Dunaújváros PASE –Újpest FC 1–3 (0–2)

Dunaújváros: 1512 néző

Vili bácsi kicsi

A lilák már a 2. percben megszerezték a vezetést, miután egy jobboldali belőtt passzra Vaskó és Perovic indultak. Védőnk véleményes körülmények között elesett, míg az újpesti csatár egyedül maradt a kaputól 11 méterre, és pontosan gurított a jobb alsóba (0-1).

suljic és csehi

Ettől kezdve menni kellett az eredmény után, miközben hátul nem volt szabad kinyílni. Bardhi próbálkozott távolról, de erős lökete célt tévesztett. Az első veszély Villám nagy bedobása után adódott a vendég kapu előtt, Vaskó fejese szállt fölé.

heris 1

A 14. percben Balogh jobboldali szabadrúgása után Heris csúsztatott védhetetlenül Nagy kapujába (0-2), majd Litauszki fejelt tiszta helyzetből mellé. A hidegzuhany után a letámadással próbáltunk több labdát is szerezni, majd gyorsan megindulni az újpesti kapu irányába, de az utolsó passzok nem akartak sikerülni. Orosz pontrúgásit sorra kifejelték a védők, majd a játék a két tizenhatos közé szorult.

nikházi lepattanó

A 33. perc hozta meg az első igazi hazai lehetőséget. Villám bedobása eljutott Nikháziig, de lövése a sűrű mezőnyben megpattant, és mellé csorgott. Ismét hatalmas bedobás, Nikházi visszafejes az alapvonalról, de most Eppel hagyta ki a lehetőséget.

Szerkezetet váltottunk a második félidőre. Farkas helyett Jakab érkezett, míg Petneházi húzódott hátrébb, és Nikházi előrébb lépett. Csehi, Nikházi Böőr összjáték után szögletre mentettek az Újpestiek, melyből Eppel fejelt fölé.

balajcza

Az 54. percben Orosz szögletére a gólvonalon feküdt rá Balajcza.

reklamálás

A 61. percben Böőr visszaemelt labdáját ütötte el kézzel a vendég védő, de a büntető elmaradt, majd Petneházi szögletét fejelte nem sokkal mellé Vaskó. Lendületes támadásokat vezettünk, de helyzet nélkül. A 70. percben az utolsó lehetőséget is bevállalta Artner Tamás, amikor védő helyett támadót – Villám helyett Grubjesic érkezett – küldött a pályára.

nikházi gól

Egy perc múlva egy újabb sarokrúgás után sikerült a szépítés, melyet Petneházi ívelt be, és Nikházi fejjel csúsztatott Balajcza kapujába (1-2).

heris 2

Hatalmas hajrába kezdtünk negyedórával a vége előtt, de kijött a szorításból a vendégcsapat. Veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, melynek végén ismét Heris bólintott a kapunkba (1-3).

jakab

Böőr beadását Jakab fejelte rá, melyet Balajcza bravúrral hárított, majd fél perccel később Jakab volt az előkészítő, ő küldte középre jobbról a labdát, azt Eppel fejelte centikkel mellé. A 9. szögletünkből Vaskó fejelt a vendég kapus kezébe, majd a hosszabbítás első percében Jakab távolról elvégzett szabadrúgását Balajcza fogta.

 

Dunaújváros PASE – Újpest FC 1–3 (0–2)

Vezette: Farkas Ádám, Erős Gábor, Huszár Balázs és Lémon Oszkár, valamint Oláh Gábor és Szilasi Szabolcs

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs (Grubjesic Nikola a 70. percben), Farkas Viktor (Jakab Dávid a 46. percben), Csehi Tamás, Böőr Zoltán, Eppel Márton, Petneházi Márk, Vaskó Tamás, Orosz Márk (Riberio Thiago a 60. percben), Nikházi Márk, Szekeres Adrián. Vezetőedző: Artner Tamás
Újpest FCBalajcza Szabolcs – Nego Loic, Heris Jonathan Steve, Stanisavljevic Filip, Litauszki Róbert, Balogh Balázs, Perovic Mihailo (Sankovic Bojan az 58. percben), Forró Gyula, Andric Nemanja (Dankwah Aaron Addo a 90. percben), Bardhi Enis (Nagy Gábor a 65. percben), Suljic Asmir.

Vezetőedző: Vignjevic Nebojsa.