A Nyíregyháza elleni győzelemmel megtette csapatunk az újabb lépést a bennmaradás felé vezető úton. Artner Tamás vezetőedző most már az MTK elleni felkészülés tükrében értékelte a látottakat:

– Az első félidő első fél órájában a Nyíregyháza olyan játékot játszott, amit nagyon nehezen tudtunk megoldani. Itt főleg a labdabirtoklásra és a labdaszerzésekre gondolok. Szerencsére megszereztük a vezetést, majd a szünet után nagyon jól jött ki a csapat, és amit megterveztünk, azt maximálisan teljesítették, így a második félidőben egyértelműen uraltuk a találkozót. Ez a játékfelfogás lökést adhat a folytatáshoz.

ARTNER

– Miben lehet más az MTK ellen találkozó?

– A felkészülésben nem változtattunk, hiszen a Nyíregyháza is nagyon jó csapat volt, és tőlük nem érzem sokkal jobbnak az MTK-t. Véleményem szerint többé kevésbé egyforma játékerőt képviselnek, igaz, hogy ez a helyezésben nem látszik meg, mivel a nyírségiek csapata igazából a télen állt össze. Az MTK összeszokottabb együttes, akik nyíltabban játsszák a futballt. Ellenük könnyebb focizni, viszont ha elkapják a fonalat, akkor már nagyon nehéz. Nekünk arra kell készülnünk, hogy egyrészt el tudjuk rontani, amit elterveztek, de ehhez agresszívan kell futballoznunk. Másrészt törekednünk kell arra a játékra, amit legutóbb a második félidőben mutattunk. Besűrűsödött a mezőny vége, de most olyan pozícióba kerültünk, hogy reális esélyünk van arra, hogy meg tudjunk kapaszkodni. Ehhez mindenképpen győzelmek kellenek.

– Nikházi Márk sárgalapjai miatt nem játszhat. Hogyan alakulhat így a kezdőcsapat?

– Bízom abban, hogy Böőr Zoltán kisebb sérülése már rendbejött, és ő megoldja a karmesteri feladatot.