Nagy Gergely mindkét tavaszi mérkőzésen remekül védett, a csapat mégis vesztesen hagyta el a pályát. Kapusunk is ehhez mérten méri a teljesítményét, hiszen ha veszítünk, akkor ő sem lehet elégedett a teljesítményével.

nagy gergely1

– Két különböző mérkőzésen vagyunk túl, de a nagyobb csalódás, hogy a Pápa ellen nem sikerült minimum a pontszerzés. Az én teljesítményemet is a meccsek végeredményéhez tudnám hasonlítani. Hiába védek jól, hogyha nem tudunk pontot szerezni, hiszen akkor nem érezhetem azt, hogy ez egy jó teljesítmény volt tőlem. Csalódott vagyok az előző mérkőzések miatt, melyekből le kell vonnom a tanulságokat, és kijavítanom, kijavítanunk a hibáinkat. Erre most itt lesz a lehetőség.

– Mit vársz a Kecskemét ellen?

– Minden mérkőzésből a maximumot kell kihoznunk azért, hogy teljesüljön számunkra a bennmaradás kiharcolása. Az őszi összecsapásokkor hazai pályán már megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Most nagyon fontos, szinte kötelező a győzelem megszerzése. Bízom abban, hogy ez meg is lesz, hiszen a csapatban olyan játékos egyéniségek vannak, akik egymaguk is képesek eldönteni a találkozókat.

Szeretnénk minél feljebb kerülni a tabellán

Novák Csanád, a KTE 20 esztendős támadója alapember lett tavasszal, aki ősszel a Dunaújváros kapuját is bevette, ám azt a találatát akkor nem adta meg a játékvezető. A kétméteres center a Diósgyőr ellen volt eredményes az előző körben.

– Hogyan értékelnéd a DVTK elleni meccset?

novak

– Nehéz meccset játszottunk, erre is számítottunk előzőleg. Nem hátráltunk be, a győzelemért és a három pontért szálltunk harcba. Támadólag léptünk fel és szerencsére sikerült is nyernünk. Szervezetten és keményen védekeztünk, ebből pedig jól kontráztunk. Ezen kívül az összhang, valamint az igazi csapatmunka volt a győzelem kulcsa.

– Mi a cél a folytatásban a Dunaújváros ellen?

– Minél több meccset szeretnénk nyerni, és szeretnénk minél feljebb kerülni a tabellán. A célkitűzés pedig az, hogy amennyi mérkőzést meg tudunk nyerni, annyit nyerjünk is meg. Örülök, hogy egyre többször találok a kapuba, de annak sokkal jobban, hogy tavasszal kezdőként számolnak velem. Szeretném ezt állandósítani, mert a fiatal játékos akkor fejlődik, ha játszik. Mindenben szeretnék előrelépni.