Két korosztályban is szép női sikerek születtek.

Veretlenül nyerte meg az MLSZ Fejér megyei Igazgatósága hétvégi női utánpótlás-tornáját a Dunaújvárosi PASE U15-ös csapata. 

A Dunaújváros PASE női felnőtt és U15-ös csapata Székesfehérváron, a Főnix műfüves csarnokában kiválóan szerepelt. A felnőttek mezőnyében csapatunk a harmadik, míg az U15-ösöknél az első helyet érték el.

vighgyörgy

– Nagyon büszke vagyok mindkét együttesre – fogalmazott Vígh György, a DPASE elnöke, aki egyben a felnőtt női csapat vezetőedzője is -, hiszen a lányok a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség szervezésben megrendezett tornán kiválóan szerepeltek.

– Kezdjük a felnőttek értékelésével.

– Kiváló ellenfelek ellen játszottunk, hiszen olyan csapatokkal találkoztunk, akik a megyében pillanatnyilag a meghatározóak. Így a Tatabánya, a Környe, a Csetény, a Baracs és a Nádasladány. Közülük a Csetény a megyei bajnok, a Tatabánya a jelenleg a második, a Baracs tavaly a harmadik helyen végzett, összességében tehát az élmezőny volt jelen. Nagy siker, hogy a Cseténnyel döntetlent játszottunk, a Nádasladányt és régi riválisunkat, a Baracsot legyőztük, így lettünk bronzérmesek. Nagyon színvonalas mérkőzéseket láthattunk, melyek közül a Baracs elleni volt a legküzdelmesebb.

– Mennyire tartod jó eredménynek a harmadik helyezést?

– Nagyon szép ez a siker, hiszen NB II-es szintű, középcsapatoknak megfelelő együtteseket utasítottunk magunk mögé, és a kupa válogatottjának is adtunk játékost Dudás Dóra személyében. Még a felkészülési időszakban vagyunk, de már vannak lekötött tornák, amiken részt veszünk. A hét végén ismét az U15-ösökkel Paksra, egy nagyon színvonalasnak ígérkező teremtornára megyünk. Természetesen az időjárás javulása után kinti mérkőzéseink is lesznek, így Budapesten a Veresegyháza, majd február 28-án itthon a Paks ellen.

– Az U15-ös csapat veretlenül megnyerte a kupát. Ez szintén hatalmas siker!

u15 csapat

– Így van, hiszen a Róth Magdolna vezette fiatalok mindenkit két vállra fektettek. Ők is öt csapattal játszottak, és nem találtak legyőzőre. A siker így természetesen fölényesnek nevezhető. Magabiztos, jó játékot láttam tőlük. Közülük ketten, Tóbiás Fanni és Áldott Napsugár kerültek be a torna legjobb csapatába.

A lányoknak nem ez az első sikere, hiszen ők vezetik az országos félpályás U15-ös bajnokság Középső-csoportját is. Abban az esetben, ha ott tudnak maradni az élbolyban, és ez biztosnak látszik, akkor többek között olyan csapatokkal találkoznak majd a rájátszásban, mint az MTK, a Ferencváros, a Pécs, a Szeged, vagy a Győr.

duduse

– Fantasztikus csapatom van – újságolta Róth Magdolna, az U15-ös csapat edzője -, akikről egyszerűen annyit tudok mondani, hogy szuperek! Mindvégig csapatként küzdöttek, ha kellett, vitték egymást a hátukon. Amit kértem tőlük, azt mindent megcsináltak. Ki kell emeljem, hogy ez a kiemelkedő teljesítmény nem csak erre a tornára, hanem az egész szezonra is igaz. A többiekkel szembeni tudáskülönbség most is kijött, mellyel bebizonyosodott, hogy mennyire tehetséges ez a korosztály. Azt azonban tudni kell, hogy még óriási munka vár ránk, hiszen a bajnokságban jelenleg listavezetők vagyunk, és ott is szeretnénk maradni ahhoz, hogy a rájátszásban országosan elismert csapatok ellen küzdhessünk.

Az U15-ös csapat bajnoksága várhatóan március vége felé kezdődik, addig teremben, vagy Pálhalmán készülnek. Ezt az időszakot fűszereik meg a teremtornák, ahol budapesti és vidéki női foci fellegvárak labdarúgói ellen küzdenek majd.