Kevés kellett az U17-es sikerhez!

 Debrecen – Dunaújváros PASE 2:1 (0-1)

Vizes, csúszós, műfüves pályán játszottunk az alsóházat vezető hazai csapat ellen. A találkozó elején mutatott bátor, egységes, labdaszerző játékunk meglepte ellenfelünket, mellyel többször szereztünk labdát az ő védő harmadukban, míg a csapatrészek együttes munkája révén jól működött a védekezésünk. A pálya közepén sok párharccal fűszerezett küzdelem alakult ki, melyből mi jöttünk ki sikeresen, hiszen az első félidő lefújása előtt egy szép kontraakció végén 11-eshez jutottunk, amit Ábért Bence magabiztosan értékesített (0-1). A fordulás után kérdéses volt, bírják-e végig erővel a fiúk, vagy jön a fáradság, jön a hiba? Mindez jogosan merült fel, hiszen a tempót a második félidő közepéig bírtuk. A fordulópont a 68. perc volt. Egy szép egyéni akció után Kercsó Bence kapufát lőtt, és szinte az ellenakcióból gólt kaptunk (1-1). Ezzel felhoztuk ellenfelünket, majd nagy nyomás nehezedett a csapatunkra. Sajnos most a cserék sem tudtak segíteni, és jött a második, sorsdöntőnek bizonyult találat (2-1). Ezek után már nem tudtunk újítani, és sajnálatos vereség lett a vége, pedig azt nem érdemeltünk meg. Ismét bebizonyosodott, hogy sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjünk, de ha a pályán mutatott hozzáállás megmarad, és a hibákat kijavítjuk, elérhetjük céljainkat. A vereség ellenére dicséret a csapatnak!

Debrecen – Dunaújváros PASE 2:1 (0-1)

Dunaújváros: Simon – Ábért, Hompót, Hercsik, Demeter – Perepelice, (Kovács K. a 88. percben) Vajda – Kercsó, Dobos,Polacsek (Kemerle a 84. percben), Kovács R. (Major a 74. percben) . További cserék: Késmárky, Bakos,Tompos, Csala. Vezetőedző: Horváth Csaba

Gólszerzők: Ábért Bence

Sárga lap: Vajda

Gólpassz: Kercsó

 

Második csapatunk gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget

Dunafém Maroshegy – Dunaújváros PASE II 4-3 (1-2)

Tartalékos csapattal, helyenként fegyelmezetten játszva, két gólos előnyre sikerült szert tennünk. A félidő második felében a hazaiak nagy nyomás alá helyezték csapatunkat, de a két kontrából adódott lehetőségek, az ajtó-ablak helyzetek kimaradtak. A 77. percben egy lecsorgó labdából szerzett gólt a Dunafém, mely után összeroppantunk, és a mérkőzés hajrájában még két gólt kapva (egyiket 11-esből) megfordították, és megnyerték a mérkőzést.

Dunaújváros PASE II: Gregorich – Szili Z, Dorogi, Szabó, Nagy R. – Szauter, Nagy M., Tóth (Dudás a 78. percben) – Károlyi, Karádi, Kovács.

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Gólszerzők: Karádi 8’, Tóth 27’ (11-esből), Szabó 63’

Gólpassz: Szauter

Sárga lap: Dorogi Viktor 68’

 

U21-es csapatunk újabb győzelmet aratott

 DVSC- DLA – Dunaújváros PASE 0:1 (0:1)

Sziládi Roland

Betartották edzőjük utasításait a hazaiak, akik nagyon keményen, néha brutálisan léptek be játékosainknak – a 22-es Györki többször sárgát érően csúszott be-, de nem csak ez, hanem a 4:4:2-őt kifejezetten támadó tartalommal megtöltő játék jellemezte őket. Gólunk szöglet után esett. A hosszúról Lajos középre visszafejelte a labdát, melyet Sziládi közelről bebólintott. Néhány párharcvesztés – Kuti, Dunai, Sziládi- felhozta az ellenfelet, akik két helyzetig jutottak, de azokat sikerült hárítani. Ezekhez kellett Dániel bravúrja, aki közeli lövést védett, majd a kapufa is. A találkozón Rosta sérült lábbal játszott, de Fogas is betegen vállalta a meccset, aki az előző napon még lázas volt. Mivel a cserelehetőségünk is nagyon bizonytalan volt, így különösen értékes az a hozzáállás, amit a csapat mutatott, akik végig magabiztosan küzdöttek. A kinyíló ellenfél mellett több gólt is szerezhettünk volna, de sajnos kimaradtak a lehetőségeink. A Debrecenben két olyan játékos – Balogh és Sándor is szerepelt -, akik az első csapattal dolgoznak, de a többség az őszi 3:0 mérkőzésen is játszott, így öröm számunkra, hogy sikerült a visszavágás.

DVSC – DLA – Dunaújváros PASE 0:1 (0:1)

Dunaújváros PASE: Dániel – Palkó, Oroszi, Ambrus, Rosta – Kuti (Fogas a 80. percben), Tamaskó – Sziládi (Szili Sz. a 70. percben), Szellák (Pekker a 90. percben), Dunai – Lajos. Vezetőedző: Jakab Elek

Gólszerzők: Sziládi

Sárga lap: Ambrus 61’

Gólpassz: Lajos

 

Kiütötte a Pápát az U18-as csapatunk

Dunaújváros PASE – Pápa 7-0 (2-0)

Új összeállításban, erős mentalitással, nagy elánnal estünk neki az ellenfelünknek. Az elmúlt hetekkel ellentétben most egy mentálisan erős, jól szervezett, jól játszó csapat benyomását kellettük. A mérkőzést – pár percet leszámítva – végig uraltuk, így a győzelem még ilyen arányban is teljesen megérdemelt. Góljainkat szép akciókból, vagy előre begyakorolt pontrúgásokból szereztük. Ez a győzelem nagy erőt adhat az elkövetkezendő nehezebb mérkőzésekhez. Minden játékosnak gratulálunk, mert végig azt csinálták a pályán, amit edzőjük kért, akik plusz jó egyéni teljesítményekkel járultak hozzá a sikerhez.

