Legutóbb, 2014. augusztus 31-én, az NB I 6. fordulójában találkoztunk a Győri ETO csapatával, ahol 4-3-as vereséget szenvedtünk. Ez a tény, de érdemes visszatekinteni arra az összecsapásra, hiszen a mutatott játék alapján nem érdemeltünk vereséget!

győr archív1

A találkozóra jelentősen bővült a hazai csatárkínálat, hiszen Varga Roland, Leandro Martinez és Marek Strestík is visszatért az együttesbe. Azóta a csapattól távozott Varga Roland a Ferencvároshoz, az ő mezszámát Prisot örökölte, de már Martinez sem lesz ott a vendégeknél, őt Stevanovic váltotta. A hazai padon az egykori kiváló válogatott csatár, Horváth Ferenc bizakodva várta a találkozót, de már ő sincs a Rába parti gárdánál, hiszen a vezetőedző csere után Miriuta László irányítja a zöld-fehéreket.

győr archív2

A hazai csapat kezdte jobban a meccset, Milintének akadt több dolga, de a vezetést mi szereztük meg. Csehi beadása után Perič közelről talált a kapuba (0-1). A félidő közepén Lipták lépett be a tizenhatosunkon belülre, akit Muscat szabályosan szerelt, de a játékvezető téves ítéletet hozva piros lappal azonnal kiállította a dunaújvárosi játékost. A jogtalan büntetőt Rudolf – második nekifutásra – értékesítette (1-1). A tíz emberre fogyatkozott csapatunk nem adta fel a támadást lehetőségét. Böőrnek, majd Zsótérnak volt helyzete, majd egy szép kontra végén Thiago ollózásába fújt bele a játékvezető. A fordulás után Perič lövését bravúrral védte Kamenár, majd az 53. percben Pátkai találatával átvette a vezetést a Győr (2-1), melyet ugyancsak ő egy szépségdíjas csukafejest követően kettőre növelt (3-1). A mieink nem adták fel a küzdelmet, melynek gól lett az eredménye.

győr archív5

A 64. percben Thiago lábát húzták ki a hazai 16-oson belül, a jogos 11-est Böőr értékesítette (3-2). Ennek azonban nem sokáig örülhettünk, hiszen Windecker ívelését követően a mérkőzésen már a harmadik gólját szerezte meg Pátkai, aki fejjel volt eredményes (4-2). A 84. percben ismét tizenegyest rúghattunk, Milan Perič-et állították meg szabálytalanul, melyet ismét Böőr értékesített (4-3). A mérkőzés hajrájában mindent megtett csapatunk az egy pont megszerzéséért, de ez a három perces hosszabbításban sem sikerült.

Most itt lesz a lehetőség a visszavágására!

 

 Akkor így álltak fel a csapatok:

Győri ETO FC – Dunaújváros PASE 4-3 (1-1)

Vezette: Farkas Ádám (Bozó, Szalai, Fábián, Szőts)  
Győr: Kamenár – Strestik (Koltai az 56. percben), Lipták, Lang, Völgyi – Svec, Pátkai, Rudolf, Windecker (Dudás a 78. percben) – Priskin, Varga R. (Mervo a 70. percben). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres, Csehi – Józsi, Muscat, Böőr, Zsótér (Orosz az 57. percben), Thiago (Pascua a 69. percben) – Perič. Cserék: Nagy – Sárközi, Petneházi, Pascua, Sóron, Jakab, Orosz. Sportigazgató: Dobos Barna