Férfias győzelem!

U21

Kaposvár – Dunaújváros PASE 0:1 (0:1)

Kiegyenlített mérkőzésen, több helyzetet kidolgoztunk, de csak egyet sikerült értékesíteni. A győzelmet elsősorban a jó akarati tulajdonságainknak köszönhetjük. Agresszív letámadást játszott az ellenfelünk, amit többször sikerült átjátszanunk, de a középpályán nem volt meg a kellő mélységi tagozódás. A széleket viszont jól használtuk, ebből jött a beadás, amit Spánitz befejelt. Fridrich közeli lövése is egy jobboldali akció után alakult ki, amit a kapus bravúrral hárított. Az ellenfél egy-egy szögletig, szabadrúgásig jutott el, amit jól kezeltünk. A második félidőben kissé felélénkült az ellenfél, de a játékot ekkor is mi irányítottuk. A párharcokat továbbra is jó arányban mi nyertük meg, ezért helyzetig nem tudott eljutni az ellenfél, egy alkalmat leszámítva, amit Dániel lábbal hárított. Tamaskó két lehetőséget is kialakított, egyszer már a kapuson is túlperdült a labda, de a hazaiaknak sikerült hárítani. Dunai és Cziklin vezethette a kapusra a labdát, de mindkétszer rossz megoldást választottak, így elmaradt a gól. Végül férfias küzdelemben sikerült győznünk.

Dunaújváros PASE: Dániel – Palkó, Oroszi, Ambrus, Rosta – Szellák, Fogas – Lajos, Fridrich, Spánitz – Dunai.

Vezetőedző: Jakab Elek

Gólszerzők: Spánitz

Cserék: Spánitz – Kuti 57’, Lajos – Tamaskó 70’, Szellák – Cziklin78’.

További tartalék: Moldován

Piros lap: Fogas 91’

 

Az első félidőben eldőlt

U18

Dunaújváros PASE – Diósgyőr 1:5 (1:3)

A legelején percekig nyomás alatt tartottuk a vendégeket, ám amikor 8. és a 10. percben átjöttek a félpályánkon, mindkét lehetőségűkből gólt szereztek. Ezután mezőnyben kiegyensúlyozott játék folyt, de a 27. percben újabb gólt szereztek. A 40. percben egy pontrúgás után szépíteni tudtunk, majd rá egy perc múlva Ásványi óriási helyzetben a kapu mellé gurított. A második félidőben ott folyattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. 5-6 helyzetet dolgoztunk ki a vendégkapu előtt, melyek sajnos rendre kimaradtak. A 70. percben emberelőnybe kerültünk, de a 80. percben Furuglyás belső védő pozícióban cselezni próbált, az ellenfél megszerezte a labdát, és a negyedik találattal megpecsételte a sorsunkat. Ekkor a csapat lelkiekben feladta, és a 86. kialakult a végeredmény. Az 5-6 óriási helyzetből gólokat kellene szereznünk, de sajnos a játékosokban nincs benne a gólérzékenység. Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, a helyzetek alapján nem érdemeltünk vereséget, de ellenfelünk a védelmi hibáinkat könyörtelenül kihasználta.

Dunaújváros PASE: Kovács- Bartha Roland, Furuglyás, Matolcsi, Bartha Kristóf – Bartha Krisztián, Nagy – Heidecker – Harsányi, Ásványi, Csányi

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Cserék: Bartha Roland – Katona /4/ 46’, Csányi – Benis /5/ 62’, Heidecker – Nagy D /4/ 74’, Furuglyás – Budai /3/ 83’,

További tartalék: Győrfi Tamás, Badi Kristóf, Viszokai János

Góllövő: Harsányi István

Gólpassz: Nagy Márk

 

Sajnos vereség

U17

Kaposvár – Dunaújváros PASE 3:0 (1:0)

Jó csapatvédekezés, két óriási helyzet az első félórában, majd a semmiből gólt szerez a hazai csapat a félidő vége előtt! A második félidő kiegyenlített játékot hozott lehetőségekkel, majd két pontrúgás utáni lepattanó után szerzett gólokkal a hazai csapat eldöntötte a fontos mérkőzést!

Dunaújváros PASE: Késmárky – Ábért, Hompót, Hercsik, Demeter – Vajda, Takács – Kemerle, Kercsó, Dobos – Rajszki

Vezetőedző: Horváth Csaba

Cserék: Kemerle- Kovács R, 46’,Rajszki –Polacsek 46’, Takács-Perepelice,70’, Hercsik-Csala75’

További tartalék: Tóth M., Bakos, Major

Sárga lap: Demeter

 

Az utolsó percben dőlt el

U16

Dunaújváros PASE – Diósgyőr 3:2

Nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 18. percben egy szögletet követően a vendégcsapat szerezte meg a vezetést. Rengeteg párharc jellemezte a mérkőzést, majd egy formás támadás végén Novák Zsombor góljával egyenlítettünk. Ennek sokáig nem örülhettünk, egy szabadrúgást követően ismét a diósgyőri csapat szerzett gólt. A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsolt a dunaújvárosi csapat, aminek meg lett az eredménye. A 77. percben Balonyi András révén egyenlített a hazai csapat. A Dunaújváros tovább rohamozta a diósgyőri kaput, majd a 93. percben egy szögletet követően Boldizsár Csaba fejese döntötte el a mérkőzést!

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Cislo, Tóth, Vajda – Szalai, Balogh – Holentoner, Novák, Balonyi – Boldizsár

Vezetőedző: Viktor Ferenc

Cserék: Szabó Bence, Toth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence, Vágó Balázs, Parádi Erik

 

Fordítás, győzelem!

U14

Szent Pál akadémia – Dunaújváros PASE 1:3 (1-0)

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de hiába voltunk mezőnyfölényben, nem sikerült gólt szereznünk. Az első félidő második felében vagdalózó játék alakult ki, mindkét csapat átrúgta a középpályát és egyből ellenfele mögé akart kerülni, nem alakult ki folyamatos játék. A játékrész utolsó percében egy szabadrúgás után a Szent Pál megszerezte a vezetést.

A szünetben fel kellett rázni a srácokat, akik nagyon maguk alatt voltak az utolsó percben bekapott gól miatt. A második félidőt is kiválóan kezdtük, újra a mi akartunk érvényesült, majd 10 perc után cseréltünk és szerkezetet is váltottunk. Olyan támadóvá tettük a csapatot, amennyire a józan ész keretein belül csak lehetett. Ennek meg is lett az eredménye, és negyedóra alatt 3 gólt is sikerült szereznünk. Mind a három cserejátékos új lendületet tudott adni a csapatnak, a győzelmünkben óriási szerepük volt. A fiúk csak dicséretet érdemelnek a teljesítményük miatt, egy futballra teljesen alkalmatlan pályán sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, azért, mert végig csapatként viselkedtek. Ez a közös szívük diadala volt.

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Garda – Balogh, Palotai, Vajda –

Perjési, Schnierer – Balyi.

Cserék: Rácz Adrián, Gertner Partik, Nagy László

További tartalék: Gergely Milán

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Perjési, Behán (11-esből), Gertner

Sárga lap: Garda Bálint, Balogh Partik, Balyi Adrián