Utánpótlás csapataink hétvégi eredményei

Fél tucat a Puskásnak!

U21

Dunaújváros PASE – PFLA 6:3 (2:1)

A mérkőzésen az alapcélkitűzés a mentális erő fenntartása volt. Ennek az adott alapot, hogy azt tudni véltük, hogy a Puskás Akadémia kiválasztott, jó körülmények között készülő, játékosokból áll. Dicséret a csapatnak, hogy egységes, magas küzdőszellemben játszó közösségként játszott. A 4. percben szöglet után elért gólunk jól mutatta, hogy a mérkőzés dinamikája számunkra kedvezően alakulhat. Védekezésünkben, a letámadás miatt, néha elszámoltuk magunkat, ezért erősíteni tudott az ellenfél. A második gólnál Fridrich egyéni alakítása kellett, ami a továbbiakban is fontos tényező maradt a szintén letámadó ellenféllel szemben. Több figyelemmel Lajos, Dunai rúghatott volna gólt. Párharcvesztéseink eredménye a szépítő gól (Oroszi, Ambrus). A magas iram miatt néha a reakcióink lassúnak bizonyultak, ezért több helyzetet veszítettünk el. Kitámadott az ellenfél, ennek lett a következménye, hogy labdaszerzés után lendülettel tudtuk felvinni a labdát és gólokat elérni. Ahogy az ellenfél közelebb került hozzánk, mindig sikerült újabb gólt elérnünk, így alakult ki a nagyarányú és mindenképpen figyelemre méltó eredmény.

DSC_0002

Dunaújváros PASE: Moldován – Tamaskó, Oroszi, Ambrus, Rosta – Kuti, Spánicz – Sziládi (Palkó a 91. percben), Fridrich, Dunai (Fogas 77. percben) – Lajos (Szili 90. percben). Vezetőedző: Jakab Elek

Gólszerzők: Oroszi 4’, Rosta 29’, Tamaskó 52’, Lajos 62’, Spánitz 90’, Fridrich 93’.

Sárga lap: Oroszi, Tamaskó

További tartalék: Karádi

 

 

Értékes döntetlen Martonvásár ellen

II-es csapat

Martonvásár – Dunaújváros PASE II 1-1 (1-1)

Viharos szélben, nagyon tartalékos csapattal, cserejátékosok nélkül érkeztünk Martonvásárra. Az első játékrészben a hazaiakat támogatta a szél, mi védekezésre, és a saját térfelünkön megszerzett labdával megindított kontrákra alapoztuk játékunkat. Egy ilyen labdaszerzés utáni akcióból a 21’ percben meg is szereztük a vezetést, melyre sajnos két perccel később, egy egyéni hiba után megítélt büntetővel a hazaiak válaszolni tudtak. Még adódott egy két ígéretesebb helyzetünk a félidőben, de gólt nem tudtunk szerezni. A második játékrészben a szél segítségével kicsit kijjebb jöttünk, többet tartózkodtunk az ellenfél térfelén, de helyzetekig nem jutottunk el. A kapunk csak néhányszor forgott veszélyben, így a döntetlen igazságos eredmény, mely nekünk ilyen összeállításban különösen értékes.

szauter

Dunaújváros PASE II: Gregorich – Dorogi, Beszedics, Szabó, Nagy R.  – Szauter, Nagy M., Tóth – Harsányi, Kovács, Dudás

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Gólszerzők: Kovács 21’

Gólpassz: Szauter I.

Sárga lap: Szauter, Szili Z.

 

Közel álltak a pontszerzéshez

U18

Videoton – Dunaújváros PASE 1-0 (0-0)

Az elmúlt heti nagyarányú vereség után a heti legfőbb feladatunk a csapat mentális megerősítése volt újra, mely jól sikerült, az utolsó percekben is mindent elkövettünk a pontszerzésre, Az első félidőt mi kezdtük a viharos szél támogatásával, de sajnos nem tudtunk nagy gólszerzési lehetőségeket teremteni. Ebben a játékrészben két 11-es gyanús helyzetben sem kaptunk büntetőt. Ha középpályán zártabbak vagyunk és párharcokat nyerünk, akkor nagyobb nyomást tudtunk volna a hazaiakra kényszeríteni. A második játékrészben a középpályánk feljavult, egyenrangú ellenfelek voltunk, de a hazaiaknak itt már volt két-három lehetősége a gólszerzésre, melyből egyet egy kapusról kipattanó labdából érékesíteni tudtak. Közel álltunk a pontszerzéshez, középpályán agresszívabb párharcnyerésekkel ez megvalósulhatott volna.

