Hazai pályán újabb vereséget szenvedett csapatunk, ezúttal az Újpest együttesétől. Rosszul kezdtünk, hiszen gyorsan két gólt kaptunk, majd a második félidőben nagyot küzdöttünk, de ez sajnos nem volt elég. A helyzetek megvoltak, de sajnos kimaradtak.

sajtó1

A mérkőzést követően így értékelt a két vezetőedző.

artner1

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Gratulálok az Újpest megérdemelt győzelméhez! Azok a csapatok, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi, nem kezdhetik így a találkozót! Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nagyban befolyásolhatja a további létünket. Már az első perc végén gólt kaptunk, mely mindent behatárolt. Az nem lehet, hogy egy csatár így keresztülmenjen a védelmünkön. Ennek az okát megkeressük, és megpróbáljuk megoldani, hogy ne így legyen. A másik óriási probléma az volt, hogy hiába vannak magas, jól fejelő védőink, mégis két pontrúgást követően kaptunk két gólt. Ez megengedhetetlen. Az első félidő teljesen értékelhetetlen volt. Próbálkoztunk, de nem tudtunk játszani. A második játékrészért viszont gratulálok a csapatomnak, hiszen akkor veszélyesek voltunk, és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, amiket nem tudtunk kihasználni. Amikor 2-1 után talpra állhattunk volna, sajnos gyorsan megkaptuk a harmadikat, amely eldöntött mindent. Amire készültünk, hogy pontrúgásokból meglesznek a lehetőségeink meg is voltak, még annyi is, hogy ki is egyenlíthettünk volna. Sajnos ez nem sikerült.

vigjnevic

Nebojsa Vignjevics (vezetőedző, ÚFC): – Komoly kihívás volt számunkra a mérkőzés, hiszen a Dunaújvárosnak rengeteg jó futballistája van. A tabellán elfoglalt helyük nem azt mutatja, ahol állniuk kellene, ezt bizonyította a mérkőzés is, mely alapján az első osztályban van a helyük. Jó mérkőzés volt, melynek az elején sikerült két gyors gólt szereznünk. Ezek után is volt még lehetőségünk, de játékosaim talán úgy gondolták, hogy a Dunaújváros feladja a meccset. Ez nem történt meg, hiszen nemhogy feladták volna, magasabb fokozatra kapcsoltak, ezzel megnehezítették a dolgunkat. Szükségünk volt a harmadik gólra ahhoz, hogy bebiztosítsuk győzelmünket, mivel a hazai szépítés után több veszélyes helyzet is előállt a kapunk előtt. Ezt követően már tudtuk kezelni a végjátékot. Gratulálok Artner Tamásnak, és sok sikert kívánok a folytatáshoz.

 

A jövő héten Szombathelyre utazik a csapat, amely találkozó sok kérdést eldönthet. A legfontosabb azonban az, ahogy a csapat a feladathoz hozzááll, hiszen csak azt hallani tőlük, hogy mindannyian a végsőkig küzdeni fognak!