A Dunaújváros PASE csapatkapitánya, Böőr Zoltán is várja a tavaszi rajtot, és bízik abban, hogy a télen elvégzett rengeteg munka meghozza majd a gyümölcsét.

böőr2JPG

– Még van egy kevés időnk a rajtig. Én soha nem szerettem ezt túlpörögni, főleg annak szemszögéből, hogy van még elvégzendő munkánk a Ferencváros elleni találkozóig. Folyamatosan érkeztek új játékosok hozzánk, velük még össze kellett csiszolódnunk. Erre, és a taktika gyakorlására is van egy kis időnk.

DSC_1295

 

– Az első hazai meccsen az országunk legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csapata, az FTC látogat hozzánk, akiket NB I-es mérkőzésen már több, mint egy évtizede nem láthatott a dunaújvárosi közönség. Nagyon büszke vagyok arra az elmúlt három évre, melynek részese lehettem én is. Örülök, hogy idáig eljutottunk, és a városba ismét visszahoztuk az NB I-es futballt, valamint annak is, hogy most a zöld-fehérek ellen játszhatunk. Mi jelenleg a bennmaradásért küzdünk, ezért minden mérkőzésen, így most is győzni szeretnénk. Várhatóan erre az összecsapásra fog kilátogatni a legtöbb néző is, így egy kitűnő hangulatú, remek iramú összecsapást várok.

Egy kis történelem.

A Dunaújváros, akkor még Dunaferr néven a Ferencvárost NB I-es mérkőzésen utoljára 2002. augusztus 8-án fogadta, amikor 2-2-es döntetlen született. A hazai gólszerzők Alex és Éger, míg vendég részről Lipcsei és Tököli voltak.