A Szombathelyi Haladás Rohonci úti stadionjában tartandó valamennyi labdarúgó mérkőzés alkalmával a szurkolóknak névre szóló egyedi jegyet bocsátanak ki, így lesz ez a 2015. május 2-án megrendezésre kerülő Szombathelyi Swietelsky-HALADÁS – DUNAÚJVÁROS PASE OTP-BANK liga mérkőzés esetén is.

haladás

Jegyvásárlás

950 db jegy áll a vendégszurkolók rendelkezésére, amelyek Szombathelyen, Dunaújvárosban és az interneten kerülnek értékesítésre.  

 

Klubkártya kötelező a jegyvásárláshoz.

meccsjegy.mlsz.hu weboldal Haladás oldalán elővételben megvásárolhatók a jegyek, amely otthoni kinyomtatása révén elkerülhető a stadion jegypénztárában való sorban állás.

Az online felületen ugyanúgy klubkártya szükséges, mintha a helyszínen váltanák meg a belépőket. Felhívjuk tisztelt szurkolók figyelmét, hogy a beléptetéskor a rendezők az otthon kinyomtatott jegyeken található adatokat is összevetheti a klubkártya adataival, így kérünk minden szurkolót, hogy valós adatait adja meg a jegy online vásárlásakor is! Ehhez kapcsolódóan a felhívjuk a mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást vonhat maga után.

 Helyszíni jegyvásárlás esetén a szurkoló köteles átadni klubkártyáját!

Beléptetés során a rendező jogosult beazonosítani a jegytulajdonost, ezért kérjük, hogy arcképes igazolványát, vagy az azt helyettesítő klubkártyát hozzák magukkal.

Stadion vendég jegypénztára 1700 órakor nyit a mérkőzés napján, kérjük, hogy a jegy nélkül, autóbusszal érkező szurkolók is legkésőbb 1745-ig érkezzenek meg a pénztárhoz.

 

Jegyár változás!

Az eredeti kiíráshoz képest (az interneten történő vásárlás esetén 1.000 Ft/db, illetve elővételben, amelyre Szombathelyen és Dunaújvárosban is van lehetőség 1.200 Ft/db, de a mérkőzés helyszínén 1.400 Ft/db) a Haladás klubvezetésének április 28-i döntése értelmében a HALADÁS – DUNAÚJVÁROS OTP BANK Liga mérkőzésre a jegyár a következőre módosult:

 VENDÉGJEGY                       500,- Ft

 Az ár interneten, elővételben, mérkőzésnapon is azonos lesz.

Klubkártya kötelező a jegyvásárláshoz.

 

Gépkocsi parkolás

A vendég szurkolók a Kenderesi utcában kialakított parkolókban tudják járműveiket elhelyezni, amely körülbelül 200 m-re található a vendégbejárattól.

 

Beléptetés

Forgókapus beléptető rendszer üzemel a szombathelyi stadionban, amelyen a beléptetés 1700 órakor fog kezdődni.

Fontos információ a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállunkat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

 

Szurkolók ellátása

A vendégszektorban büfé és illemhelyek várják a szurkolókat.

Szurkolói magatartás

Kérjük a szurkolókat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatokat, tartózkodjanak a rasszista, gyűlöletre uszító, másokban félelmet keltő, vagy másokat megbotránkoztató, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben a két klub komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem ellentétes a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő elvekkel (például nem lehet politikai tartalmú), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolókat, hogy az Sztv. rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

 

Kérjük a szurkolókat, hogy fokozottan ügyeljenek a Haladás Stadion rendjére, tisztaságára, állagára, segítsék a rendezők munkáját.