Befejeződött a felkészülési meccsek sorozata labdarúgóink számára, akik már a Ferencváros elleni derbire hangolnak.

Labdarúgó csapatunk 2015. február 21-én újabb előkészületi mérkőzést játszott, de ezúttal zárt kapuk mögött. A március 1-jei, Ferencváros előtti utolsó összecsapáson a szlovák Fortuna Ligában (szlovák első osztály) vitézkedő FK Dukla Banská Bystrica (Besztercebánya) volt az ellenfél.

banska6

 

Dunaújváros PASE – Banská Bystrica 1-0 (0-0)

Az első 15 percben a szél támogatását élvező vendégek beszorították csapatunkat, majd pontrúgásokból ívelgettek a tizenhatosunk felé, de azok veszélyt nem okoztak.

banska4

 

banska1

Ezt követően gyorsabb tempót diktálva többet birtokoltuk a labdát, de az első kapura lövésig 32 percet kellett várni. Ekkor Farkas mélységi passzát Wolfe pontosan gurította Petneházihoz, aki 22 méterről a kapu bal felső sarkát célozta meg, de a labda centikkel elkerülte azt. A félidő hajrájában több párharcot is láthattunk, melyek többségét sikeresen megnyertük.

banska5

Az 50. percben Petneházi beadása Eppelt hozta helyzetbe, akinek a lövésébe az utolsó vendég védő még idejében lépett bele. Nagy Gergő védett bravúrral az 53. percben, majd Eppelt állították meg negyed órával később szabálytalanul 18 méterre a kaputól.

banska7

A szabadrúgást Petneházi lőtte centikkel a jobb kapufa mellé.

banska8

A 69. percben beállt Godslove pontosan gurított Böőrhöz, csapatkapitányunk a kifutó kapus mellett tovább passzolt Petneházihoz, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba (1-0).

banska9

Óriási helyzet maradt ki a 83. percben, amikor Godslove szerzett erőszakosan labdát saját térfelén, nagy lendülettel megindult a vendég kapu irányába, de a kifutó kapus mellett elpasszolt labdát Thiago hosszan tolta meg, így kimaradt a ziccer. A vége előtt nem sokkal Lázár ugratta ki Godsloveot, aki a kifutó kapusba lőtt. Maradt tehát az egygólos hazai győzelem, mellyel labdarúgóink lezárták az előkészületi meccsek sorát.


Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – A nagy erejű széllel szemben játszottunk az első félidőben, így a legfontosabb feladatunk az volt, hogy ehhez alkalmazkodjunk, és ne kapjunk gólt. A második játékrészben egyre több veszélyesebb akciót vezettünk, és véleményem szerint megérdemelten győztünk. Mint hivatalos előkészületi meccs ez volt a bajnoki rajt előtt az utolsó. A következő héten természetesen egymás között még sokat fogunk gyakorolni, hiszen a Ferencváros most vezetett be egy másik fajta játékrendszert, ami a 4-4-2-es rombuszt jelenti. Erre is fel kell készülnünk.

 

Dunaújváros PASE – Banská Bystrica 1-0 (0-0)

Játékvezetők: Zierkelbach Péter, Legeza László, Gellai Ákos

Dunaújváros PASE: Nagy G.(Jahic a 71. percben) – Wolfe R., Farkas, Hidvégi S., Csehi T (Sárközi a 60. percben), Lázár, Petneházi M., Papp M., Böőr Z, Eppel M.(Thiago a 81. percben, Orosz M.(Godslove a 69. percben). Vezetőedző: Dobos Barna