nyiregy

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Nyíregyháza csapatát fogadjuk. A mérkőzés kezdési időpontja 2015. április 4-e, szombat, 1830.

Ha az elmúlt két és fél év eredményeit számszerűleg mérjük, akkor azok nem voltak kedvezőek számunkra. Még az NB II-ben, a bajnokság kezdetén, Nyíregyházán vereséget szenvedtünk, majd a hazai összecsapáson, nagyon mély talajú pályán a rombolásra beilleszkedő vendégek egy kontrából gólt szerezve megnyerték a mérkőzést. Az első osztályban ősszel a pályaválasztói jog felcserélése miatt Nyíregyházán játszott csapatunk, ahol 0-0-s döntetlen született. Ezek alapján a statisztikából csak a dunaújvárosi győzelem hiányzik, melyre hatalmas szükségünk lenne. Ez azonban hatalmas feladat a bajnoki tabella középső harmadában álló nyírségiek ellen.

 DSC_0163

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában Nyíregyházán is volt esély a győzelemre, hiszen az első félidő elején csapatunk átvette a játék irányítását. Thiago, majd Csehi elől mentettek a hazai védők.

Csehi Tamás főoldal

Jóval többet birtokoltuk a labdát, de gólt nem sikerült szereznünk. Nikházi lőtt kapu mellé, majd Gavric mentett Bajzát elől, míg a félidő közepén Józsi veszélyes beívelését húzta magához Balogh. Ezt követően az akkor még a hazai padról irányító Csábi József (akinek helyére azóta Mátyus János érkezett) együttese taktikát változtatott, akik letámadták a saját térfelén labdázó Újvárost, ám ezzel sem jutottak igazán helyzetig a jól védekező csapatunkkal szemben.

nikházi 1

A fordulást követően egy ütközés után Józsi Györgyöt vesztettük el, akit hordágyon kellett levinni. Böőr, majd Nikházi 18 méteres lövése ment alig mellé. A hazaiak pontrúgások után veszélyeztettek, ekkor Milintének is akadt dolga. Fodor kapáslövését, Gengeliczki fejesét védte bravúrral.  A mérkőzés hosszabbításában Bajzát lábában volt benne a győztes gól, de a 20 méterről leadott ballábas lövést elvetődve fogta kapusunk.

 

A „sormintából” csak a

dunaújvárosi győzelem hiányzik tehát,

melyhez szurkolóink segítségére is szükségünk van!

 

Ősszel így álltunk fel:                                       

Nyíregyháza Spartacus FC – Dunaújváros PASE 0-0 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC: Balogh – Fodor, Gengeliczki, Törtei, Szokol – Sándor (Huszák a 32. percben), Abdouraman, Koller (Lázár a 79. percben), Pekár – Bajzát, Pákolicz (Szécsi a 62. percben) Vezetőedző: Csábi József

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres, Dodlek – Nikházi, Józsi (Lázár az 50. percben), Böőr (Godslove a 80. percben), Peric – Csehi, Thiago (Pascua a 86. percben) Vezetőedző: Dobos Barna