Artner Tamás vezetőedző

– Sárváron laktam 18 éves koromig, ahol az NB III-as felnőtt csapatban játszottam, majd elkerültem Szombathelyre, ahol az NB II-es Savaria csapatánál szerepeltem. Ezt követően Bükre igazoltam, ahol szintén NB III-ban futballoztam. Aktív pályafutásommal 26 évesen hagytam fel, s ekkor kerültem edzőként a Haladás utánpótlásához. Ezzel együtt az NB II-es Bük csapatának lettem vezetőedzője, ahol a szezon közben vettem át a kiesés ellen harcoló csapatot, s végül sikerült is a harmadosztályban maradnunk, majd a következő évben ötödik helyezést értünk el. Utána visszakerültem a Haladáshoz, ahol a tartalékcsapatot vezettem. 2005-től 2007-ig az NB II-es együttest irányítottam. Itt a második évben bajnokságot nyertünk, de pontlevonás miatt végül nem tudtunk feljutni az NB I-be. Ezt követően Ajkán dolgoztam három és fél évig, ahol két negyedik és két hatodik helyezést értünk el az NB II-ben, majd ismét visszatértem Szombathelye, ahol már az élvonalbeli csapatot irányítottam két nyolcadik, valamint egy hatodik helyezésig.

artner tamás 1

A 44 éves szakember célja egyértelmű: az élvonalban szeretné tartani együttesünket.

– Én biztos voltam abban, mikor a Dunaújváros feljutott, hogy lendületből meg fogja őrizni NB I-es tagságát, mert azt lehetett látni, hogy ez egy olyan csapat, amely fel van építve. A télen is célirányosan, a hiányposztokra igazolt az egyesület, csak rendkívül pechesen, mert azok a játékosok, akik kulcsszerepet játszhatnának az élvonalban maradásban, sajnos sérülések miatt még nem állhattak eddig rendelkezésre, ami döntően befolyásolta a csapat eddigi szereplését.

Eredmények, győzelmek kellenek.

– Az együttes tagjai elszántak, nagyon szeretnének az NB I-ben maradni. Vevők a munkára, de sajnos a helyzet nem egyszerű, mert nagyon régóta nem nyert a csapat, így most az a legfontosabb, hogy végre megszerezhessük első pontjainkat, mert játszhatunk szépen és jól, ha nem nyerünk… Márpedig nekünk eredmények kellenek, jelen pillanatban csak a győzelmek segíthetnek ugyanis minket abban, hogy az élvonalban maradjunk.

nikházi gólöröm2

Konkrét elképzelések a játékra vonatkozóan.

– Nekem konkrét elképzelésem van a futball, a játék irányába. Én nagyon szeretem azt a játékot, mely gyors, dinamikus, lendületes, minél hamarabb felviszi a labdát az ellenfél védőharmadába, s emellett kellőképpen agresszív is. Biztos, hogy erre fogok törekedni a csapattal is, de azt is meg kell vizsgálnunk, hogy mire alkalmas a mostani keret, mit lehet belőle kihozni. Most a kerethez kell kialakítanom azt az elképzelést, amivel sikeresek tudunk lenni, mert a célunk egyértelműen az, hogy megőrizzük NB I-es tagságunkat. A keret tagjai becsülettel dolgoznak, de nagyon bízom abban, hogy felépülnek a sérülésekkel bajlódók is, s teljes intenzitással tudnak visszatérni a közös munkába.