főként, ha a hajrában kapunk két gólt. Támadásban továbbra is javulnunk kell, hiszen ha ennyi lehetőséget kialakítunk, azokból több gólt kell szereznie a csapatnak.

Csapatunk a folytatásban 2015.02.06-án a Korony Kielce, majd 2015.02.08-án az FK Sahtyor Karagandi ellen játszik.