Morális visszaesés okozta a vereséget

U21

Dunaújváros PASE – Kecskemét 0:2 (0:2)

Megbomlott csapategységgel, küzdőképességből nullára vizsgázó játékosokkal visszaléptünk arra a morális szintre, ahonnan indultunk. Azok a játékosok, akiket az eddigi eredmények és a megváltozott körülmények (füves pálya, védők kiestek stb.) megzavarják, nem tudnak tartós eredményt elérni. Ez a mentális teljesítmény jellemzi a magyar közeget, amin, eddig nekünk sikerült változtatni. A labdabirtoklás hiába volt magasabb nálunk, helyzetet nem tudtunk kialakítani. A rögzített helyzeteket is gyámoltalanul végeztük el. Nem volt valódi irányítója a csapatnak. A párharcokat nem csak elveszítettük, fel sem vállaltuk. Első akcióját góllal fejezte be az ellenfél a 36. percben. Szöglet után kaptunk gólt figyelmetlen helyezkedés miatt. A második félidőben átálltunk 3:4:3 játékrendszerre, de ez sem hozott változást. Gyenge, alulmotivált játékosok, szégyenletes produkciója volt a mai játék.

Dunaújváros PASE: Dániel – Palkó, Tamaskó, Ambrus, Rosta – Kuti, Spánitz (Szili a 73. percben) – Lajos (Fogas a 46. percben), Fridrich, Dunai – Sziládi. Vezetőedző: Jakab Elek

További tartalék: Karádi M.

 

Van javítanivaló

U18

Kecskemét – Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)

Jól kezdtük a mérkőzést, egészen a 24. percig egyenrangú ellenfelei voltunk a Kecskemétieknek. Ekkor azonban a szokásos védelmi hibánkat kihasználva megszerezték a vezetést a hazaiak. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megfordítjuk a találkozót, ennek érdekében nagyobb kockázatot vállalva játszunk, ám az 54. percben Matolcsi a 16-on belül elkövetett óriási egyéni hibáját góllal büntette a Kecskemét. A mérkőzésen az utolsó negyedóra a miénk volt, próbáltunk szépíteni, egy lesgólt is szereztünk, de a mérkőzés utolsó percében a hazaiak egy kontrából beállították a végeredményt.

 Dunaújváros PASE: Kovács – Mizsei (Bartha Roland az 51. percben), Katona, Matolcsi, Bartha Kristóf – Viszokai (Badi a 84. percben), Nagy M. –Harsányi – Ásványi – Benis (Nagy D. az 57. percben)  – Bartha Krisztián

Vezetőedző: Bakos Zsolt

További tartalék: Győrfi Tamás, Furuglyás Kristóf, Budai Zsolt, Csányi Dávid,

Sárga lap: Harsányi 24’, Nagy D. 87’

 

Vereség, minimális különbséggel

U17

Dunaújváros PASE – Kecskemét 0:1 (0:1)

A fizikálisan jobb erőkből álló akadémiai csapatnak méltó ellenfelei voltunk! Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, a széleken többször mögéjük kerültünk, de rossz döntések révén ez meghiúsult. A csapat védekezése egységes volt, de most egy pontrúgás döntött. A látottak alapján nem érdemeltünk vereséget.

Dunaújváros PASE: Késmárky – Ábért, Hompót, Major, Demeter – Vajda, Kovács K.(Polacsek 46. percben) – Kercsó, Dobos, Takács (Kovács R. a 79. percben) – Kolozsvári(Kemerle a 46. percben)

Vezetőedző: Horváth Csaba

További tartalék: Tóth M, Bakos, Csala, Molnár Sz,

Sárga lap: Dobos

 

A jobb csapat győzött

U16

Nyíregyháza – Dunaújváros PASE 6-1

Jól kezdte a hazai csapat a mérkőzést, és a tartalékosan felálló vendégcsapatot védekezésre kényszerítette. A 19. percben megszerezte a nyíregyházi csapat a vezetést. Csapatunk próbálta felvenni a mérkőzés ritmusát, de sajnos a félidő előtt újabb hazai gól született. A második játékrészben mindent egy lapra feltéve támadott a dunaújvárosi csapat. Az 53. percben egy formás támadás végén Boldizsár Csaba révén sikerült a szépítés. A folytatásban sajnos a védelemből sérülés miatt több játékosom is kiesett. A mérkőzés utolsó periódusában a foghíjas vendégcsapat nem adta fel a küzdelmet, de a hazaiak több gólt szerezve használták ki a kínálkozó lehetőségeket.

