Artner Tamás és Székely Tibor szerint csak az összeszedett játék vezethet sikerre.

Szerkezeti és taktikai változtatás várható, mely a támadásokat hatékonyabbá, a védekezést biztosabbá teheti.

 

artner tamás 1

– Az elmúlt másfél hétben tapasztaltak bizakodásra adnak okot – mondta honlapunknak Artner Tamás vezetőedző -, mivel az együttes tagjai elszántak, az edzéseken is látszik a győzni akarás!  Csak pozitív élmenyek értek mind a vezetők, mind a játékosok részéről. Az erősségünk, a kitűnő csapategység most is előre, kizárólag a győzelemre vihet bennünket.  Kicsi, apró győzelmek kellenek, hogy a játékosok önbizalma is minél hamarabb visszajöjjön. Székely Tibor kollégámmal közösen most a finomításokon dolgozunk azért, hogy meglehessen a legfontosabb, az első pontjaink megszerzése. A mi helyzetünkben csak a győzelmek segíthetnek minket abban, hogy az élvonalban maradjunk. Ehhez pedig az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyerjük, bárki is legyen az ellenfél.

artner és székely 1

Székely Tibor edzőnk is csatlakozott ahhoz a gondolathoz, mely a csapat győzelmi éhségét bizonyítja:

– Megerősítve Tamás szavait, a Dunaújváros nem egy kieső társaság! Most azonban fel kell rázni a fiúkat ahhoz, hogy elhiggyék, jönni fognak a győzelmek. Ezt az a tapasztalat mondatja velem, melyet több, mint húszévnyi edzősködésem alatt szereztem. A játékosok hozzáállása, az edzésekhez látott kemény munka mind ezt támasztják alá. A csapat nagyon hamar felvette az edzéseink ritmusát, felépítését. Mivel Tamással négy éve együtt dolgozunk, egyformák a meglátásaink, így azt tapasztaljuk, hogy mindannyian élvezik a játékot. Nem lógatják a fejüket, hanem a győzelemre éhesen készülnek napról napra. Ők is tudják, hogy a tabellán nem itt van a helyük, és bízom abban, hogy ezt most szombaton be is sikerül bizonyítaniuk. Ehhez kell az a pozitív megerősítés is, melyet a csapat vezetősége részéről érzünk, hiszen mindent megkaptunk, amire szükségünk volt. Mindenki akarja a győzelmet, melynek jönnie kell!

– A Nyíregyháza ellen milyen játékra, esetleg más taktikára számíthatunk?

artner tamás 2

– Az elképzelést a jelenlegi csapathoz kell igazítani. Ha lenne lehetőségem, akkor egy-két poszton más típusú játékosokat játszatnék,  de a csapat összetétele hasonlít ahhoz, amit mi elképzeltünk. Jelenleg több a kreatív, mint az agresszív játékos az együttesben. Most azonban a kerethez kell kialakítanom azt az elképzelést, amivel sikeresek tudunk lenni az NB I-ben.  De nekünk most nem is kreatívnak, hanem sikeresnek kell lennünk. Ez várhatóan nem szép játékkal, de vért izzadva sikerülni fog. Nagyon fegyelmezettnek, nagyon taktikusnak kell lenni, melyhez racionális futballt kell felépíteni. Így tudunk hosszú távon kialakítani egy olyan csapatot, mely győzelmeket érően és szépen is tud majd játszani. Ez nem azt jelenti, hogy ne szolgáljuk ki a közönségünket, hanem épp az ellenkezője, hiszen számunkra csak a győzelmek az elfogadhatóak. A mai első osztályban nagyon nehéz mérkőzést nyerni, hiszen az edzők nagyon felkészültek, akik jól ismerik egymást. Ez a csapat azonban képes a győzelemre! A Nyíregyháza ellen így csak a győzelemmel lennénk elégedettek. Ez nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelünk nagyon jól összerakott csapat egy olyan edzővel, aki kitűnően tudja őket motiválni, fanatizálni. Ezt alátámasztja az is, hogy a téli átigazolások alatt a Nyíregyháza erősített a legjobban. A keretünk tagjai közül többen apróbb sérülésekkel bajlódnak, akik közül Wolfera még nem számíthatunk, ami nagy baj, hiszen ő nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Ami viszont örömteli, hogy Eppel Márton nagyon jól mozgott a héten, és Vaskó Tamás biztosan ott lesz a csapatban.  Az eddigiekhez képest változtatni fogunk a taktikán, hiszen gólra törően, de mégis biztonságosan kell játszanunk. Szervezettség nélkül nem lesz siker. Úgy kell felépíteni a csapatot, hogy úgy tudjunk támadni, hogy a masszív védekezés megmaradjon. Ezt gyakoroltuk egész héten. El kell kerülni azt, hogy az ellenfelek a játékosaink egyéni hibáiból eredő könnyű gólokat szerezzenek. Ehhez tiszta fej és önbizalom kell mindenkitől.