Sorsdöntő ütközet előtt.

A labdarúgó NB I 26. fordulóján, a  Szombathelyi Haladás – Dunaújváros PASE  összecsapások sok kérdésünkre választ kaphatunk.

A Haladás elleni pályaavatónkra jó visszaemlékezni, hiszen akkor egygólos győzelmet arattunk. A találkozó érdekessége, hogy akkor még a Szombathely kispadján ült Artner Tamás edzőjével, Székely Tiborral együtt, akik most bennünket irányítanak.

Akkor, október 17-én, az első villanyfényes meccsünkön egygólos győzelmet arattunk.

gólöröm

Dunaújváros PASE – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Dunaújváros, 2241 néző

Vezették: Solymos, Kispál, Horváth

Dunaújváros PASE: Nagy – Villám, Farkas, Lázár, Csehi, Böőr (Jakab a 79. percben), Sárközi, Petneházi (Thiago a 72. percben), Zsótér, Orosz, Nikházi (Józsi a 90. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Fehér, Radó, Nagy (Gyurján a 15. percben), Iszlai, Rocchi, Schimmer, Jagodics (Iefremov a 71. percben), Gaál (Kopunek a 25. percben), Devecseri, Katona. Vezetőedző: Artner Tamás.

Az első hazai villanyfényes találkozón egyértelmű fölényben játszott csapatunk, amely sorban alakította ki a helyzeteit. A vezető, és egyben a győzelmet jelentő gól a 27. percben született. Ekkor egy jobboldali szabadrúgást végezhetett el Petneházi, akinek remek csavarásra pontosan érkezett Nikházi, akinek a perdítése gólt ért (1-0). A fordulást követően továbbra is megmaradt a hazai fölény. Már csak negyed óra volt hátra a mérkőzésből, amikor a hazai tizenhatos jobb oldali sarkától Radó végezhetett el szabadrúgást, de Nagy magabiztosan védett. A hajrában még Rózsa húzta le a labdát Orosz elől, aki Jakab remek, laposan ellőtt labdájára is leért. A háromperces hosszabbítás már csupán arra volt jó, hogy a hazai szurkolótábor felállva ünnepelje az első dunaújvárosi sikert!

nézők

A szombati mérkőzés azonban minden szempontból más lesz, melyet szurkolóink akár a helyszínen is megtekinthetnek. Erről bővebben itt olvashatnak.