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Parádi, Tóth, Hamar, Rácz – Szalai, Holentoner – Vágó, Novák, Balonyi – Boldizsár.

Cserék: Szabó Marci, Toth Valter, Sziládi Norbert, Garda Bence,

Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

Vereség, hazai pályán

U15

Dunaújváros PASE – III. Ker. TVE 2-5 (0-2)

Remek időben, és a tavaszi jó szereplés folytatásában bízva léptünk pályára. Jól kezdtük a mérkőzést, de a vendégek sokkal agresszívebben és fegyelmezettebben, valamint nagyobb akarattal futballoztak. A játékunk pontatlan és lagymatag volt. Két elkerülhető gólt kapva hátrányból kellett a második félidőben pályára lépni. A szünet után sokkal pontosabbá és agresszívabbá vált a játékunk, ennek eredménye lett Máthé révén a szépítés. Ekkor úgy tűnt, hogy sikerül megfordítani a mérkőzést, számtalan helyzetünk volt, de 3 méterről sem sikerült a kapuba találni. Ez megbosszulta magát, mert a védekezésben három óriási hibát kihasználva már 4 góllal vezetett a vendégcsapat. A legvégén egy remek akció végén Máthé még betalált, ezzel szépítve az eredményt.

Andriska Gábor: – A mérkőzésen a vendégek teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Csapatom fegyelmezetlenül, minden elképzelés nélkül, néhány játékostól eltekintve akaratgyengén futballozott.

Dunaújváros PASE: Fejes D.(Krajczár a 41. percben) – Fejes Cs.(Gádory a 41. percben), Bereczki, Lovas, Szabó M. – Tóth( Bors a 60. percben), Schneider, Pintér, Pinczési – Hollósi, Máthé

Vezetőedző: Andriska Gábor

Sárga lap: Máthé 62’ , Szabó 79’

Piros lap: Lovas 69’

 

Nehéz győzelem

U14

Dunaújváros PASE – III. Ker. 2:1 (1-0)

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagyon nehéz mérkőzésünk volt. Sajnos a héten többen betegség, sérülés és egyéb okok miatt hiányoztak az edzésekről, így nem tudtunk együtt készülni. Ez sajnos érezhető volt a teljesítményükön. Ismét nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már a 2. percben megszereztük a vezetést és ezután is lendületben maradtunk, majd büntetőt hibáztunk. Ez volt az első félidő fordulópontja, innentől kezdve ellenfelünk átvette az irányítást, és a szerencsének is nagy szerepe volt benne, hogy előnnyel tudtunk szünetre vonulni. A második félidőre jelentős átalakításon ment át a csapat, többen új posztra kerültek és próbáltuk visszavenni a mérkőzés irányítását. Nagyon jó iramú, változatos második játékrész kerekedett ebből, ahol mindkét csapat nyíltan, gólra törően játszott. Helyzet itt, helyzet ott, oda-vissza mérkőzés volt, majd következett az utolsó őrült két perc. Ellenfelünk egy nagyon szép akció végén a 78. percben egyenlített, majd a 79. percben újra megszereztük a vezetést. A mérkőzésnek azonban még mindig nem volt vége, rúgtunk még egy kapufát, és a Kerületnek is volt egy lehetősége.

Arany Dávid: – Önkritikusan el kell ismernünk, hogy ezen a mérkőzésen a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Azért nyertük meg mégis a találkozót, mert nagyon egységesek vagyunk, a csapat nagyon együtt van. Mióta elkezdtük a közös munkát mindenki minden nap a maximumra törekszik. Többen sajnos magukhoz képest gyengébben teljesítettek, de a srácok a szívüket-lelküket kitették a pályára és ennek a győzelem lett a jutalma.

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Balyi Palotai, Perjési, Vajda –

Gertner, Kovács – Schnierer.

Cserék: Rácz Adrián, Nagy László, Bagó Gergő, Garda Bálint

További tartalék: Gergely Milán

Vezetőedző: Arany Dávid