Április 24-én, pénteken este 19 órakor

az Újpestet fogadjuk.

A találkozó előtt a két kapust kértük arra, hogy ossza meg velünk gondolatait.

 

Nagy Gergely:

“Csak akkor lehetek elégedett saját teljesítményemmel,

ha ahhoz a csapat győzelme párosul”.

Nagy G. 0422

– Egy jó formában lévő Újpestet fogadunk pénteken este, így minden bizonnyal sok feladat fog rám is hárulni. Nem készülök másként, mint eddig, de mivel már kevés van hátra a szezonból, ezért minden labdaérintésnek óriási szerepe van. Mind mentálisan és fizikálisan száz százalékban készen áll a csapat arra, hogy az Újpest ellen kivívja a győzelmet.

 

Balajcza Szabolcs:  

“Az Újpestnek az önbecsülésért kell küzdenie”.

balajcza 1

– Rendszeresen követem a Dunaújváros szereplését, mert jó barátom, Böőr Zoltán ott játszik, és sokat beszélek vele. Szerintem bent fognak maradni az NB I-ben, mert jó gerincük van Vaskó Tomival, Nikházi Márkkal, Szekeres Adriánnal. A játékoskeretük mindenképpen adott a céljaik eléréséhez.
– Az Újpestnek a Magyar Kupa fontosabb, míg az Újváros az életéért küzd.

– Ők az életükért küzdenek, mi meg az önbecsülésünkért. Nekem nem mindegy, hogy a tízedik, vagy a hatodik helyen végzünk. A dobogóról már lemondhatunk, de a közvetlen közelébe még odaérhetünk. Tény, hogy a Magyar Kupa a legfontosabb, de nem azért megyünk Dunaújvárosba, hogy kikapjunk.
– A Pápa ellen győzelem mekkora gátat szakíthat fel?
– Mezőnyben eddig sem játszottunk rosszul, csak a befejezések nem sikerültek. A Pápa ellen rúgtunk négyet, és még volt is négy-öt helyzetünk, de persze nem vagyunk telhetetlenek. Örülünk a sikernek, és remélem jó úton haladunk.

 

Nagy Gergely:

“Nagyon sajnálom, hogy a Puskás ellen

az utolsó tíz percben nem tudtuk megőrizni a vezetést.”

Nagy 11-es

– Pénteken a vendégek kapuját a jó formában védő Balajcza Szabolcs őrzi, aki kitűnő kapus, de én is meg fogom mutatni, mire vagyok képes. Természetesen jó érzés, amikor dicséretet kapok a teljesítményem miatt, de addig ezzel nem lehetek elégedett, amíg a célunk, a bennmaradás nem teljesül. Ezért pedig mindent meg fogunk tenni társaimmal közösen.

 

Balajcza Szabolcs:

“A küzdelem fog dominálni.”

balajcza kivágni

– Úgy hallottam, hogy a pályájuk nem alkalmas a sokpasszos játékra, inkább a küzdelem fog dominálni. A Puskás Akadémia ellen kikaptak, így ezért nekik mindenképpen be kell húzniuk ezt a meccset. Bízom benne, hogy a védelmünk ezúttal is stabil lesz, és be fogunk találni a kapujukba. Biztos, hogy teljesen más lesz ez a meccs, mint az őszi volt, mert a mostani Dunaújváros erősebb, mint az őszi.
– Dönthet a két kapus jó teljesítménye? Nagy Gergely is sok bravúrt bemutatott már idén, akárcsak te.
– Nagyon tehetséges fiatal kapus, aki nagyon jól véd az idei szezonban. Úgy érzem, hogy mostanában nekem is jól megy, úgyhogy remélem nem a kapusokon fog múlni.