Dunaújváros PASE: Kovács – Mizsei, Katona, Matolcsi, Bartha Kristóf – Viszokai, Kiss B. –Csányi (Bartha Roland 31. percben) – Nagy D.(Budai 78. percben) – Ásványi (Badi 88. percben)  – Bartha Krisztián

Vezetőedző: Bakos Zsolt

További tartalék: Győrfi Tamás, Ziegelheim Máté, Hajdú Norbert

 

Hazai vereség

U17

Dunaújváros PASE – UTE 0:2 (0:2)

A nagy tét rányomta bélyegét a mérkőzésre. Csapatunk idegesen, kapkodva, sajnos gondolkodás nélkül, többször fejetlenül játszotta le a mérkőzést. A különböző csapatrészek együttgondolkodása elmaradt, így a rossz döntéseket, fegyelmezetlenségeket az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált! A második félidőt jól kezdtük, talán ha a szöglet utáni kapufa bemegy, visszajöttünk volna a mérkőzésbe. De nem így alakult, és megérdemelten nyerte meg az UTE a mérkőzést. Ez ismét egy olyan összecsapás volt, ahol a csapat saját magát verte meg!

Dunaújváros PASE: Simon – Ábért, Hompót, Hercsik, Demeter – Vajda, Molnár Sz. (Polacsek 46. percben) – Kercsó (Demerle 66. percben), Dobos, Kovács R.(Takács 45. percben)-Kolozsvári

Vezetőedző: Horváth Csaba

További tartalék: Késmárky, Bakos, Kovács K, Csala

Sárga lap: Takács Sz.

 

Vidi elleni döntetlen

U16

Videoton – Dunaújváros PASE 1-1 (0-1)

Hatalmas elszántsággal kezdte a mérkőzést csapatunk. A fehérváriakat már a saját térfelükön agresszívan letámadtuk. A 3. percben egy labdaszerzést követően Novák Zsombor pontos befejezése után megszereztük a vezetést. A folytatásban sokáig kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte az összecsapást. A második félidőt a hazai csapat kezdte jobban, sajnos a mérkőzésnek, ennek a szakaszában rengeteg hibával játszottunk, melyet követően egy távoli lövést követően kiegyenlített a hazai csapat. Később mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Tóth, Major, Rácz – Parádi, Balog – Holentoner, Novák, Balonyi – Boldizsár.

Cserék: Kovács F.Kevin, Toth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence, Vágó Balázs, Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

Győzelem idegenben

U14

Szigetszentmiklós – Dunaújváros PASE 0:3 (0-3)

A játékosaink ezen a mérkőzésen újra jelesre vizsgáztak. Nagyon nehéz dolguk volt, hiszen az egész összecsapás alatt hihetetlen nagy szél fújt. Öröm az ürömben, hogy ez már a pénteki edzésünkön is így volt, ezért amennyire lehetett, próbáltunk felkészülni erre a tényezőre is. Az igazán jó játékosok egy pillanat alatt tudnak alkalmazkodni a külső körülményekhez, és szerencsére a csapatunkban találhatóak jó labdarúgók. A találkozó érdekessége volt, hogy a végeredmény az első tíz percben kialakult, hiszen ekkorra már a parádés kezdésünknek köszönhetően már 3:0-ra vezettünk. Ezután inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A második félidőben ellenfelünknek voltak lehetőségei, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, nekünk pedig kontra lehetőségeink adódtak, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni, mivel az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Rácz – Balogh, Palotai, Vajda – Perjési, Kovács – Schnierer.

Cserék: Balyi Adrián, Gertner Partik, Bagó Gergő

További tartalék: Gergely Milán, Nagy László

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Behán, Rácz, Kovács B.

Sárga lap: Behán Adrián, Balogh Partik, Palotai Márk