u15 csapat 1

Leány U15-ös csapatunk már az ősszel is remekelt a bajnokságban, melyet egy kitűnő téli alapozás és felkészülési meccsek sorozata követett. Ennek eredménye most látszik igazán az eredményeken, hiszen a Róth Magdolna által irányított együttes a Monor és a Paks előtt vezeti a bajnoki tabellát.

duduse

Legutóbb Csepelen szerepeltek a lányok, ahol négy meccsből négyet megnyerve tértek haza.

Az eredmények:

Dunaújváros – Szigetszentmiklós 1-0

Dunaújváros – Csepel 4-0

Dunaújváros – Jászberény 1-0

Dunaújváros – Paks 1-0

Csapatunkban meghatározó szerepet játszott, és a lőtt hét gólból hármat szerezve a vezéregyéniség volt Rafael Laura:

rafaellaura

– Nagyon jól megy csapatunknak, melynek az az oka, hogy keményen dolgozunk az edzéseken. Odafigyelünk mind a labdás, mind az erőnléti edzéseken is. Ez utóbbi nagyon fontos, hiszen ettől van a hétvégi fordulókban, ahol négy meccset is kell játszanunk, megfelelő kondíciónk. A hangulat csapaton belül nagyon jó, legyen szó bajnokiról, vagy edzésről. Ennek is köszönhető, hogy a mostani hétvégénk is jól sikerült, hiszen négy meccsből négyet megnyertünk. Nem volt egyszerű már az első, SZTK elleni sem, de folyamatosan jöttünk bele a játékba, és nagy örömünkre a rivális Paksot is sikerült legyőznünk. Hogy mi lehet a titkunk, azt igazából nem tudom, de az biztos, hogy egységes, sokat passzoló csapatot alkotunk. A rájátszásban majd Magyarország legjobbjai ellen lépünk pályára, de erre még nem gondoltam, hiszen az elsődleges cél a jelenlegi bajnoki szakasz sikeres befejezése.

Mint azt az edzőtől, Róth Magdolnától tudjuk, a kitűnő csapategység minden győzelmüknek a kulcsa, de azért a mérkőzéseket eldönteni tudó játékosokra is szükség van. Közéjük tartozik Tóbiás Fanni is, aki sajnos elég komoly térdsérülést szenvedett Csepelen, és most rá kéthetes kényszerszünet vár.

tobiasfanni

– Gratulálok a lányoknak, akik nélkülem oldották meg ezt a hétvégét. Az pedig külön öröm, hogy kemény küzdelemben sikerült a Paksot is megverni. Én sajnos már az első, SZTK elleni meccsen megsérültem. Lehet, hogy ez azért annak is köszönhető, hogy egy kicsit „utaznak rám” ellenfeleink, hiszen minden meccsen külön őrzőket kapok. Van, amikor ketten, vagy hárman is vigyáznak rám. Úgy érzem, hogy nem volt véletlen az sem, hogy egy jókora rúgást kaptam a térdemre, így kéthetes kényszerpihenő vár rám. Számomra jókor jön a bajnoki szünet, de sajnos fel sem állhatok, jegelnem kell a sérült lábamat. Abban bízok, hogy a bajnokság hátra lévő részében ismét tudok majd segíteni a csapatnak. Megmondom őszintén, én már egy kicsit előre tekintettem, hogy kik lesznek majd ellenfeleink az elit körben. Köztük van például a Ferencváros és az MTK is. Bízom magunkban, hogy ott is eredményesen fogunk szerepelni, hiszen személy szerint nekem is fontos a siker, mivel a labdarúgással hosszútávon tervezek.

Gratulálunk az eddig elért eredményekhez, de a neheze csak az alapszakasz befejezése után következik majd, hiszen akkor a lányok – egy újabb körbe továbbjutva – már az elitbe tartozó csapatokkal méretik meg magukat.