Két év, két mérkőzés, egy győzelem, egy döntetlen

A Dunaújváros és a Kecskemét az elmúlt években eddig kétszer találkozott egymással. Ezek közül a 2013. január 19-én megrendezett előkészületi mérkőzésen született az egyetlen gól, mellyel csapatunk vendégként győzött. A második összecsapásra már a legjobbak között, az NB I 5. fordulójában került sor, ahol a 0-0-ás végeredményt követően pontosztozkodás lett a vége.

bebeto helyzet

Kecskeméti TE – Dunaújváros PASE 0-0 (0-0)

A találkozó legelején Zsótérnak, majd Orosznak akadt helyzete, de a hazaiak Milintének is adtak feladatot, majd kisebb-nagyobb helyzetek mindkét gárda előtt adódtak. Csehi labdája centikkel kerülte el a kaput, Urbin lövését Tujvel fogta, majd a félidő hajrájában Novák ugyan bepasszírozott gólját érvénytelenítette a játékvezető. A második félidő elején több hazai helyzetet jegyeztünk fel, de Milinte kitűnő védéseivel megvédte csapatunkat a góltól, míg a másik kapunál Thiago fejesét Tujvel fantasztikus reflexmozdulattal hárította. A legnagyobb lehetőségünk Urbin előtt adódott, akit a 16-oson belül Tujvel szabálytalanul elütött, de a játékvezető 11-es helyett – még most sem érthető, hogy miért – csatárunknak adott sárga lapot. Egy perc múlva Böőrt a büntetőterület környékén hátulról fellökték, de a spori ismét nem látott okot arra, hogy befújja az egyértelmű szabálytalanságot.

zsótér tör kapura

Így léptünk pályára:

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Józsi, Csehi, Szekeres, Sárközi, Urbin, Petneházi (Böőr 86. perc), Zsótér (Thiago 67. perc), Jakab (Muscat 73. perc), Orosz. Sportigazgató: Dobos Barna

A következő összecsapásig nem kell sokat várnunk, hiszen arra 2015. március 14-én, 16 órakor kerül sor, melyre várjuk szurkolóinkat. A mérkőzéssel kapcsolatos információkat itt olvashatják.