A Dunaújváros PASE csapata már a március elsejei Ferencváros elleni összecsapásra készül. Dobos Barna vezetőedzőt arra kértük, hogy értékelje a felkészülési időszakot.

dobos barna 1

– A felkészülésünk jól sikerült, melyben egy nagyszerű törökországi edzőtábor is szerepelt. Nagyon örülök annak, hogy volt egy olyan hetünk, ahol ideális körülmények között tudtunk készülni. Bízom abban, hogy itthon is kegyes lesz az időjárás hozzánk, mely segíteni fogja a munkánkat.

edzés5

– Az új játékosok érkezésével stabilabbá válhat a hátsó alakzat, valamint a támadó szekció is erősödhet. Viszont vannak köztük olyanok, akik még nincsenek száz százalékos állapotban. Rájuk mikor számíthatunk?

– Keretünket három év óta tudatosan, folyamatosan, a céljainknak megfelelően erősítjük. Ez várható a jövőben is. Biztos vagyok abban, hogy most is erősebbek leszünk, mint az előző félévben voltunk. Remélem, hogy ez az alapvető célkitűzésünkhöz, vagyis a bennmaradásunkhoz elegendő lesz. Nagyon örülünk annak, hogy Vaskó Tamás és Goran Maric is keretünk tagja, akik közül Goran az Ajka ellen pályára is lépett. Velük szemben türelmesek vagyunk. Megvárjuk azt a pillanatot, amikor teljes felépülésük után a csapat segítségére lehetnek. Abban biztos vagyok, hogy ők hosszútávon erősségeink lesznek.

DSC_0237

– Ősszel a rengeteg idegenbeli mérkőzés után, a világítás beüzemelésének köszönhetően kitűnő hazai meccseket, győzelmeket láttunk. A dunaújvárosi pálya előnyt jelenthet-e tavasszal, amikor kilencszer lép hazai közönsége előtt gyepre a csapat?

– Természetesen igen. Ezt már megtapasztaltuk ősszel is, ami győzelmekben, pontokban is meglátszott. Tavasszal is várjuk szurkolóinkat, akik biztosak lehetnek abban, hogy támogatásuk mellet mi a maximumot fogjuk nyújtani. Így az első, a Ferencváros elleni, március elsejei összecsapáson is, ahol várhatóan sokan kíváncsiak lesznek ránk.

szurkolói öröm