Visszataláltak a helyes útra!

U21

PMFC – DPASE 1:4 (1:1

A gyenge játékot hozó előző forduló tanulságaival indultunk neki a mérkőzésnek, ahol az lehetett a célunk, hogy vissza térjünk a korábbi pozitív hozzáálláshoz. Az eredmény tükrében mondhatjuk, hogy a csapat ismét egységes, jól motivált játékkal, visszatért a fejlődés jelentő útra. Egy kétes kezezés miatt megítélt büntetővel vezetett az ellenfél a 6. percbe, de szerencsére gyorsan, négy percen belül Dunai révén egyenlíteni tudtunk és fokozatosan átvettük az irányítást. Ekkor még elhibáztuk a lehetőségeinket, sőt néhányan még határozatlanok voltak a párharcoknál.

kutiandras

A II. félidőre sérülés (Lajos) miatt Fridrich a támadó sorba lépett, Kuti lett az irányító és egyre bátrabban ment a letámadás, aminek az eredménye folyamatos helyzetteremtés és az 59. percben góllövés lett. Egy-egy egyéni hiba még okozott némi zavart, fölényünk egyre magabiztosabb játékban mutatkozott meg. Játékunk stabilizálódott, és további szép gólokkal magabiztos győzelmet arattunk.

Dunaújváros PASE: Dániel – Palkó, Oroszi, Ambrus, Rosta – Szellák, Fogas – Tamaskó, Fridrich, Lajos – Dunai.

Vezetőedző: Jakab Elek

Gólszerzők: Dunai 2, Fridrich, Rosta

Gólpassz: Tamaskó, Rosta, Dunai, Fridrich.

Sárga lap:  Dunai 34’

Cserék: Lajos-Kuti 46’, Fogas-Spánitz 75’, Szellák-Szili 80’, Tamaskó-Sziládi 85’

 

Belső védő kerestetik

U18

Dunaújváros PASE – PMFC – Matias 0-2 (0-1)

Jól játszva, egyenrangú ellenfelei voltunk a második helyen álló Pécsieknek. Motiváltan, végre sok mezőnybeli párharcunkat megnyerve 4-5 nagy helyzetet is sikerül kidolgoznunk, melyek sajnos rendre kimaradtak, és ismételten két helyezkedési hiba miatt ellenfelünk tudott helyzet nélkül két gólt szerezni. Belső védő problémánkat nem tudjuk megoldani, bárki játszik e poszton, alap hibákat képes elkövetni. Mindemellett nagy helyzeteinkből értékesíteni kellett volna párat. A mérkőzés képe és helyzetek alapján nem érdemeltünk ma vereséget. Bizakodásra ad okot, hogy a bajnokság feléhez értünk és a közelünkben lévő vetélytársainkkal hazai pályán játszunk majd. A mai mérkőzésen mutatott játékunkat, ha megismételjük, még egy csapatot megelőzve elérjük célunkat, hogy minimum két csapatot előzzünk a tabellán.

Dunaújváros PASE: Kovács – Bartha Roland, Benis, Matolcsi, Bartha Kristóf – Bartha Krisztián, Nagy M. –Kiss B. – Nagy D. – Ásványi  – Harsányi

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Cserék: Benis – Furuglyás  /6/ 25’, Nagy D – Csányi /6/ 46’, Kiss B  – Badi /-/ 86’,

További tartalék: Győrfi Tamás, Budai Zsolt, Hajdú Norbert, Heidecker Richárd,

Sárga lap: Furuglyás Kristóf  56’, Matolcsi László 67’

 

 Ellentétes félidők

U17

Vasas- DPASE 4:2 (2:0)

Két ellentétes félidőt produkáltunk. Míg az első félidőben egy elgondolás nélküli akaratgyenge csapat tele technikai hibákkal, addig a másodikban (cserék és szerkezetváltást követően) egy más  szemléletű, akaratos, együttgondolkodó csapat volt a pályán! Gólokat szerezve visszajöttünk a mérkőzésbe, kis szerencsével akár döntetlen is lehetett volna az eredmény! A második félidei játék, hozzáállás dicséretes!

Dunaújváros PASE: Késmárky – Demeter, Hompót, Ábért, Takács – Vajda, Hercsik – Kercsó, Dobos, Polacsek – Kolozsvári

Vezetőedző: Horváth Csaba

Cserék: Polacsek-Kemerle 46’, Kolozsvári-Csala,46’, Hercsik-Perepelice,46’, Demeter- Bakos 85’

További tartalék: Simon Cs,, Kovács K, Rajszki Á,

Gólszerzők: Kercsó Bence, Abért Bence

Gólpassz: Perepelice, Csala

Sárga lap: Kemerle

 

13 gól, de vereség

U16

Dunaújváros PASE – PMSC 5-8

Az elsőszámú kapusunk, Pölöskei Tamás komolynak tűnő hétközi sérülése miatt, a fiatal Szabó Marci kapott lehetőséget a listavezető ellen. Hatalmas tempóban kezdődött a mérkőzés, egy támadás végén a pécsi csapat szerezte meg a vezetést. A 10. percben Boldizsár Csaba révén egyenlített a nagy akarattal játszó hazai csapat. Sajnos a folytatásban, nagy védelmi hibákat kihasználva több gólt is szerzett a Pécs. A második félidő 4-2 es pécsi vezetéssel kezdődött. A Dunaújváros hatalmas energiákat mozgósítva 20 perc alatt megfordította a mérkőzést (5-4), de ezzel teljesen elkészült erejével, amit a hajrában ellenfelünk kegyetlenül – az eredményt 5-8 ra változtatva – kihasznált.

