Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője válaszolt kérdéseinkre

– A felkészülésük remekül sikerült, hiszen minden mérkőzésen nagy kedvvel játszott a csapata, ráadásul azok mindegyikén győztesen hagyták el a pályát. Hogyan lehet átmenteni ezt a formát a bajnoki meccsekre?

doll

– Nyilván a felkészülési időszak során tét nélkül játszottunk, most pedig szeretnénk elkezdeni a pontok gyűjtését. Az nagyon fontos, hogy sikeres felkészülési időszakon vagyunk túl, és abban biztos vagyok, hogy ezt a formát át tudjuk menteni a bajnoki kezdetre is. Mentálisan is elvárható most már a teljes koncentráció a csapattól, hisz mindenki tudja, hogy csapaton belül mi a feladata.

– A csapatának eddig is nagyon erős volt a kerete, de az érkezőkkel még ütőképesebbek lehetnek. Mit vár, hogyan fog ez meglátszani a játékban?

– November végén, decemberben az utolsó meccseinken már láttam biztató játékot és erre lehet és kell is építeni. Mindemellett azóta túl vagyunk egy jól sikerült felkészülésen, és a 3 újonnan érkezett játékos is remekül beilleszkedett a csapatba. Sokkal kompaktabbnak érzem a csapatot, sokkal inkább működünk már igazi csapatként pályán és pályán kívül is. Mindenki nagyon várja a bajnoki szezon kezdetét.

– Mit vár a Dunaújváros elleni mérkőzéstől?

– Nagyon fontos, miként kezdjük a tavaszi szezont. Nem mindegy, hogy rögtön el tudjuk-e kapni a fonalat, és felvenni egy jó ritmust, mely egy győzelemmel párosul. A Dunaújváros a bennmaradásért küzd, tehát nem szabad félvállról vennünk a meccset és az ellenfelet sem. Egy biztos, mindent meg fogunk tenni a 3 pontért.

 

 

Gera 1

Gera Zoltán a legutóbbi Dunaújváros- FTC mérkőzésen is játszott. Természetesen őt is megkerestük a mérkőzés előtt.

– Közel tizenhárom év telt el azóta, hogy legutóbb bajnoki meccsen Dunaújvárosban pályára léptél. Akkor 2-2-es döntetlen született. Hogyan emlékszel vissza arra a találkozóra?

–  Megmondom őszintén nem igazán emlékszem rá. Nem lőttem gólt és nem is nyertünk, így nem az a klasszikus meccs, ami annyira megmarad az ember emlékezetében.

– Tizenhárom évvel ezelőtt is nagyon erős kerettel érkeztetek, egy olyan csapattal, amelyik egy nagyon hosszú győzelmi szériában volt. Az idén is fantasztikus a keret, több kreatív, a találkozókat egyedül is eldönteni képes játékosokkal. Lehet-e ez a csapat ismét arra képes, hogy egy szép győzelmi sorozatot produkáljon?

– Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, de nyilván csak erre nem lehet építeni, azt szeretnénk, ha sikerülne ezt a jó formát átmenteni a bajnoki szezon kezdetére is. Egyáltalán nem mindegy, hogyan kezdjük a tavaszi sorozatot, hiszen egy jó mérkőzés és győzelem lendületet adhat a jövőre nézve is. A fő célunk az, hogy tavasszal mindenképp jobb formát mutassunk, mint ősszel.

– A jó tavaszi rajton kizárólag győzelmet kell értenünk?

– Igen, szeretnénk nyerni.