Folytatódik a sikerszéria

 Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia 6-3 (2-1)

DSC_0018

A labdarúgó NB I alsóházi rájátszásában a Jakab Elek irányította U 21-es csapatunk ezúttal Puskás Akadémia ellen játszott hazai pályán, és 2-1-es félidőt követően végül kitűnő játékának köszönhetően 6-3-ra nyert. A vezetőedző értékelésében kiemelte, hogy mindez azért volt lehetséges, mivel a fiatalok a rájátszás során kezdik megtanulni, hogy amikor nyerni kell, nem elég „csak” jól játszani, hanem mindenáron nyerni kell.

– Nagy öröm, hogy az őszi önmagukhoz képest nagyon sokat fejlődtek a fiúk, mely most eredményességben is megmutatkozik. Ezt támasztják alá a tavaszi eredmények.

DSC_0016

– A Puskás ellen amit terveztünk az az volt, hogy az akadémisták jól képzett, korosztályos válogatottakkal megtűzdelt csapatának méregfogát, a gyors játékot megakadályozzuk. A fiatalok elleni ellenszer abban valósult meg, hogy a saját erényeinket tudtuk kamatoztatni. Mi korban egy kicsivel idősebbek voltunk, ráadásul néhány játékosom a felnőtt csapattal is több mérkőzést vívott már, és ez a fajta mentalitás vezetett a sikerhez.

DSC_0001

– Egyértelműen megdicsérhető a csapatom azért, mert egy emberként küzdött végig a találkozón. Az elejétől kezdve megmutattuk, hogy itt ma csak mi győzhetünk. A játékosaim tudták, hogy egy jó ellenfél érkezik hozzánk. Az igaz, hogy egy-két évvel fiatalabbak, de nálunk is voltak hasonló korúak.

DSC_0003

– Ma mindenki megmutatta, hogy értékes játékosa a Dunaújvárosnak, és nem véletlenül vezetjük az alsóházi tabellát. Nyerni akartunk, nyerni tudtunk. Egyetlen pozíciót, párharcot sem adtak fel játékosaim, és játékban is voltak olyan mozzanatok, melyekkel elértünk egy olyan nívót, amely alátámasztja, hogy a tavaszi eredmények nem véletlenek.

DSC_0005

– Hatalmas teljesítmény, hogy két akadémiát, a Debrecent és a Puskást is legyőztük, a Videotonnal egy jó eredményt értünk el. A rengeteg munkának az eredménye nem csak fizikailag, de mentálisan is meglátszik. Ezek az erények viszik előre ezt a csapatot.

DSC_0010