Ma 16 órakor a Pápa ellen idegenben játszik csapatunk. A mérkőzés játékvezetői Andó-Szabó Sándor, Kóbor Péter és Huszár Balázs lesznek.

papa

A két csapat legutóbb az OTP Bank Liga negyedik fordulójában a Sóstói Stadionban találkozott, amikor „hazai” pályán fogadtuk a Pápát, és szereztük meg az NB I első pontját.

 gólöröm

Dunaújváros PASE – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-1)

Azon az összecsapáson egyértelműen látszott a fölényünk, amely a 34. percben érett góllá. Jakab lövése után a labda a felső lécről vágódott le a gólvonal közelébe, melyet a jól érkező Orosz közelről bepaskolt a kapuba (1-0). Ez volt az első NB I-es gólunk története, de annak sajnos nem örülhettünk sokáig, hiszen egy szabadrúgást követően Nagy védhetetlenül fejelt a kapunkba (1-1).

szűcs bravúr

Az 54. percben újból megszerezhettük volna a vezetést, de Pascua csúsztatását Szűcs bravúros mozdulattal védte. Bár a találkozó végéig a Dunaújváros játszott gólra törőbben, a lehetőségek alapján közelebb is álltunk a győzelemhez, a vége mégis pontosztozkodás lett.

Így álltak fel a csapatok:

Dunaújváros PASE – Lombard Pápa Termál FC 1–1 (1–1)

Vezette: Fábián (dr. Varga, Theodoros, Oláh, Berke, Bozó)  
Dunaújváros PASE: Milinte – Gavrič, Józsi, Csehi, Szekeres, Godslove (Zsótér 58. perc), Pascua (Böőr 71. perc), Petneházi (Lázár 81. perc), Muscat, Jakab, Orosz. Sportigazgató: Dobos Barna
Lombard Pápa Termál FC: Szűcs –Jagodics, Nagy, Frizoni, Zulevs (Böröczky 65. perc), Csilus, Sluka, Kenesei (Benkő 82. perc), Bogunovič, Csizmadia, Popin (Waltner 88. perc).

 Vezetőedző: Mátyus János

mátyus jános pápa után    Lengyel Ferenc portré 2 fotó Polgár Szilárd_3

Akkor még Mátyus János ült az ellenfél kispadján, akit azóta az egykori dunaújvárosi kedvenc, Lengyel Ferenc váltott.

 

Többen jelezték, hogy elkísérik csapatunkat, így nekik segítünk azzal kapcsolatban, hogy miként válthatják meg a jegyüket. Erről bővebben jegyvásárlás címszó alatt itt olvashat.

A jegyárakról jegyinfó címszó alatt itt olvashat.

A stadion címe: 8500 Pápa, Várkert u. 2.

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

HAJRÁ DUNAÚJVÁROS!

szurkolók

Ma így állnak fel a csapatok:

Lombard Pápa Termál FC – Dunaújváros PASE  0-0 (0-0)

Vezette:  Andó-Szabó Sándor ( Kóbor Péter, Huszár Balázs, Szalai Dániel)
Lombard Pápa Termál FC: Szűcs –Jagodics (Sluka a 23. percben), Nagy, Frizoni, Seye, Stieber, Király, Bogunovič, Pongrácz, Csizmadia, Popin.
Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Dunaújváros PASE: Nagy – Villám, Hidvégi, Farkas, Csehi, Lázár, Böőr, Petneházi, Nikházi, Orosz, Eppel.
Vezetőedző: Dobos Barna

A mindkét csapat számára fontos összecsapáson a mieink kezdték jobban a játékot, hiszen Szűcsnek a hatodik percben, Eppel lövését követően kellett nagyot védenie, majd Petneházi szögletét fejelték ki a pápai védők a kapu előteréből. A hazai válasz egy sarokrúgás után érkezett, ekkor Király beadását Nagy fejelte kapu fölé.

pápa1

Az első negyedórát követően a hazaiak átvették az irányítást, melyet a 4-1-es szögletarány, és Frizoni veszélyes kapu elé ívelései is bizonyítottak, de azokat sikerrel kifejelgették védőink. A 22. percben ismét Szűcs mentette meg csapatát a góltól, amikor Eppel kapáslövését hárította. Hat perccel később a hazai tizenhatoson belül Nikházi esett át Frizoni lábán, de a játékvezető semmit nem ítélt, majd Eppel lövését blokkolták a pápai védők. A 30. percben viszont már szólt a játékvezetői síp, amikor Lázár állította meg szabálytalanul Seyét, de Csizmadia büntetőjét Nagy Gergely óriási bravúrral öklözte ki.

Nagy 11-es

A túloldalon Nikházi lövése után ismét Szűcs bizonyított, majd két perccel a vége előtt, Orosz szögletét követően akadt helyzetünk, de a lövés elakadt a blokkoló hazai lábakon. A fordulást követően a Pápa több kisebb szabálytalanság árán akadályozta meg támadásainkat, majd Hidvégi kapott sárga lapot Stieber lerántásáért. A szabadrúgást Frizoni küldte kapu elé, melyet Csizmadia Nagy kezei közé fejelt, majd Orosz bal sarok felé küldött pontrúgását Szűcs öklözte ki bravúros mozdulattal. Az 58. percben megszerezte a vezető találatot Lengyel Ferenc együttese. Lázár rossz átadására Seye csapott le, aki 12 méterről a tehetetlen Nagy mellett gurított a kapuba (1-0). A bekapott gól után megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni együttesünk, de a visszazáró hazai védelmet egészen a 76. percig nem sikerült feltörni. Ekkor Orosz lövését hárította Szűcs Lajos. Dobos Barna cserékkel próbálta frissíteni csapatunkat, majd ismét Orosz-Szűcs párbaj következett, de a háló érintetlen maradt.

 

Lombard Pápa Termál FC – Dunaújváros PASE 1-0 (1-0)

Vezette:  Andó-Szabó Sándor (Kóbor Péter, Huszár Balázs, Szalai Dániel)
Lombard Pápa Termál FC: Szűcs – Jagodics (Sluka a 23. percben), Nagy, Frizoni, Seye (Waltner a 73. percben), Stieber, Király, Bogunovič, Pongrácz (Gál a 90. percben), Csizmadia, Popin.
Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely– Villám Balázs, Hidvégi Sándor, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Lázár Zsolt, Böőr Zoltán (Riberio Thiago a 84. percben), Petneházi Márk (Jakab Dávid a 79. percben), Nikházi Márk, Orosz Márk, Eppel Márton (Egejuru Godslove a 75. percben).
Vezetőedző: Dobos Barna