papa

A Pápa – Dunaújváros mérkőzés előkészületeiről és a várakozásokról kérdeztük a két vezetőedzőt, valamint Csehi Tamás és Lázár Zsolt labdarúgónkat.

 dobos barna 1

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – A Pápa elleni találkozó természetesen sokban fog különbözni a Ferencváros meccshez képest, hiszen Lengyel Feriék és mi is a bennmaradásért küzdünk. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy pontot, pontokat hozzunk haza, hiszen ezzel megkönnyíthetnénk a jövőbeni feladatainkat. A stabilitásnak meg kell maradnia, a hibáinkat ki kell javítanunk, valamint támadásban hatékonyabbnak kell lennünk. Veszélyt kell okozzunk a Pápa kapujára és gólt, gólokat kell elérnünk. Sajnos nem számíthatunk Rafa Wolfe játékára, aki az elmúlt héten sérült meg. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kell műteni. Bízom abban, hogy hamarosan ismét számíthatunk rá. A hétvégi kezdőcsapatot még nem tudom megmondani, hiszen az a heti munka, valamint annak alapján dől el, hogy milyen játékrendszerben lépünk majd pályára.

 Lengyel Ferenc portré 2 fotó Polgár Szilárd_3

Lengyel Ferenc (vezetőedző, Pápa): – A múlt heti fordulóban elszenvedett vereségünk ellenére is fejlődik csapatunk. A KTE ellen a mérkőzés nagy részében fölényben játszottunk. A statisztika összes szegmensében jobbak voltak a mutatóink, mint a hazai csapatnak. A héten a célunk kettős volt. Az első a már jól működű dolgokat tovább “élesíteni”, míg a második a problémás területeket kijavítani. Ezt a munkát elvégeztük, így bizakodva várjuk az első hazai mérkőzésünket, mely nem lesz könnyű, mert a Dunaújváros egy évek óta tudatosan épülő csapat, ráadásul remekül erősített és irigylésre méltó körülmények között dolgozhat. De célunk nem is lehet más, mint a győzelem és ezzel együtt riválisunk leszakítása tőlünk.

csehi tamás 1

Csehi Tamás (védő, Dunaújváros): – A Ferencváros ellen nem volt lehetőségem arra, hogy a támadásokat segítsem, pedig a mai futballban ennek is teljesülnie kell. Bízom abban, hogy többet tudok majd felfutni, és a kapu előtt hatékony lehetek. Ebben a gólszerzés is benne lehet, de bízom abban, hogy a beadásaim is sikeresek lesznek. Remélhetően sok helyzetet tudunk majd kidolgozni, melyeket eredményesen kell befejeznünk. Fontos lesz, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt.

lázár zsolt1

Lázár Zsolt (középpályás, Dunaújváros): – Teljesen más mérkőzés lesz, mint a hazai, Ferencváros elleni volt. Játék közben is lehetnek olyan tényezők, melyek megváltoztatják az eredeti stratégiát. Szerintem több lehetőségünk lesz a támadó játékra. Érzem, és tudom is, hogy éhes a csapat a sikerre, ezért biztos vagyok abban, hogy nagy erőbedobással fogunk küzdeni a három pont megszerzésének érdekében.

A találkozóra szurkolói busz indul, melynek részleteit itt találják meg.