A tabella kilencedik helyén álló Puskás következik.

 pafc

 

Az NB I 9. fordulójában újabb idegenbeli párharc várt csapatunkra, Felcsúton, a Puskás Akadémia FC ellen. A Pancho Arénában lejátszott összecsapás mindkét csapat számára történelmi jelentőségű volt, hiszen a két együttes ezt megelőzően az első osztályban még soha nem játszott egymás ellen, mely szó szerint, hihetetlen történetté alakult.

 puskás3

Puskás Akadémia – Dunaújváros 3-2 (0-2)

 

Az első védése Milintének volt, majd Zsótér fejesét védte Danilovic. Az első nagyobb gólhelyzet Tischler előtt adódott, majd Lorentz jobbról betekert labdáját Lencse nyolc méterről ziccerből fejelte fölé. Igaz, hogy a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a 28. percben néma maradt a síp, amikor Nikházit a tizenhatoson belül gyanús körülmények között szerelték. Ez volt számunkra a mérkőzés egyik fordulópontja, hiszen ettől kezdve aktívabbá vált csapatunk. Danilovicsnak volt szüksége bravúrra, aki Nikházi lövését a bal alsóból ütötte szögletre, majd ismét a szerb kapusnak akadt dolga Orosz lövése után. A 40. percben Jakab bal oldali szabadrúgását követően Orosz egy csellel lerázta magáról védőjét, majd a tizenkét méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). A középkezdés után újabb gólszerzési lehetőségünk adódott, de Peric fejese a jobb kapufa mellé szállt. Még a félidő lefújása előtt sikerült megduplázni az előnyünket. Orosz indította Zsótért, aki Nikházival mesterien játszott össze, majd a középen tisztán érkező centerezést Peric sakk-matt helyzetben váltotta gólra (0–2).

puskás2

A fordulást követően Benczés Miklós kettős cserét hajtott végre, mely az újbóli fordulatot jelentette, igaz, arra a 61. percig kellett várni. Ekkor a Puskás 19 éves védője, Lorentz éles szögből a hosszú, jobb alsó sarokba bombázott (1–2). A szépítő gól a hazaiakat felrázta, a mieinket pedig megtörte, melynek egyenlítés lett a vége. Az első gólt követően 8 perccel Fabio tekert balról középre, majd az össze-vissza pattogó labdát Szakály érdekes körülmények begyötörte Milinte kapujába (2–2). A sorunk akkor pecsételődött meg, amikor Jakab a második lerántását elkövetve begyűjtött egy újabb sárgát, mely összességében pirosat ért már, így tíz emberre fogyatkoztunk. Ezt a lehetőséget Tishler révén azonnal ki is használta a hazai alakulat, így a lefújás után Bencés Miklós csapata örülhetett, amely kétgólos hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a Dunaújvárost! Most itt az idő a visszavágásra!

puskás 1

 

Puskás Akadémia – Dunaújváros 3-2 (0-2)

Vezette: Vad II. István, Berettyán Péter, Szalai Dániel.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Lorentz, Kelics (Tamás a 46. percben), Vaszicsku, Fabio – Tóth B. (Margitics a 84. percben), Polonkai, Czvitkovics (Sallai a 46. percben), Szakály – Tischler, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós

Dunaújváros PASE: Milinte – Csehi, Gavric, Szekeres, Dodlek – Jakab, Nikházi, Józsi – Zsótér (Böőr a 74. percben), Peric, Orosz (Thiago a 75. percben). Vezetőedző: Dobos Barna