Első osztályú külföldi csapatok ellen játsszanak.

 

Dunaújváros PASE februári felkészülése a törökországi Atalyában folytatódik, ahol neves csapatokkal mérkőzik meg.

Már javában készül labdarúgó csapatunk a tavaszi megmérettetésekre, melynek jelenlegi állomása a törökországi Antalya, ahol a Dobos Barna vezette legénység kitűnő ellenfelekkel találkozik. A vezetőedző elmondása alapján a felkészülés egyik legfontosabb állomása ez a hét, hiszen itt próbálja majd beépíteni a csapatba az újonnan érkező játékosokat. Eddig öt játékos írt alá csapatunkkal: Safet Jahič (kapus), Papp Máté, Vaskó Tamás, Goran Marič és Rafe Wolfe.DSC_1151

 

– Sajnálom, hogy a horvát első osztályú NK Slaven Belupo elleni találkozó az időjárás miatt elmaradt, de bízunk abban, hogy Törökországban remek pályákon készülhetünk– tudtuk meg az indulás előtti pillanatokban Dobos Barnától -, ahol neves ellenfelek lépünk pályára.DSC_1161

 

A mieink az első felkészülési összecsapást február 4-én a cseh első osztály egyik éllovasával, akik jelenleg az 5. helyen állnak, az FC Banik Ostravával játsszák. Aranykorszakuk a 70-es, 80-as évekre datálódik, ekkor többek között az 1978-1979-es KEK sorozatban az elődöntőig jutottak, majd 1989-ben megnyerték a Közép-európai kupát. 2004-ben első ízben cseh bajnoki címet szereztek, és még ugyanebben az évben második helyen végeztek a cseh kupában, amit egy év múlva el is hódítottak. Jelenleg a Cseh Bajnoki tabellán 16 bajnoki mérkőzést követően 22 ponttal az 5. helyet foglalják el 6 győzelem 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Védőink azt is megtapasztalhatják majd, hogy milyen érzés világsztár csatár ellen játszani, hiszen a csehek legismertebb játékosa, Baroš Milan az Ostrava csapatát erősíti.

 DSC_1170

Az edzőtábor folytatásában a DPASE február 6-án a lengyel bajnokságban jeleskedő Korony Kielcével játszik. Érdekesség, hogy a Kielce a Dunaújvároshoz hasonlóan 2 év alatt 3 osztályt ugrott. Először a 2003/2004-es szezonban megnyerte a lengyel 3. ligát, majd azt követően – a következő szezonban – a 2. ligát is, így a 2005/2006-os szezonban már az első ligában kezdhette meg a szereplést. Pillanatnyilag hazájuk bajnokságában a 14. helyen állnak. Eddig 19 mérkőzésen vannak túl, amelyen 21 pontot szereztek. Leggólerősebb játékosuk Przemyslaw Trytko. A Lengyel kupában háromszor is a döntő kapujában bicsaklottak meg, legutóbb az elődöntőben a Zaglebie Lubin ejtette ki őket.

DSC_1150

Február 8-án az a Sahtyor Karagandi lesz az ellenfél, amely a Kazah labdarúgó-bajnokság élvonalának tagja. Eddigi történelmük során 2 alkalommal nyerték meg a kazah nemzeti bajnokságot. A 2008-2009-es évben ismerhettük meg őket, hiszen az UEFA-kupa selejtezőjében a Debrecen csupán szoros csatában tudta kiejteni őket.Jelenleg a Kazah bajnokságban 22 mérkőzés után a 4. helyet foglalják el az eddig megszerzett 36 pontjukkal. 11-szer győztesen, 8-szor vesztesen és 3-szor pontosztozkodás fejében hagyták el a pályát.

A Dunaújváros PASE csapata február 9-én érkezik haza, akik 14-én az Ajka csapatát látják vendégül.

 

 

A felkészülési meccsek menetrendje:

 

2015.02.04. Dunaújváros – FC Baník Ostrava

2015.02.06. Dunaújváros – Korony Kielce

2015.02.08. Dunaújváros – FK Sahtyor Karagandi kazah első osztály