Az előző fordulóban első tavaszi győzelmét aratta a Pápa ellen a Puskás Akadémia FC csapata, akik Dunaújvárosban is győzelmet szeretnének elérni.  Benczés Miklós vezetőedző várhatóan más taktikával fogja pályára küldeni együttesét.

benczes miklós

– Az legutóbbi fordulóban kifejezetten a Pápára felállított játékrendszerrel léptünk pályára. Voltak olyan játékelemek, amelyekkel maradéktalanul elégedett lehettem, de olyanok is, melyekkel nem. Dunaújvárosban más felfogásban szeretnénk játszani. Sajnos vannak hiányzóink. Szélesi eltiltott, Lorentz sérült, Vaszicsku térdszalag szakadást szenvedett, míg több játékosunk a korosztályos válogatottaknál van, így az összeállítás fejtörést okoz.

puskás2

– Mennyiben lesz más a mostani találkozó, mint az őszi volt?

– Teljesen más lesz, hiszen idegenbe látogatunk, az újváros kispadján Artner Tamás vezetőedző irányítja a csapatot, és több komoly játékossal, Eppellel, Vaskóval, Hidvégivel, Orosszal, Nikházival, és Szekeressel erős játékosállomány áll a vezetőedző rendelkezésére. Kiélezett találkozót várok, hiszen a Dunaújváros eltökélt célja, hogy bennmaradjon az NB I-ben, és ehhez győzelmeket kell szereznie. Mint a legutóbbi fordulók eredményeiből látható, ezért mindent meg is tesznek. Mi minden mérkőzésre úgy tekintünk, hogy az esély a három pont megszerzésére, így maradéktalanul csakis a győzelemmel lennék elégedett. De ugyanezt várja saját csapatától a Dunaújváros vezetősége is. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindkét csapatnak vannak olyan játékosai a támadó zónában, akik képesek meglepetést okozni. Mindkét csapat tudja a másiknak az erényeit, és azt is, hogy milyen elképzelésekkel lehet feltörni a másik védelmét. Hogy ez taktikai csata, vagy egy olyan futball lesz, ahol a kapuk felváltva forognak veszélyben, ezt nem lehet előre tudni. De nem hinném, hogy halogatós találkozó vár majd ránk.

Polonkai Attila, a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya örülne, ha folytatódna a győzelmeik sora:

polonkai attila

– Nagyon örülök a Pápa elleni sikerünknek, ahol a csapat minden tagja megmutatta, hogy hogyan kell egymásért és a győzelemért megküzdeni. Nagyon nehéz összecsapás volt, de sikerült gólt rúgnunk, és az előnyt a mérkőzés végéig megőrizni. A játékunk hagy némi kivetni valót, de az, hogy megszereztük a tavaszi első győzelmet, erőt adhat a folytatásra.

– Hasonló mérkőzést vár a Dunaújváros ellen is?

– A Dunaújváros játékosállománya, nem megbántva a Pápaiakat, jobb. Biztos vagyok abban, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, de egy kreatívabb játékot játszó ellenfél ellen. Ezt megmutatták az elmúlt hetekben is. Nyílván győzni szeretnénk, de ez a mérkőzés alatt mutatott forma, vagy a játék alakulása miatt változhat, így lehet, hogy egy döntetlennel is elégedettek lehetünk majd. Elsődlegesen a három pontért megyünk Dunaújvárosba.