Dunaújváros PASE: Szabó Marcell – Hamar, Tóth, Cislo, Vajda – Szalai, Balog – Holentoner, Novák, Balonyi – Boldizsár.

Cserék: Pölöskei Tamás, Toth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence, Parádi Erik,, Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

Nem sikerült a javítás

U15

Esztergom – Dunaújváros PASE 3:1 (0:0)

Remek időben léptünk pályára Esztergomban. Az elmúlt heti vereséget szerettük volna kijavítani. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést. A 2. percben Pinczési remek labdájával Máthé lépett ki a jobb oldalon, belőtt labdáját a kaputól 5 méterre Bors nem találta el. A 10. percben Bereczki indításával Máthé egyedül törhetett kapura, de gyenge lövését a kapus megfogta. Ezután kiegyenlítődött a játék, és a hazaiak előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, de ők is pontatlanok voltak. A szünet előtt Tóth bal oldali szabadrúgása pattant ki a bal kapufáról.

A szünet után egy kapu előtti kavarodás után nem tudtunk felszabadítani, mely végén megszerezte a hazai csapat a vezetést. /1:0/ Szinte a középkezdésből sikerült egyenlíteni. Pintér rúgták fel a jobb oldalon a 16-os vonalánál, a szabadrúgást Pinczési lőtte a kapuba. /1:1/ Ezután mindkét oldalon kimaradtak gólszerzési lehetőségek – Máthé 5 méterről bombázott a kapu fölé. A kihagyott lehetőségek után a hazaiak lemásolták első találatukat, igaz ehhez kapusunk óriási hibája is kellett. /2:1/ A gól bizonytalanná tette a csapatot, melyet egy újabb óriási kapuhiba után kapott gól követett. /3:1/

Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk vereséget, amelyet jobb helyzetkihasználással megnyerhettünk volna, azonban olyan egyéni hibák sora következett, amely miatt pont nélkül utazhattunk haza.

Dunaújváros PASE: Szabó – Gádory, Bereczki, Schneider, Szabó Márk – Tóth, Hollósi, Pintér, Pinczési – Máthé, Bors

Csere: Máthé helyett Krajczár a 72. percben, Pinczési helyett Márton a 75. percben, Bors helyett Dénes a 80. percben, Gádory helyett  Fejes a 80. percben.

Vezetőedző: Andriska Gábor

 

 Három pont a Dunakanyarból

U14

Esztergom – DPASE 0:1 (0-1)

A húsvéti szünet után szerdán találkozott először a csapat. Kedd este tudtuk meg, hogy a mérkőzésünket előre hozták szombatról péntekre, így villámgyorsan az egész heti edzésprogramot át kellett alakítani, és csak kettő edzésünk volt a találkozó előtt. Ezeken a tréningeken viszont nagyszerűen dolgoztak a srácok. A bajnoki találkozón így legfőbb dolguk volt, hogy az edzéseken mutatott teljesítményt a mérkőzésre is átmentsék. Ezt meg is tették a fiúk. Az egész mérkőzésen mi domináltunk, és amit előre elterveztünk azt meg is tudtuk valósítani, a pálya minden részén jobbak voltunk az Esztergomnál. Egyetlen egy mutatóban teljesítettünk gyengén, az pedig a helyzetkihasználás. Számtalan lehetőségünk adódott, de csak egyet sikerült gólra váltanunk. Ennek ellenére mégsem az a tipikus egy gólos találkozó volt, hiszen ellenfelünk játékában nem volt benne az egyenlítés, továbbra is kezünkben tartottuk az irányítást, azonban újabb gólokat már nem sikerült szereznünk.

kovacsbarnabas

Sajnos a keddi U-13-as körzet válogatott edzésen Kovács Barnabásnak eltörött a csuklója és hosszabb kihagyás vár rá. A csapat neki ajánlja a győzelmet. Amíg nem tér vissza közénk, minden meccsen ő érte fogunk játszani. Mielőbbi jobbulást, gyors gyógyulást és sok erőt kívánunk neki! Nagyon várjuk vissza a csapatba

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Rácz – Balogh, Palotai, Vajda –

Perjési, Schnierer – Balyi.

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Perjési

Cserék: Garda Bálint, Nagy László

További tartalék: Gergely Milán, Bagó Gergő, Gertner Patrik