Nem érdemeltünk vereséget a Puskás Akadémia elleni találkozón. Az azonban tény, hogy hiába vezettük kétszer is, az előnyt nem sikerült megtartani.

DSC_0486

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Gratulálok a Puskásnak. Kétszer szereztünk vezetést, mégsem tudtuk megnyerni a találkozót. Itthon nem szabad három gólt kapni! Amint az látható volt, a két csapat maximálisan felkészült egymásból. Benczés Miklós tudta, hogy nagyjából hol vagyunk sebezhetőek, aki ki is élezte erre a mérkőzést. Nagyon jól kezdtünk, hiszen a vezetést is megszereztük, majd utána kaptunk egy szerencsétlen tizenegyest. Hogy a szabálytalanság bent volt-e, vagy nem, az mindegy, de nem lett volna szabad bántani az előre törő játékost. A második félidőre jól jöttünk ki, és ismét megszereztük a vezetést. Utána Farkas Viktort sérülés miatt le kellett cserélnem, Böőr, aki sérülés után tért vissza nem bírta, és cserét kért. Ezt követően a pálya közepén szétestünk, nem tudtuk már az ellenfél középpályásait felvenni, így mélységben be tudták lőni a labdákat. A végén majdnem kiegyenlítettünk, hiszen volt egy újabb érdekes tizenegyes szituáció. A játék hevében úgy láttam, hogy az ellenfél játékosa elütötte kézzel a labdát. Az sem vígasztal, hogy játszottunk egy jó meccset, rengeteg helyzetünk volt, sokszor sikerült az ellenfél védővonala mögé menni, hiszen nem szereztünk pontot. Nem emlékszem arra, hogy lett volna olyan csapatom, amelyik 2-1 után kikapott volna 2-3-ra. Ez nagyon bánt. De ennek oka az volt, hogy a tengelyünk szétrobbant.

DSC_0481

Benczés Miklós (vezetőedző, Puskás Akadémia FC): – Hasonlóan őrült találkozó volt, mint az őszi, hiszen akkor is fordítanunk kellett a Dunaújváros ellen. Nagy dolognak tartom, hogy most nyerni tudtunk, hiszen egy jó formában lévő csapat otthonában játszottunk. Kiélezett, élvezetes találkozó volt, mivel felváltva voltak veszélyben a kapuk. Nagy fegyvertény, hogy most is megfordítottuk a mérkőzést, hiszen az első félidőben a védelmünk annyi egyéni hibát vétett, mint talán az egész szezonban nem. Ezért értékes ez a győzelem. Végig a győzelemre játszottunk, ezért hoztam be a fiatal támadót, Makrait. Ezzel ismét megnőtt a pályán lévő akadémisták száma, hiszen ott volt Zsótér, Kleinheisler, Spandler és Sallai is, így gyakorlatilag sok fiatal volt a pályán. Tóth Balázs igazi vezére volt a csapatnak. Gratulálok Lencse Lászlónak, aki újból megtalálta a góllövő cipőjét, és remélem, ez a bajnokság végéig, majd azt követően is így marad.