Csapatunk lejátszotta második törökországi előkészületi meccsét is, melyen a lengyel Korona Kielce egy találattal volt jobb.

 

stáb1

 

A fiúk a napot egy kora délelőtti – fél nyolctól – kezdődött tengerparti edzéssel nyitották, ahol a remek körülmények nem vonták el figyelmüket sem a futástól, sem pedig az erőnléti gyakorlatoktól.

edzés1

 

edzés2

 

 

 

edzés4

 

edzés5

 

 

edzés3

 

 

Ezt követte a Korona Kielce (lengyel első osztály) elleni második nemzetközi felkészülési összecsapás.

 

Korona Kielce – Dunaújváros 1-0 (0-0)

Kitűnő körülmények, jól előkészített pálya fogadta a csapatokat.

 

Dunaújváros 1. félidő: Nagy – Hidvégi, Csehi, Szekeres, Wolfe – Papp, Lázár, Nikházi, Böőr – Orosz, Eppel.

Dunaújváros 2. félidő 60. perctől: Jahic – Villám, Farkas, Burucz, Sárközi – Papp, Petneházi, Godslove, Thiago – Sóron, Tóth.

Vezetőedző: Dobos Barna

 

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, ahol csapatunknak a védekezés mellett több helyzete is volt. Jól szűrte a Kielce támadásait a Hidvégivel és Wolféval felálló hátsó négyes. Fokozatosan átvettük a kezdeményezést, és mezőnyfölényt is sikerült kiharcolni, amely a sarokrúgások számában is megmutatkozott. Ezek egyikéből Nikházinak volt egy szép csúsztatása, majd Lázár próbálkozott távolról, de a 23 méterről leadott, jobb felső sarok felé tartó átlövést bravúrral szögletre ütötte a lengyel kapus. Böőr előtt is adódott egy lehetőség, aki az ötösön belülről fejelhetett, de sajnos lesen állt. Az első félidő hajrájában az újabb újvárosi sarokrúgás után a kivágott labdát Csehi lőtte kapura, de a lengyel hálóőr kitűnően hárított. Fordulás után sikerült beszorítani a Kielcét a kapuja elé, majd egy formás újvárosi akció végén Csehi pontos beadására Nikházi érkezett, de játékosunk kecsegtető helyzetből nem talált kaput. A 60. percben – Papp kivételével – mindenkit lecserélt Dobos Barna. 12-13 perccel később született meg a Korona gólja, akik Godslove körülményeskedését használták ki. Az újvárosi játékos a középpályán vesztette el a labdát, majd egy mélységi passzt követően azzal kilépett a lengyelek csatára, aki először a kapufát találta el, de a labda szerencsésen visszapattant hozzá, és másodjára már nem hibázott (1-0). A hajrában több egyenlítési lehetőségünk is volt. Az első egy bedobást követő csúsztatás után, amikor nagy kavarodás támadt a Kielce tizenhatosán belül, ahol a félmagasan érkező labdát Sóron – félig háttal a kapunak – ollózó mozdulattal küldte kapura, de az centikkel lekerülte az alsó sarkot. A legvégén ismét sarokrúgásból veszélyeztettünk, de Sárközi 11 méterről fölé fejelt.

Összességében elmondható, hogy a cserékig masszívan, jól játszottunk. A látottak alapján bizakodóak lehetünk, hiszen mind védekezésben, mind támadásban szép megoldásokat mutattak be labdarúgóink. A Korona is jól védekezett, a belső védőik kitűnően játszottak, míg a csatáraik jól használták ki az egyetlen védekezési megingást.