Kiütés a második helyezett ellen!

U15

Dunaújváros PASE – Komárom 10-1 (3-1)

Az előzetes rossz hírekkel szemben szerencsére a lehető legerősebb összeállításban léphettünk pályára a tabella 2. helyén álló Komárom ellen. Sajnos egy óriási védelmi hiba után a 15. másodpercben gólt kaptunk (0:1), de ez nem zavarta meg a fiúkat. Néhány perc után egyre inkább átvettük a játék irányítását, és a széleket kihasználva sikerült többször is az ellenfél kapuja előtt veszélyt teremtenünk. Ennek köszönhetően 12 perc alatt Novák, Schneider és Máthé révén 3 gólt szereztünk (3:1).  A 22. percben a Pintérrel szemben elkövetett szabálytalanság után létszámfölénybe kerültünk, villant a piros lap a komáromi védő számára, aki páros lábbal szállt bele játékosunkba. A létszámfölényben azonban a pontatlanságaink miatt a szünetig nem sikerült növelni az előnyt. A fordulás után egyre inkább fölénybe kerültünk és gyors támadásaink illetve remek pontrúgásainknak köszönhetően még 7 alkalommal találtunk be ellenfelünk kapujába (10:1), ezzel beállítva a nagyarányú győzelmet, melyet végül mi 10, míg a vendégek kilenc fővel fejeztek be a 69. percben történt páros kiállításnak köszönhetően. Egy végig igen feszült hangulatú, helyenként szikrázó mérkőzésen több jó egyéni teljesítmény döntötte el a mérkőzést. A továbbiakban sokkal pontosabb, koncentráltabb játékra lesz szükségünk a sikeres szereplés érdekében.

Dunaújváros PASE: Pölöskei (Fejes Dávid a 63. percben) – Fejes Csaba (Márton a 71. percben), Bereczki, Schneider, Szabó M. (Pinczési a 71. percben) – Hollósi, Máthé (Dénes a 71. percben, Pintér, Novák (Dobos 47’) – Krajczár, Finta (Bors Kristóf a 63. percben).

Vezetőedző: Andriska Gábor

Sárga lap: Fejes Csaba 57’,

Kiállítva: Schneider 69’

Góllövők: Máthé 27’, 46’, Schneider 19’, 48’, Hollósi 77’, Novák 14’, Krajczár 55’, Finta 62’, Dobos 74’, 81’

 

 

Továbbra is remek formában!

U21

Videoton – Dunaújváros PASE 1:1 (0:1)

Az eddigi jó szereplésünk kissé megtévesztette a játékosokat, pedig minden idevonatkozó ismerettel elláttuk őket. A támadók pontatlanul, sok technikai hibával játszottak. A középpályán, vagy a támadó zónában megszerzett labdákat nem tudtuk megjátszani, lassan körülményesen játszottunk, pontatlanul szerveztük az akciókat. A párharcokban gyengék voltunk, nem volt meg a kezdeményező készség a játékosokban. Ettől függetlenül így is mi irányítottunk, de gólhelyzetet alig tudtunk kialakítani, illetve ha eljutottunk odáig, akkor jött az újabb hiba (Dunai, Lajos, Szili, Tamaskó). Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél egyetlen akciója elég volt ahhoz, hogy gólt kapjunk. A két belső védőnk összerúgott, a labda hozzájuk pattant, ebből szerezték meg a 29. percben a vezetést (1-0). Az ellenfél sok szabálytalan megmozdulását a játékvezető nem büntette (minimálisan legalább kétszer is büntetőt kellett volna ítélni a javunkra), de így is sok szabadrúgásunk és szögletrúgásunk maradt eredménytelen a pontatlan végrehajtások miatt (Dunai, Orosz). A II. félidőre azonban sikerül mentalitásban változtatni, ennek köszönhető a folyamatos kezdeményezés és az egyenlítés. Pozitívum, hogy a gyengébb első félidő ellenére nem kaptunk ki és sikerült megőrizni a veretlenségünket.

Dunaújváros PASE: Moldován – Palkó, Oroszi, Ambrus, Rosta (Cziklin 78. percben) – Kuti, Tamaskó – Sziládi (Pekker a 78. percben), Szellák, Dunai (Szili 53. percben) – Lajos (Fridrich 66. percben). Vezetőedző: Jakab Elek

Gólszerzők: Kuti A

 

Szép győzelem!

U14

Dunaújváros PASE – Komárom 5-2 (2-0)

Az ellenfelünk késői érkezése miatt a mérkőzés 20 perces késéssel kezdődött, de ez nem zavart meg bennünket, hiszen az elmúlt hetek gyengébb játéka után végre kiváló teljesítménnyel rukkoltunk elő. Egy percig sem volt kérdés, hogy melyik csapat fogja megnyerni a mérkőzést. Örömteli volt látni, hogy az eddig begyakorolt elemek visszaköszöntek a találkozón. A jövőben azonban ennél sokkal gólra törőben kell játszanunk. A folytatásban az óriási mezőnyfölényünknek gólokban is meg kell mutatkoznia, és a helyzetkihasználásunknak is javulnia kell. Az ellenfél góljai pontrúgások – egy oldalszabadrúgásból (beívelés, fejes), majd egy jogos büntető után – születtek. Ezen a mérkőzésen nagyszerűen játszottunk, de soha nem szabad szem elől téveszteni a célunkat! A cél nem az, hogy minél több meccset nyerjünk, hanem hogy tökéletesen magukévá tegyünk egy bizonyos játékstílust.

