Ma átadták a defibrillátorokat!

 defibrillátor 2

Labdarúgó csapatunkat Dobos Barna klubigazgatónk képviselte.

Egy helyett kettő!

2015. március 27-én érkeztek meg azok a defibrillátorok a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség irodájába, melyeket a XIII. Carissa Kupán összegyűjtött adományból (összesen 1.612.392 forintból) sikerült megvásárolni. A cél egy készülék beszerzése volt, de annyian álltak – köztük 100 ezer forinttal a Dunaújváros PASE KFT is – a nemes ügy mellé, hogy a jövő héttől kettő vadonatúj, minden igényt kielégítő életmentő készülék áll a dunaújvárosi lakosok és sportolók szolgálatába.

defibrillátor 3

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának kezdeményezése mögé támogatóként csatlakoztak amatőr sportolók, magánszemélyek, cégek, vállalkozások, a város nagy sportegyesületei, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó válogatottja és Dunaújváros Önkormányzata. Nem véletlen, hogy Cserna Gábor úr, DMJV polgármestere már a Carissa Kupa eredményhirdetésén elismerően szólt a kezdeményezésről, és magáról a tornáról:

– Az, hogy a rendezvény évek óta ilyen sikeres, az köszönhető minden pályára lépett játékosnak, a hozzátartozóiknak, a kupa minden támogatójának, és a szervezők hatalmas munkavégzésének. A DLSZ vezetősége megtanulta, hogy hogyan kell a jót megcselekedni. A nagy titkot is megfejlették, amely az, hogy összehívták a sportot szeretőket egy jól megszervezett tornára azokkal a támogatókkal megerősítve, akik szívesen és örömmel adják a nevüket egy ilyen rendezvényhez. Továbbá a kitűzött nemes célt, ami a defibrillátor készülék beszerzése volt, sikerült elérni. Ezzel életeket lehet megmenteni, mely a város számára is kiemelten fontos feladat, ezért is támogatta ennek megszerzését önkormányzatunk 200 ezer forinttal.

defibrillátor 4

A két készüléket a szervezők és a támogatók 2015. április 2-án csütörtökön, a Városház épületének dísztermében ünnepélyes keretek között adták át Cserna Gábor Polgármester úrnak.

defibrillátor 5

Mint azt Dobos Barna, a Dunaújváros PASE klubigazgatója mondta, példaértékű volt az összefogás, melyhez labdarúgó klubunk is azonnal csatlakozott. Amennyiben a jövőben is lesz lehetőség a segítség nyújtásra, természetesen azt is támogatni fogja a Dunaújváros PASE Kft.

Az „Adj esélyt a szívnek!” elnevezésű jótékony akció elérte célját. De mint azt Petrás Gábortól, a DLSZ főtitkárától megtudtuk, tudják azt is, hogy ezek csak kis lépések abba az irányba, hogy megfelelő számú és minőségű életmentő készülék legyen Dunaújvárosban, hiszen a most beszerzett két új defiblirrátorral is mindösszesen négy áll készen az életmentésre. Ez pedig még kevés. Viszont Tóth Imrét és segítőit ismerve bízhatunk abban, hogy lesz folytatása a kezdeményezésnek, hiszen most mindenki számára a legfontosabb,  az emberi élet fontossága került előtérbe .

defibrillátor 1

 Köszönjük a képeket Sándor Juditnak, a Dunaújváros Hetilap fotósának!