A Nyíregyháza elleni győzelemmel, majd az MTK elleni döntetlennel csapatunk újabb lépéseket tett a bennmaradás felé vezető úton. Artner Tamás vezetőedző a Puskás Akadémia FC elleni felkészülés jegyében értékelte a látottakat:

Artner és Vaskó 1

– Küzdelmes találkozón szereztünk egy pontot. A második félidőben felvállaltuk a kétcsatáros játékot, hiszen mindenképpen győzni akartunk. Mentünk előre, de ahhoz, hogy masszívak is legyünk, és ne tudjon az ellenfél kontrázni, egy kicsit felőrölte az erőnket, és a végére már nem jutott igazi minőségi akció, melyből gólt tudtunk volna lőni. Sajnálom, hogy döntetlen lett, hiszen számunkra minden mérkőzésnek óriási jelentősége van, de pár nap elteltével nagyon értékesnek tartom az egy pontot. A játékosok és a stáb is mindent megtett a találkozón, mellyel maximálisan elégedett vagyok. A két mérkőzésen megszerzett négy pontunknak azonban akkor lesz igazán jelentősége, ha a Puskás ellen nyerni tudunk. Erre készülünk, ezért feltérképeztük ellenfelünket. A három pont megszerzése ebben a szoros alsóházban nagyon fontos, hiszen aki lépéselőnybe tud kerülni, az megkapaszkodhat az első osztályban. Ezért meg kell előznünk, akár már most hétvégén is két csapatot, hogy ne legyünk mindig lépéskényszerben. Mi csak saját magunkkal foglalkozunk, és nem nézzük, hogy ellenfeleink közül valamelyik botlik-e. A Puskás ellen jó játszani, hiszen játsszák a futballt, ehhez a megfelelő játékosai is megvannak. A kérdés az lesz, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni a másikra a saját akaratát. Abban bízom, hogy ezek mi leszünk. Remélem, hogy egy jó csapattal fogunk tudni kiállni, és behúzzuk a három pontot. Nagyon fontos, hogy melyik csapat szerzi az első gólt, hiszen az nagyban meghatározza a játék képét. Én biztos vagyok abban, hogy ha mi vezetünk, akkor nem fogunk kikapni. Amennyiben a következő két hazai mérkőzésünket meg tudjuk nyerni, akkor nagy lépést tehetünk a bennmaradás érdekében. Nikházi Márk visszatér, Böőr sérülése remélhetően rendbe jön, így rá már számíthatok. A héten vírusos megbetegedést kapott Orosz és Lázár is, de remélem, ők a mérkőzésig felépülnek. Sajnos nem számíthatok Wolfera és Godslovera, akik továbbra is sérültek.

A bennmaradáshoz nekünk minden mérkőzésen a győzelemre kell játszanunk. Így vélekedik az egyre jobb formát mutató Hidvégi Sándor is:

hidvégi

– Nagyon fontos négy pontot szereztünk a legutóbbi két fordulóban. Ezeken szerkezetet váltott a csapat, így szervezettebben is játszottunk. A mozgások mind védekezésben, mind támadásban tudatosabbak voltak.

– Bátrabb, magabiztosabb játékot láttunk az utóbbi két találkozón. Ez minek köszönhető?

– Egyértelműen előrébb léptünk taktikailag. Jobban mozognak a társak, és rögzültek azok is, hogy különböző szituációkban hol kell helyezkedni, és mikor kell besegíteni. Nagyon fontos, hogy ezek az erények megmaradjanak a Puskás elleni találkozón is. Számunkra minden győzelem fontos, de ahhoz, hogy értéke legyen az elmúlt hetek munkájának, ahhoz győznünk kell. Ez nem lesz egyszerű, hiszen ehhez fel kell törnünk ellenfelünk ötvédős rendszerét. De ha ez a Nyíregyháza ellen sikerült, akkor most is sikerülnie kell. A mester utasításainak megfelelően fogunk játszani ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát. A Puskásban is vannak kitűnő csatárok, de ha nem hibázunk, és az alapvető feladatunkat megoldjuk, akkor eredményesek lehetünk.

A sérüléséből felépült Vaskó Tamás eddig két mérkőzésen kapott szerepet, és mindkétszer kitűnően játszott. Az MTK elleni egy pontot ő is értékesnek tarja, de a Puskás ellen mindenképpen győzni akar:

Vaskó Tamás

– Egy nagyon szervezett, nagy játékerőt képviselő MTK ellen nehéz mérkőzést játszottunk. Igaz, hogy mindkét oldalon voltak lehetőségek, de igazán nagyobb helyzet csak egy, vagy kettő alakult ki. Az összecsapás azért volt fárasztó, mert a hét elején, közepén még olyan hideg volt, hogy kesztyűben edzettünk, míg a mérkőzés már nagy melegben zajlott. Ezt lehetett látni a játékosok fáradságán és az iramon is. A legfontosabb, hogy minden meccsen pontot, pontokat szerezzünk, így értékesnek tartom ezt az egyet is. A Puskás ellen kizárólag a három ponttal lennék elégedett. Ezt érzem játékostársaimon is. Ráadásul nekem egy hihetetlen nagy presztízscsata is lesz, hiszen előző klubom ellen játsszunk, ahol megsérültem, és nem tartottak rám igényt. Ez azóta is fáj, így most százhúsz százalékkal készülök a találkozóra. Be szeretném bizonyítani, hogy hibáztak akkor. Talán még egy góllal is hozzá tudok járulni a csapatom sikeréhez. Ebben bízom.