Dunaújváros PASE: Gergely – Bagó, Behán, Halász, Rácz – Balogh, Palotai, Vajda – Perjési, Kovács – Schnierer.

Cserék: Gertner Partik, Garda Bálint, Nagy László

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Rácz, Kovács B. (3)

Sárga lap: Rácz Adrián, Gergely Milán

 

Iksz a parázs meccsen         

II-es csapat

Dunaújváros PASE II – Mór 2-2 (1-0)

Azt már ősszel is megtapasztaltuk, hogy a bajnokság legjobban játszó csapata a Mór, akik ellen jól kezdtük a mérkőzést. Fölényben játszottunk, sőt fölényünket a 20. percben egy szép Sziládi találattal gólra is sikerült váltani (1-0). Ezt követően több ígéretes lehetőséget is kidolgoztunk, de újabb gólt nem sikerült elérnünk. A 30’ percben Pekkert sérülés miatt le kellett cserélni, melyet követően a hátralévő 15 percben a Mór kiegyenlítette a mezőnyfölényt. A félidőben újabb cserét kellett végrehajtanunk, mivel a jól játszó Sziládi egy félidőnél többet nem játszhatott. A második játékrészben ismét mezőnyfölénybe kerültünk, majd egy gyönyörű egyéni akció után kettőre növeltük az előnyt (2-0), sőt móri kiállítás miatt emberelőnybe is kerültünk. Egy rossz kapuskirúgás után a Mór egy távoli lövéssel szépített (2-1), majd a vendégek, akik amúgy is parázs hangulatban játszottak, ettől belelkesedtek és egyenlíteni tudtak (2-2). A gól után felébredtünk, volt még két-három lehetőségünk, ám a győztes találat elmaradt. A döntetlennek a vendégek örültek jobban. Korrektebb játékvezetéssel a durván játszó Móriaktól még legalább három játékost ki kellett volna állítani.

Dunaújváros PASE II: Moldován – Szili Z, Salamon, Szabó, Pekker (Kovács P. 36. percben) – Szauter, Cziklin (Nagy M. 70 percben), Fridrich – Szili Sz., Sziládi(Lajos 46 percben), Nagy R.

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Gólszerzők: Sziládi 20’, Lajos 57’

Sárga lap: Szauter, Szili Z.

 

Pontőrzés az UTE ellen

U16

Dunaújváros PASE – UTE 1-1 (1-1)

Nagy lendülettel kezdte mindkét csapat a mérkőzést, de sajnos rengeteg hibával játszottunk. Nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, rengeteg átadási hiba jellemezte játékunkat. Az első félidő közepére formás támadásokat vezetve átvettük az irányítást. A 30. percben azonban egy védelmi hibánkat kihasználva az újpesti csapat szerezte meg a vezetést (0-1). A bekapott gól még jobban felpörgette csapatom játékát. Nyomás alá helyeztük a vendégek kapuját, majd a 43. percben egy jogos büntetőt Boldizsár Csaba magabiztosan értékesített (1-1). A második félidőt kiegyenlítet játék jellemezte, mindkét csapatnak adódtak komoly lehetőségei. Ugyan a hazai csapat állt közelebb a 3 pont megszerzéséhez, de végül az eredmény nem változott. A legfontosabb tanulság, hogy az elmúlt hónapokban szemmel láthatóan nagy fejlődésen esett át csapatom. Védekezésben és támadásban is sokat javultunk, ezért és a megszerzett újabb pontért gratulálok a srácoknak!

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Cislo, Major, Vajda – Szalai, Tóth – Holentoner, Novák, Dobos – Boldizsár. Cserék: Kovács F.Kevin, Toth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence, Vágó Balázs, Parádi Erik

Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

 

Hamar hátrányba kerültünk

U18

Dunaújváros PASE – UTE 2-9 (1-4)

Két óriási hibát vétve már a hatodik percben kétgólos hátrányba kerültünk a nagyon jó ellenféllel szemben. Ezután rendeztük sorainkat és egyenrangú játékkal sikerült egy szépítő gólt szereznünk, majd a szünet után az 53. percben 2-4-es állásnál visszajönnünk a mérkőzésbe. Erre, és a mérkőzés első 10 percben mutatott játékon kívül a mutatott játékra is akár büszkék lehettünk volna, ám a vendégek 5-ik gólját követően sajnos mentálisan összeomlottunk és húsz perc leforgása alatt négy gólt kapva nagy vereséget szenvedtünk. A találkozó előtt rengeteget beszeltünk a héten a mentalitásról, s javuló formát is mutat ez irányban a csapat, de ma ez a 70. percig volt elegendő. Kétszer visszajöttünk a mérkőzésbe, de harmadjára összeomlottunk. Három meghatározó játékosunkat (Matolcsi, Harsányi, Heidecker) nem sikerült pótolni.

Dunaújváros PASE: Kovács – Mizsei, Katona, Benis, Bartha Kristóf – Viszokai (Budai a 84. percben),Kiss B. –Bartha Krisztián– Nagy D. (Nagy M. a 40. percben) – Ásványi (Badi a 75. percben) –Károlyi (Csányi 19. percben). Vezetőedző: Bakos Zsolt

További tartalék: Győrfi Tamás, Ziegelheim Máté, Bartha Roland, Badi Kristóf

Gólszerzők: Ásványi Norbert 42’, Kiss Barna 53’ (11-esből),

Gólpassz: Bartha Krisztián