Dunaújváros PASE – Pápa 7-0 (2-0)

Dunaújváros PASE: Kovács – Mizsei, Furuglyás, Benis, Bartha Kristóf – Viszokai (Barth Roland a 75. percben),Kiss B. – Harsányi (Csányi a 75. percben) – Nagy D. (Horváth P. a 48. percben) – Ásványi (Badi a 75. percben) – Bartha Krisztián. Vezetőedző: Bakos Zsolt

További tartalék: Győrfi Tamás, Budai Zsolt, Katona Ádám

Gólszerzők: Ásványi Norbert 27’, 50’, Harsányi István 38’ (11-esből), Bartha Krisztián 53’, Benis Márk 65’, Kiss Barna 86’, Csányi Dávid 90’,

Gólpassz: Barha Krisztián, Kiss Barna, Harsányi István 2-őt, Bartha Roland, Viszokai János,

 

Pontszerzés, fegyelmezett játékkal

Dunaújváros PASE U16- Pápa U16 0-0 (0-0)

 Jól kezdtük a mérkőzést, mellyel a vendégcsapatot védekezésre kényszerítettük. Később feljavult a pápai csapat, akkor leginkább a biztonságos védekezésre jellemezte játékukat. A második félidő dunaújvárosi rohamokkal kezdődött, de a vendégek kapusa bravúros formában védett. A mieink szerkezetet váltva, mindent egy lapra feltéve a győzelem érdekében támadólag léptek fel, de a pápaiak, saját térfelükre beszorulva, hősiesen védekeztek. A vége ugyan gólnélküli döntetlen lett, de ehhez is gratulálunk, hiszen a Dunaújváros fegyelmezett játékkal szerezte meg az egyik pontot.

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Tóth, Topp, Vajda – Szalai, Balogh – Holentoner, Novák, Boldizsár – Balonyi. Cserék: Kovács F. Kevin, Tóth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence, Vágó Balázs, Sarok ,Cislo. Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

Nem sikerült pótolni a sok hiányzót

Dorog U15 – Dunaújváros PASE U15 7-1 (6-0)

Betegség és sérülés miatt 11 játékossal utaztunk a táblázat első helyén álló Dorog csapatához, akik eddigi egyetlen vereségét tőlünk szenvedték el. Megpróbáltunk az első perctől kezdve zártan védekezni és gyors labdakihozatallal az ellenfél kapuja elé kerülni. Az első lehetőség előttünk akadt, Máthé 25 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb felső sarok zúgott el. Ezután egyre inkább fölénybe került a hazai csapat, mely egy figyelmetlenséget kihasználva megszerezte a vezetést. Sajnos nem tudtuk a középpályán és a támadó harmadban birtokolni a labdát, és az elkövetett hibákból a szünetig még ötször voltak eredményesek a hazaiak (6:0). A második félidőben változtattunk a csapat szerkezetén és Máthé egyéni akcióját követően szépítettünk (6:1). Az ötgólos hátrány ellenére is nagyon nagy akarattal játszottunk, sokkal többet birtokoltuk a labdát, de igaz, hogy a hazaiaknak ezután is akadt gólszerzési lehetőségük, melyből egyet értékesítettek is (7:1).

Andriska Gábor (vezetőedző, DPASE U15): – Sajnos a mai napon nem tudtuk a hiányzókat pótolni, a listavezető mind technikailag és a játék minőségében fölénk nőtt. Mindezek ellenére minden pályára lépő játékost dicséret illet, mert végig igyekeztek tudásuk legjavát adni, és végig nagy akarattal játszottak.

Dunaújváros PASE: Szabó – Fejes Cs., Bereczki, Lovas, Szabó M. – Tóth, Schneider, Pintér, Máthé – Krajczár, Dénes (Garda Bálint a 41. percben). További tartalék: Fejes Dávid. Vezetőedző: Andriska Gábor

Sárga lap: Schneider 35’, Garda Bálint 66’, Máthé Dávid 72’

Góllövő: Máthé 45’

 

Az U14 legyőzte a bányászokat

 Dorog – Dunaújváros PASE 0-5 (0-3)

A csapatot nagyon megfogta a hosszú utazás, akik közül többen rosszul is lettek. Szerencsénkre mi játszottuk a második meccset – az U15 kezdett -, így volt idejük helyrerázódni. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, rengetek eladott labdánk volt, és rossz felfogásban futballoztunk. A második félidőre feljavultunk, és megfelelő színvonalon teljesítettünk. Fizikálisan óriási fölényben voltunk, körülbelül 1,5 év különbség volt a két csapat között. A héten a középpályás játékunk felépítésével foglalkoztunk, de a begyakorolt elemek csak a második félidőben látszottak.

Arany Dávid (vezetőedző, DPASE U14): – Nem vagyok még megelégedve a játékunkkal, ennél tudtunk és fogunk is sokkal magasabb szinten futballozni.

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Rácz – Balogh, Palotai, Vajda – Perjési, Kovács – Schnierer.

Cserék: Gergely Milan, Bagó Gergő, Gertner Partik, Nagy László.

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Schnierer, Balogh L, Nagy L, Kovács B. (2)