Az április 24-i,

péntek este 19 órakor

kezdődő mérkőzés

előtt a két vezetőedzőt

arról is kérdeztük,

hogy mit várnak a találkozótól.

Pörgős meccs várható!

Artner 0422

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – A Puskás ellen kétszer szereztünk vezetést, mégsem tudtuk megnyerni a találkozót. Amint az látható volt, a két csapat maximálisan felkészült egymásból. Benczés Miklós tudta, hogy nagyjából hol vagyunk sebezhetőek, aki ki is élezte erre a mérkőzést. Nagyon jól kezdtünk, hiszen a vezetést is megszereztük, majd utána kaptunk egy szerencsétlen tizenegyest. A második félidőre jól jöttünk ki, és ismét megszereztük a vezetést. A vége előtt Farkas Viktort és Böőr Zoltánt le kellett cserélnem, melyet követően a pálya közepén szétestünk. A végén majdnem kiegyenlítettünk, hiszen volt egy újabb érdekes tizenegyes szituáció. A játék hevében úgy láttam, hogy az ellenfél játékosa elütötte kézzel a labdát.

– Mit várhatunk az Újpest ellen?

– Két jó formában lévő csapat küzd majd egymással. Ezt azért mondhatom így, mert a fővárosiak a Pápa elleni gólzáporos meccs után érkeznek, míg mi szerintem a Puskás ellen az eddigi legjobb teljesítményünket mutattuk. Ez sajnos az eredményességgel nem párosult. Az Újpest eddig is jól játszott. Jó és kifejezetten gyors játékosok alkotják őket, akik taktikailag is rendben vannak. Küzdelmes mérkőzés várható, melyen remélem, begyűjtjük a három pontot. Biztos, hogy nyílt, közönségszórakoztató összecsapás lesz, hiszen ők is és mi is támadó focit fogunk játszani. Érzem az erőt a fiúkban, hogy meg tudják oldani az előttük álló feladatot.

– Foglalkoztatja-e a csapatot az, hogy a többi, nehéz helyzetben lévő együttesek milyen helyzetben vannak?

– Természetesen mi is halljuk azokat a sajnálatos híreket, amelyek például a Győrrel kapcsolatosak. Nekünk azonban az a feladatunk, hogy legalább két csapatot megelőzzünk a bajnokság végéig. Így továbbra is kizárólag magunkkal foglalkozunk, hiszen minden egyes pontra, győzelemre szükségünk van. Ehhez várjuk szurkolóink támogatását a péntek esti összecsapásra.

 

Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint csapatának agresszívan kell játszania ahhoz, hogy az Újpest győztes legyen Dunaújvárosban

vignjevic2

– Milyen mérkőzésre számít a Dunaújváros ellen?
– Szeretnénk megnyerni a meccset, hasonlóan jó játékkal, mint ahogy azt tettük a Pápa ellen. Nehéz összecsapás lesz, mert az ellenfelünknek nagy szüksége van a pontkora. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a Dunaújváros jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat.
– Miben lesz ez a találkozó más, mint az őszi?
– Mindkét csapat győzni szeretne, de a Dunaújváros játszik hazai pályán. Szükségük van a pontokra, és a saját környezetükben biztosan nagyobb nyomást próbálnak majd gyakorolni ránk.
– Mit gondol a Dunaújváros tavaszi teljesítményéről?
– Jelen pillanatban a kiesés ellen harcolnak, de sok mérkőzésen nagyon jól futballoztak, csak nem volt szerencséjük. Sokszor gondjuk volt a védekezéssel, de támadásban remek képességű labdarúgóik vannak, ha hagyjuk őket kibontakozni, az könnyen megbosszulhatja magát. Agresszívan kell majd futballoznunk a középpályán, mert tapasztalt játékosok vannak a Dunaújvárosban, akik egy villanással eldönthetnek egy mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a Dunaújvárosban több minőségi futballista van. Sokkal szervezettebbek, ráadásul tényleg játsszák a futballt. A Pápa főleg hosszú indításokkal és felívelésekkel próbálkozott, míg a Dunaújváros hozzánk hasonlóan a rövidpasszos, kreatív futballt játssza. Mindent egybevetve a pénteki ellenfelünk jobb csapat, mint a Pápa.
– Vannak játékosok, akikre nem számíthat?
– A Ferencváros ellen kiállított Asmir Suljics visszatérhet a csapatba, ellenben Jonathan Herisnek van egy kisebb sérülése. Rajta kívül mindenki bevethető.

 

Ne felejtsék, a találkozóra 

péntek este

19 órakor kerül sor!

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Hajrá Dunaújváros!